Ο Σύνδεσμος Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ) έχει ξεκίνησε από τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου το πρόγραμμα κοψίματος και καψίματος κουκουλιών πιτυοκάμπης (κάμπιας) για το 2023 σε αναδασωμένες περιοχές του Πεντελικού.

Ο Σύνδεσμος για την Προστασία και την Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ), στο πλαίσιο της συνεχούς προσπάθειας που καταβάλει για την καλύτερη φροντίδα των αναδασωμένων περιοχών του Πεντελικού, ξεκίνησε την υλοποίηση σειράς δράσεων για το 2023, κοψίματος και καψίματος κουκουλιών πιτυοκάμπης (κάμπιας), με σκοπό την προστασία των δένδρων από την πιτυοκάμπη (κάμπια) από την αναδασωμένη περιοχή της περιοχής του Κοκκιναρά Πεντελικού.

Η συγκεκριμένη δράση του ΣΠΑΠ για την καταπολέμηση της πιτυοκάμπης (κάμπιας) θα συνεχισθεί στον Κοκκιναρά Κηφισιάς και στην Μικρή Καλλιθέα Πεντέλης, πάντα σε συνεργασία με το Δασαρχείο Πεντέλης.

Ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ, Αντιδήμαρχος Πεντέλης, Αντιπρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου και της Επιτροπής  Πολιτικής Προστασίας της ΚΕΔΕ Βλάσσης Σιώμος δήλωσε, σχετικά:

«Η προσπάθεια για αναζωογόνηση του Πεντελικού είναι μια προσπάθεια συνεχής. Δε σταματά στην αναδάσωση. Δε σταματά στο πότισμα, παρά συνεχίζεται με τη φροντίδα των αναδασωμένων δέντρων που μεγαλώνουν.

Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται η πρώτη δράση για το 2023, που υλοποιείται αδιαλείπτως εδώ και 6 χρόνια και που έχει ξεκινήσει και συνεχίζεται στη περιοχή του Κοκκινάρα Πεντελικού και κατόπιν θα συνεχισθεί στην Μικρή Καλλιθέα Πεντέλης, με το κόψιμο και κάψιμο των υπαρχόντων κουκουλιών της πιτυοκάμπης (κάμπιας), με σκοπό να μην προσβληθούν τα αναδασωμένα δασύλλια του Πεντελικού.

Ο ΣΠΑΠ σε συνεργασία με το Δασαρχείο Πεντέλης παρακολουθούν συστηματικά τα τελευταία χρόνια τις αναδασωμένες περιοχές του Πεντελικού και όποτε κριθεί αναγκαίο αποφασίζουν την καταπολέμηση της πιτυοκάμπης (κάμπιας), με κόψιμο και κάψιμο κουκουλιών ή με επίγειους ψεκασμούς με μη χημικά ειδικά βιολογικά σκευάσματα, εγκεκριμένα από τις αρμόδιες διευθύνσεις του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, προκειμένου να αποφευχθεί η καταστροφή των νέων αυτών δενδρυλλίων.

Ο ΣΠΑΠ με τις αυτές τις δράσεις συμβάλλει στην αναζωογόνηση του δασικού πλούτου του Πεντελικού, που με τόσο κόπο προσπαθούμε τα τελευταία χρόνια να αποκαταστήσουμε, ώστε να επαναφέρουμε το Πεντελικό στην πρότερη μορφή του».

 

Από το Γραφείο Τύπου του ΣΠΑΠ

 

 

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.