Ο Σύνδεσμος Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π.) συμμετείχε στη διήμερη δράση εθελοντικού καθαρισμού του Εθνικού Πάρκου Σχινιά – Μαραθώνα.

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η διήμερη δράση εθελοντικού καθαρισμού του Εθνικού Πάρκου Σχινιά – Μαραθώνα.

Η δράση αυτή πραγματοποιήθηκε με την πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη. Ο Σύνδεσμος Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π.), με επικεφαλής τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Βλάσση Σιώμο συμμετείχε στην διήμερη αυτή δράση με 30 εργαζομένους και εθελοντές και κατάλληλο μηχανολογικό εξοπλισμό.

Βασικός στόχος της συγκεκριμένης δράσης ήταν να καθαριστεί το πευκοδάσος του Σχινιά από σκουπίδια , χόρτα και κλαδιά, προκειμένου να παραδωθεί ένα καθαρό, ασφαλές και όμορφο περιβάλλον στους επισκέπτες του.

Στη δράση αυτή,στην οποία χορηγός επικοινωνίας ήταν η τηλεόραση του ΣΚΑΙ και το ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ,  συμμετείχαν ο Σύνδεσμος Δήμων για την Προστασία και Αναπλάση του Πεντελικού με πολυπληθή ομάδα εργαζομένων και εθελοντών, ο Δήμος Μαραθώνα, ο Ελληνικός Οργανισμός Ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ),το Δασαρχείο Καπανδριτίου, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Σχινιά, η Κυνηγετική Ομοσπονδία Στερεάς Ελλάδος, ο Κυνηγετικός Σύλλογος Αμαρουσίου, οι εθελοντικές ομάδες Πολιτικής Προστασίας Βουτζά Προβάλινθου και Μαραθώνα, η Ram Europe και εκατοντάδες ευαισθητοποιημένοι πολίτες.

Παρόντες ήταν, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, ο Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π., Αντιπρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου και Πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας της Κ.Ε.Δ.Ε. Βλάσσης Σιώμος, ο Δήμαρχος Μαραθώνα Στέργιος Τσίρκας, οι Αντιπεριφερειάρχες Αττικής Βασίλειος Κόκκαλης, Νίκος Πέππας και Θανάσης Αυγερινός, οι Αντιδήμαρχοι Μαραθώνα και μέλη του Δ.Σ. του Σ.Π.Α.Π. Βαγγέλης Κυπαρίσης και Γιώργος Ζορμπάς, ο Αντιδήμαρχος Μαραθώνα Χρήστος Στάμος,  ο Δημοτικός Σύμβουλος Μαραθώνα και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Σ.Π.Α.Π.  Γιάννης Μπούσουλας, ο Γιάννης Σπανολιός και η Δώρα Γιαννακάκη από το ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ, ο Πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ) Νίκος Χιωτάκης και ο Πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Σχινιά Γιώργος Λυριτζής.

Μετά την ολοκλήρωση της δράσης ο Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π., Αντιπρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου και Πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας της Κ.Ε.Δ.Ε. Βλάσσης Σιώμος, δήλωσε:

«Ολοκληρώθηκε σήμερα με μεγάλη επιτυχία  και μεγάλη προσέλευση ευαισθητοποιημένων πολιτών και εθελοντών η διήμερη δράση εθελοντικού καθαρισμού του Εθνικού Πάρκου Σχινιά – Μαραθώνα.

Η υποστήριξη μας σε αυτή τη δράση, η οποία ήταν μια πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Αττικής Γεωργίου Πατούλη ήταν φυσικά δεδομένη, καθώς ο Σύνδεσμος μας είναι εξαιρετικά ευαισθητοποιημένος σε θέματα περιβαλλοντικών δράσεων.

Υποστηρίξαμε λοιπόν αυτή τη δράση με όλες μας τις δυνάμεις και όλα τα μέσα που διαθέτουμε, με μηχανολογικό εξοπλισμό, εργαζομένους και εθελοντές μας.

Σκοπός μας ήταν να συνδράμουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο προκειμένου να καθαριστεί το Πάρκο του Σχινιά, να κοπούν ξερά χόρτα, να απομακρυνθούν κλαδιά,σκουπίδια και οποιοδήποτε άλλο εύφλεκτο υλικό, έτσι ώστε να παραδώσουμε ένα χώρο ασφαλέστερο και καθαρότερο, για να μπορούν να τον απολαύσουν  οι επισκέπτες του.

Πιστεύω ότι  καταφέραμε σε μεγάλο βαθμό τον σκοπό μας.

Ο Σύνδεσμος μας θα βρίσκεται πάντα παρών και θα συνδράμει με όλες του τις δυνάμεις αντίστοιχες περιβαλλοντικές δράσεις.

Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος επίσης από την συμμετοχή των ευαισθητοποιημένων πολιτών  και των εθελοντών που παρευρέθησαν και τις δύο μέρες εδώ και βοήθησαν την προσπάθειά μας.

Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά όλους τους αυτοδιοικητικούς συναδέλφους μου Α και Β βαθμού , τους φορείς, τους εργαζομένους και εθελοντές του Σ.Π.Α.Π. για τη μαζική συμμετοχή τους και τη συνδρομή τους στη δράση αυτή.

Τέλος θα ήθελα  να συγχαρώ το ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ και τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ για την πολύτιμη βοήθειά τους ».

 

Από το Γραφείο Τύπου του Σ.Π.Α.Π.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.