Ο ΣΠΑΠ συνεχίζει το Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης με βιωματικά εργαστήρια , στα σχολεία του Δήμου Πεντέλης.

Ο Σύνδεσμος Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ), στα πλαίσια των εκπαιδευτικών – βιωματικών εργαστηρίων – δράσεων που διοργανώνει και υλοποιεί κάθε χρόνο, αλλά  και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου, συνεχίζει το Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, με την δράση «Φτιάχνω το Δικό μου Μποστανάκι» στα σχολεία του Δήμου Πεντέλης.

Το πρόγραμμα αυτό, την εβδομάδα που μας πέρασε, πραγματοποιήθηκε σε τρία (3) ακόμη σχολεία του Δήμου Πεντέλης και συγκεκριμένα στο 1ο Νηπιαγωγείο Πεντέλης, στο 2ο και στο 3ο Νηπιαγωγείο Μελισσίων.

Σκοπός του προγράμματος αυτού είναι κυρίως η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των μικρών μας παιδιών σχετικά με την σημαντικότητα και τη σπουδαιότητα της μείωσης των πλαστικών, την σημασία της ανακύκλωσης,  της Προστασίας και της Φροντίδας του Περιβάλλοντος, προκειμένου τα παιδιά μας,  να κατανοήσουν και να αγαπήσουν τη φύση.

Το πρόγραμμα αυτό περιλαμβάνει ένα πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό, που οι μαθητές παρακολουθούν και ενημερώνονται για την αξία και την σημαντικότητα της φροντίδας και της προστασίας του περιβάλλοντος, την  σπουδαιότητα της μείωσης των πλαστικών, την σημασία της ανακύκλωσης και κατόπιν συμμετέχουν ενεργά σε βιωματικές δράσεις.

Στη συγκεκριμένη δράση τα παιδιά  φύτεψαν  με τα δικά τους χεράκια, σε μια ζαρντινιέρα οπωροκηπευτικά φυτά (ντομάτες, πιπεριές, αγγούρια, κολοκυθάκια, μελιτζάνες κ.α). Σκοπός της διαδικασίας αυτής είναι η εκπαίδευση των μικρών μας μαθητών για τον τρόπο και την διαδικασία που χρειάζεται προκειμένου να δημιουργηθεί ένα μποστάνι. Αφού λοιπόν δημιουργήσουν το δικό τους μικρό μποστανάκι, παίρνουν μαζί τους, προκειμένου να συνεχίσουν τη βιωματική αυτή δράση, μαθαίνοντας πως να το φροντίζουν στο σπίτι τους προκειμένου να το δουν να μεγαλώνει και να αποδίδει καρπούς.

Ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ, Αντιδήμαρχος Πεντέλης, Αντιπρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου και της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας της ΚΕΔΕ Βλάσσης Σιώμος δήλωσε:

«Ο ΣΠΑΠ,  θέλοντας να εκπαιδεύσει, να ενημερώσει αλλά κυρίως να μοιράσει χαρά, διασκέδαση και χαμόγελα στους μικρούς μας φίλους, συνεχίζει την υλοποίηση  του Προγράμματος  Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης,  με βιωματικά εργαστήρια, σε όλα τα σχολεία του Δήμου Πεντέλης.

Στα πλαίσια  του προγράμματος  αυτού, πραγματοποιήσαμε δράσεις με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος σε άλλα τρία (3) σχολεία του Δήμου Πεντέλης και συγκεκριμένα στο 1ο Νηπιαγωγείο Πεντέλης, στο 2ο και στο 3ο Νηπιαγωγείο Μελισσίων.

Οι μικροί μας μαθητές με πολύ όρεξη και τεράστια χαμόγελα στα προσωπάκια τους, έκαναν ένα ευχάριστο διάλειμμα από το καθημερινό τους πρόγραμμα στο σχολείο και συμμετείχαν με μεγάλο ενθουσιασμό και χαρά στη δράση αυτή.

Ενημερώθηκαν καταρχήν για τη σπουδαιότητα και τη σημαντικότητα της Προστασίας και της Φροντίδας του Περιβάλλοντος, την  σπουδαιότητα της μείωσης των πλαστικών, την σημασία της ανακύκλωσης  και κατόπιν δημιούργησαν το δικό τους μοναδικό μποστανάκι, φυτεύοντας με τα  χεράκια τους,  σε μια ζαρντινιέρα οπωροκηπευτικά φυτά (ντομάτες, αγγούρια, κολοκυθάκια, πιπεριές, μελιτζάνες κτλ), το οποίο φεύγοντας πήραν μαζί τους προκειμένου να το φροντίσουν και να το δουν να μεγαλώνει και να αποδίδει καρπούς.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους μικρούς μας μαθητές και τους εκπαιδευτικούς των Νηπιαγωγείων που αγκάλιασαν και συμμετείχαν με μεγάλο ενθουσιασμό στις βιωματικές αυτές δράσεις.

Ευχαριστώ επίσης τους εργαζομένους και τους εθελοντές που βοήθησαν για να πραγματοποιηθούν με επιτυχία οι δράσεις αυτές.

Το πρόγραμμα αυτό θα συνεχιστεί και θα πραγματοποιηθεί και σε άλλα σχολεία των Δήμων Μελών του ΣΠΑΠ».

 

 Από το Γραφείο Τύπου του ΣΠΑΠ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.