Ο ΣΠΑΠ συμμετείχε για άλλη μια χρονιά στην εκστρατεία της WWF «Η Ώρα της Γης».

Ο ΣΠΑΠ συμμετείχε και το 2023 στην εκστρατεία της WWF «Η Ώρα της Γης»! Το Σάββατο 25 Μαρτίου σβήσαμε όλα τα φώτα, στα γραφεια και στις εγκαταστάσεις του Συνδέσμου μας, για μία ώρα, από τις 20:30 μ.μ. έως τις 21:30 μ.μ., προκειμένου να στείλουμε μήνυμα για την προστασία του περιβάλλοντος.

Το κίνημα «Η Ώρα της Γης» ξεκίνησε στις 31 Μαρτίου 2007 από το WWF Αυστραλίας, με πάνω από 2.2 εκατομμύρια άτομα και 2.000 επιχειρήσεις να σβήνουν τα φώτα τους.

Η φετινή «Ώρα της Γης» έρχεται αμέσως μετά την ιστορική συμφωνία της 15ης Διάσκεψης της Σύμβασης του ΟΗΕ για τη Βιοποικιλότητα (COP15), που επετεύχθη στο Μόντρεαλ του Καναδά τον Δεκέμβριο του 2022, για ένα νέο παγκόσμιο πλαίσιο για τη βιοποικιλότητα έως το 2030.

Έχουμε δυστυχώς φτάσει σε οριακό σημείο. Το 80% της φύσης στην Ευρώπη είναι σε άσχημη κατάσταση, ενώ παγκοσμίως τα είδη έχουν μειωθεί κατά 69% από το 1970 μέχρι σήμερα. Η κλιματική κρίση έχει πάψει να είναι σενάριο στα χαρτιά και έχει γίνει καθημερινότητά μας με αμέτρητες και απρόβλεπτες συνέπειες.

Με την ευκαιρία της εκστρατείας της WWF, ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ, Αντιδήμαρχος Πεντέλης, Αντιπρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου και της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας της ΚΕΔΕ Βλάσσης Σιώμος δήλωσε:

«Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος δεν θα μπορούσαμε να μην συμμετέχουμε στην εκστρατεία της WWF «H Ώρα της Γης».

Η Ελλάδα συμμετέχει στην εκστρατεία της WWF, που ξεκίνησε το 2007 στο Σίδνεϋ της Αυστραλίας, όπου σχεδόν δύο εκατομμύρια σπίτια και επιχειρήσεις υπερασπίστηκαν την ανάγκη για σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον και στάθηκαν ενάντια στην κλιματική αλλαγή. Ο αριθμός των πόλεων σε ολόκληρο τον κόσμο που έχουν δεσμευθεί και συμμετέχουν σε αυτήν την κίνηση αυξάνει σημαντικά χρόνο με το χρόνο προσθέτοντας όλο και περισσότερους στον αγώνα για ένα καλύτερο περιβαλλοντικό «αύριο».

Η Ελλάδα είναι μία χώρα μοναδικού και ιδιαίτερου κάλους και είναι ιδιαίτερα σημαντικό και επείγον η περιβαλλοντική ευαισθησία και δράση όλων να συνδέεται άρρηκτα με τη διατήρηση του φυσικού μας περιβάλλοντος.

Ο ΣΠΑΠ συμμετείχε και φέτος στην εκστρατεία αυτή της WWF. Τα φώτα στο Κέντρο Επιχειρήσεων του Συνδέσμου, στα Γραφεία του και σε όλες τις εγκαταστάσεις του έσβησαν για μία ώρα.

Αν θέλουμε να γυρίσουμε τον διακόπτη, δεν αρκεί να προστατέψουμε όση φύση μας έχει απομείνει ζωντανή. Πρέπει να δράσουμε μαζί για να αποκαταστήσουμε όσα η ανθρωπότητα έχει καταστρέψει και να γιατρέψουμε τις πληγές. Έχει έρθει η ώρα να δώσουμε ξανά ζωή στη φύση.

Από τις αναδασώσεις και τα χιλιάδες δέντρα που ήδη φυτέψαμε μαζί φέτος στο Πεντελικό Όρος, μέχρι τα απλά – συμβολικά ή μη – πράγματα που μπορούμε να κάνουμε κάθε μέρα με παρέα ή μόνοι μας.

Εντείνουμε τις προσπάθειες μας, συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις σε κάθε δράση που στοχεύει στην αφύπνιση όλων μας για το μέλλον του πλανήτη».

 

Από το Γραφείο Τύπου του ΣΠΑΠ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.