Ο ΣΠΑΠ τοποθέτησε νέο Πυροφυλάκειο στο Λόφο Ιταλικών Πολυβολείων στα όρια των Δήμων Παλλήνης και Πεντέλης

Ο Σύνδεσμος Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π.), ολοκλήρωσε  την τοποθέτηση  του νέου Πυροφυλακείου που βρίσκεται στα όρια των Δήμων Παλλήνης και Πεντέλης  και χαρακτηρίζεται πλέον, ως ένα από τα καλύτερα τη Αττικής, όσον αφορά τη θέση και την ορατότητά του, η οποία δίνει τη δυνατότητα για καλύτερη εποπτεία από τον Υμηττό έως το Πεντελικό,  έχοντας ως  στόχο την επιτήρηση και την προστασία όλης της ανωτέρω περιοχής, από το ενδεχόμενο πυρκαγιάς και ενισχύει σημαντικά την προληπτική ικανότητα του Συνδέσμου αλλά και των  Δήμων Παλλήνης, Πεντέλης, Βριλησσίων, Χαλανδρίου, Αμαρουσίου και Αρτέμιδας- Σπάτων.

  Η τοποθέτησή του συγκεκριμένου Πυροφυλακείου ήταν αίτημα που υποβλήθηκε  στον Σύνδεσμο από τον Δήμο Παλλήνης, προ 30ημέρου,  το οποίο έγινε αποδεκτό και υλοποιήθηκε άμεσα.

Ο Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π., Αντιδήμαρχος Πεντέλης, Αντιπρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου και της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας της Κ.Ε.Δ.Ε. Βλάσσης Σιώμος δήλωσε σχετικά:

«Αισθάνομαι ιδιαίτερη ικανοποίηση που κατορθώσαμε να τοποθετήσουμε άμεσα,  το νέο Πυροφυλάκειο , στα όρια των Δήμων Παλλήνης και Πεντέλης που είναι πολύ πιο  σύγχρονων προδιαγραφών, από τα καλύτερα που διαθέτουμε και το οποίο έχει προβλεφθεί να έχει τις προδιαγραφές να μετακινείται και να μπορεί να αποθηκεύεται, για να αποφεύγεται η φθορά του από τις καιρικές συνθήκες και τους βανδαλισμούς.

Η επιλογή της θέσης έγινε σε συνεργασία του ΣΠΑΠ με τους δημάρχους Παλλήνης Θανάση Ζούτσο και Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά, τα στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος και Δασαρχείου Πεντέλης και χαρακτηρίζεται, ως ένα από τα καλύτερα της Αττικής, όσον αφορά τη θέση και την ορατότητά του, η οποία δίνει τη δυνατότητα για καλύτερη εποπτεία της ευρύτερης περιοχής της Βορειανατολικής Αττικής.

Συνεχίζουμε και εφέτος  τις  τοποθετήσεις νέων Πυροφυλακείων, πάντα σύμφωνα με τις οικονομικές μας δυνατότητες αλλά και τον προγραμματισμό των ενεργειών και των δράσεων που πρέπει να γίνουν, ώστε  μέρα με τη μέρα να γινόμαστε καλύτεροι και χρησιμότεροι στους Δήμους-Μέλη μας και στους συμπολίτες μας.

Εκπαιδεύουμε συνεχώς τους εθελοντές μας και τους εργαζομένους μας, εκσυγχρονιζόμαστε με τη χρήση νέων τεχνολογιών, λαμβάνουμε μέτρα και ενισχύουμε τα μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας, ώστε χάρη στην οργάνωση και το συντονισμό που επιτυγχάνεται από τη Διοίκηση, τους εθελοντές και τους εργαζομένους του Σ.Π.Α.Π., η προσπάθεια που καταβάλουμε για την προστασία του Πεντελικού και της Βορειανατολικής Αττικής να είναι κατά το δυνατόν επιτυχέστερη και αποτελεσματικότερη.

Ας είναι λοιπόν καλότυχο το νέο μας Πυροφυλάκειο, προς όφελος του  Αττικού Περιβάλλοντος που όλοι αγαπάμε».

 

Από το Γραφείο Τύπου του ΣΠΑΠ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.