Ο ΣΠΑΠ πραγματοποίησε νέα δράση στα πλαίσια του προγράμματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στον Γ’ Παιδικό Σταθμό Μελισσίων.

Ο Σύνδεσμος Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ), στα πλαίσια των περιβαλλοντικών εκπαιδευτικών δράσεων για το 2023 πραγματοποίησε μία ακόμη βιωματική δράση, στον Γ Παιδικό Σταθμό Μελισσίων.

Το πρόγραμμα αυτό, αυτή τη φορά πραγματοποιήθηκε σε πιο μικρά παιδιά, καθώς η εκπαίδευση και κυρίως η βιωματική έχει πολύ καλύτερη απήχηση στα μικρά παιδιά!

Σκοπός του προγράμματος αυτού είναι η ενημέρωση, αλλά και κυρίως η ευαισθητοποίηση των μικρών παιδιών, σχετικά με την σημαντικότητα και τη σπουδαιότητα της Προστασίας και της Φροντίδας του Περιβάλλοντος, προκειμένου τα νέα παιδιά, να κατανοήσουν και να αγαπήσουν τη φύση.

Τα παιδιά του βρεφονηπιακού σταθμού, αφού πήραν μια όμορφη χρωματιστή ζαρντινιέρα φύτεψαν με τα δικά τους χέρια, οπωροκηπευτικά φυτά (ντομάτες, πιπεριές, αγγούρια, κολοκυθάκια, μελιτζάνες κ.α).

Προκειμένου τα μικρά αυτά παιδιά να συνεχίσουν τη βιωματική αυτή δράση στο σπίτι τους, πήραν  το μποστανάκι που δημιούργησαν μαζί τους, μαθαίνοντας πως να το φροντίζουν μόνοι τους και να το δουν να μεγαλώνει και να αποδίδει καρπούς.

Ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ, Αντιδήμαρχος Πεντέλης, Αντιπρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου και της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας της ΚΕΔΕ Βλάσσης Σιώμος δήλωσε:

«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος, με τη σημερινή δράση που πραγματοποιήσαμε στον Γ Παιδικό Σταθμό Μελισσίων, καθώς μας δόθηκε η ευκαιρία να εκπαιδεύσουμε αλλά κυρίως να δώσουμε χαρά και χαμόγελα στα μικρά μας παιδιά κάνοντας ένα ευχάριστο διάλειμμα από το καθημερινό τους πρόγραμμα.

Στη συγκεκριμένη δράση, δώσαμε περισσότερο έμφαση στην βιωματική εκπαίδευση και όχι τόσο στην ενημέρωση, καθώς όπως είναι γνωστό τα μικρά παιδιά μαθαίνουν πολύ περισσότερα από αυτά που βλέπουν και βιώνουν παρά από αυτά που ακούν.

Τα τεράστια χαμόγελα, οι αγκαλιές και η χαρά που πήραμε σήμερα από τα μικρά αυτά παιδιά, μας δίνει τη δύναμη για να συνεχίσουμε τις βιωματικές δράσεις αυτές, προκειμένου να ευαισθητοποιήσουμε αλλά κυρίως να δώσουμε στιγμές ξεγνοιασιάς και χαράς στα μικρά μας παιδιά.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές του Γ Παιδικού Σταθμού Μελισσίων για την συμμετοχή τους, καθώς και για τον ενθουσιασμό με τον οποίο αγκάλιασαν τη δράση αυτή.

Όλοι μας εργαζόμενοι, εθελοντές και διοίκηση του ΣΠΑΠ, θα συνεχίσουμε ακόμη πιο δυνατοί να πραγματοποιούμε ανάλογες δράσεις στα σχολεία προκειμένου να βάλουμε το δικό μας λιθαράκι στην εκπαίδευση και την ευαισθητοποίηση της νέας γενιάς».

 

Από το Γραφείο Τύπου του ΣΠΑΠ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.