Ο ΣΠΑΠ συνεχίζει την αποκατάσταση των δασικών δρόμων από τις καταστροφές που προκάλεσαν τα δεκάδες νεροφαγώματα

Ολοκληρώθηκε η αποκατάσταση του δασικού δρόμου από τη θέση Κατσουλιέρη έως τους Άγιους Ασώματους

Ο Σύνδεσμος για την Προστασία και την Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ) συνεχίζοντας την αποκατάσταση των δασικών δρόμων του Πεντελικού, ολοκλήρωσε εκτεταμένες εργασίες ολικής αποκατάστασης των νεροφαγωμάτων και διάνοιξης του δασικού δρόμου που ενώνει τη θέση Κατσουλιέρη μέχρι το εκκλησάκι των Αγίων Ασωμάτων, ένα από τα πιο γραφικά και παραδοσιακά του Πεντελικού.

thumb_20150929_130225_1024

Πρόκειται για σημαντική παρέμβαση, δεδομένου ότι ο συγκεκριμένος δρόμος είχε κατακρημνισθεί και καταστραφεί ολοσχερώς από τα νεροφαγώματα που προκλήθηκαν από τις έντονες βροχοπτώσεις και ήταν κλειστός επί μεγάλο χρονικό διάστημα. Η αποκατάστασή του διευκολύνει σε μεγάλο βαθμό την πυροπροστασία του Πεντελικού δεδομένου ότι επιτρέπει πλέον την απρόσκοπτη πρόσβαση των οχημάτων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας σε περίπτωση ανάγκης.

Η αποκατάσταση, έγινε σύμφωνα με τις οδηγίες του Δασαρχείου Πεντέλης και υπό την επίβλεψη δασικών υπαλλήλων, του Προέδρου του ΣΠΑΠ και Γενικού Γραμματέα του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ Βλάσση Σιώμου, καθώς και του Δημοτικού Συμβούλου Πεντέλης Δημήτρη Σταυρόπουλου.

thumb_IMG_1597_1024

Ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ και Γενικός Γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ Βλάσσης Σιώμος δήλωσε σχετικά:

«Είμαι πολύ ικανοποιημένος που καταφέραμε να διανοίξουμε και αυτόν το σημαντικό δασικό δρόμο από πλευράς πρόσβασης στο Πεντελικό. Η καταστροφή του από τα νεροφαγώματα ήταν ολοσχερής. Είχε καταπέσει δημιουργώντας μια μικρή χαράδρα ύψους περίπου 3 μέτρων με αποτέλεσμα η πρόσβαση να έχει αποκοπεί εντελώς. Η διάνοιξη αυτή αποτελούσε επιτακτική και επείγουσα ανάγκη για λόγους πυρασφαλείας και έγινε στο πλαίσιο της εκτεταμένης επιχείρησης αποκατάστασης και διάνοιξης των δρόμων που διενεργεί ο ΣΠΑΠ το 2015 και η οποία φυσικά θα συνεχιστεί και σε άλλους σημαντικούς δρόμους για την Πυροπροστασία του Πεντελικού. Ο συγκεκριμένος δρόμος ήταν κλειστός εδώ και πολύ καιρό και καθιστούσε εντελώς απροσπέλαστη την περιοχή από τα οχήματα της Πυροσβεστικής σε περίπτωση ανάγκης. Σήμερα η αποκατάστασή του καθιστά και πάλι δυνατή την πρόσβαση και σε αυτό το τμήμα του δασικού δικτύου.

thumb_20150929_125641_1024

Σκοπός μας είναι να αποκαταστήσουμε την πρόσβαση στο βασικότερο τμήμα του δασικού δικτύου, βοηθώντας στην καλύτερη πρόληψη, αλλά και την καταστολή σε περίπτωση ανάγκης. Έχουμε θέσει ως στόχο να έχει αποκατασταθεί το σύνολο των βασικών δασικών δρόμων του Πεντελικού πριν την επόμενη αντιπυρρική περίοδο ».

thumb_20150929_135645_1024

thumb_IMG_1616_1024

thumb_IMG_1607_1024

thumb_IMG_1599_1024

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.