Ο ΣΠΑΠ ολοκλήρωσε την πρώτη φυτευτική περίοδο για το 2022 με Δράση Δενδροφύτευσης σε συνεργασία με το 1ο Δημοτικό Σχολείο Μελισσίων στο Πεντελικό.

Το κλείσιμο της πρώτης φυτευτικής περιόδου για το 2022 συνδυάστηκε με Δράση Δενδροφύτευσης στην περιοχή του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης. Η δράση αυτή πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία από τον ΣΠΑΠ και τη συμμετοχή των μαθητών του 1ου Δημοτικού Σχολείου Μελισσίων.

Η Δενδροφύτευση έγινε με εμπλουτισμό δενδρυλλίων και πρόσθεση ανακυκλωμένου χώματος από κομποστοποίηση κλαδιών, λόγω του βραχώδους της  περιοχής και είχε σαν κύριο στόχο την ενίσχυση και τη συμπλήρωση δενδρυλλίων στην ήδη αναδασωμένη περιοχή.

Οι δάσκαλοι του 1ου Δημοτικού Σχολείου Μελισσίων θέλοντας να ευαισθητοποιήσουν περιβαλλοντικά τους μαθητές τους πρότειναν στον ΣΠΑΠ να κλείσουν την πρώτη φυτευτική περίοδο του 2022 φυτεύοντας δενδρύλλια στο Πεντελικό. Ο ΣΠΑΠ ανταποκρίθηκε άμεσα και με χαρά και συνέβαλε στην υλοποίηση της συγκεκριμένης δράσης.

Στη εθελοντική αυτή δράση αναδάσωσης του ΣΠΑΠ παρόντες ήταν ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ, Αντιδήμαρχος Πεντέλης, Αντιπρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου και της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας της ΚΕΔΕ, η Αντιπεριφερειάρχης του Βόρειου Τομέα Αθηνών Λουκία Κεφαλογιάννη και η Δήμαρχος Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά.

Ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ, Αντιδήμαρχος Πεντέλης, Αντιπρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου και της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας της ΚΕΔΕ Βλάσσης Σιώμος δήλωσε κατά τη διάρκεια της δράσης:

«Κλείνουμε σήμερα την πρώτη φυτευτική περίοδο του 2022 μαζί με το 1ο Δημοτικό Σχολείο Μελισσίων με τη φύτευση δενδρυλλίων και την πρόσθεση ανακυκλωμένου χώματος από κομποστοποίηση κλαδιών. Είμαστε εδώ στην ευρύτερη περιοχή του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης, η οποία έχει στο παρελθόν αναδασωθεί από τον ΣΠΑΠ και σήμερα εμπλουτίζουμε την περιοχή με νέα δέντρα.

Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος με τη σημερινή δράση καθώς βλέποντας τον ενθουσιασμό, την ενέργεια και τη χαρά στα πρόσωπα των μικρών μας παιδιών γεμίζουμε και εμείς δύναμη και ελπίδα να συνεχίσουμε με αμείωτο ενδιαφέρον το έργο μας. Η βιωματική μάθηση είναι ο καλύτερος τρόπος να εκπαιδεύσεις τη νέα γενιά, τα παιδιά μας, προκειμένου να κατανοήσουν τη σημασία και τη σημαντικότητα της ύπαρξης του δάσους καθώς και να καλλιεργήσουν  περιβαλλοντική και οικολογική συνείδηση. Είναι πραγματικά ελπιδοφόρο το γεγονός ότι όλο και περισσότερα παιδιά, αγκαλιάζουν τις δράσεις μας και κατανοούν τη σημαντικότητα της εθελοντικής προσφοράς.

Η  σημερινή αυτή δράση της φύτευσης των δενδρυλλίων συνδυάστηκε με το τάισμα των πουλιών με σπόρους που είχαν μαζί τους τα παιδιά. Η εκπαίδευση και το παιχνίδι, σε συνδυασμό με το χαμόγελο στο πρόσωπο των παιδιών μας, είναι για εμάς η μεγαλύτερη επιτυχία και ικανοποίηση για το έργο μας.

Με μεγαλύτερο ενθουσιασμό και με αμείωτη ένταση θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες μας για να επιτύχουμε το βασικό μας στόχο, που δεν είναι άλλος από το ζωντάνεμα του φυσικού πρασίνου και την ανάπλαση του Πεντελικού και Αττικού περιβάλλοντος.

Τέλος θα ήθελα να συγχαρώ τους δασκάλους του 1ου Δημοτικού Σχολείου Μελισσίων για την εξαιρετική τους πρωτοβουλία να έρθουν εδώ στην περιοχή του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης και μαζί με τους μαθητές έβαλαν το δικό τους λιθαράκι προκειμένου να ξαναζωντανέψει το Πεντελικό μας».

 

Από το Γραφείο Τύπου του ΣΠΑΠ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.