Ο ΣΠΑΠ με επικεφαλής τον Πρόεδρο του, Αντιπρόεδρο του Εποπτικού Συμβουλίου και Πρόεδρο της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας της ΚΕΔΕ Βλάσση Σιώμο και ομάδα εθελοντών και εργαζομένων συνέδραμε τον Δήμο Πεντέλης στον καθαρισμό και την απομάκρυνση πεσμένων δένδρων και κλαδιών από τον χώρο του ΝΙΕΝ

Ομάδα εθελοντών και εργαζομένων του Συνδέσμου για την Προστασία και την Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ) με επικεφαλής τον Πρόεδρο του ΣΠΑΠ, Αντιπρόεδρο του Εποπτικού Συμβουλίου και Πρόεδρο της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας της ΚΕΔΕ Βλάσση Σιώμο και ειδικό μηχανολογικό εξοπλισμό, συνέδραμε τον Δήμο Πεντέλης στον  καθαρισμό και την απομάκρυνση πεσμένων δέντρων και σπασμένων κλαδιών από τον χώρο του ΝΙΕΝ.

Ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ, Αντιπρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου και Πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας της ΚΕΔΕ, Βλάσσης Σιώμος δήλωσε:

«Ο Σύνδεσμός μας κάθε χρόνο συνδράμει τους Δήμους – Μέλη μας σε διάφορα θέματα. Σήμερα συνδράμαμε τον Δήμο Πεντέλης, με στόχο τον καθαρισμό του χώρου του ΝΙΕΝ από πεσμένα δέντρα και κλαδιά.  Ο χώρος του ΝΙΕΝ εγκυμονεί κινδύνους για πυρκαγιά λόγω των πεσμένων δένδρων και κλαριών που υπάρχουν στον χώρο. Για αυτό απαιτείται ο χώρος αυτός να παραμένει καθαρός καθώς έχουν σημειωθεί πολλά περιστατικά εκδήλωσης μικροεστιών πυρκαγιάς στον χώρο, τα οποία αντιμετωπίζονται άμεσα και αποτελεσματικά μέχρι σήμερα, από τον ΣΠΑΠ και τον Δήμο Πεντέλης.

Χρησιμοποιούμε όλες τις διαθέσιμες δυνάμεις μας και επιστρατεύουμε κάθε διαθέσιμο μηχάνημα και μέσο προκειμένου να δημιουργήσουμε τις δυνατόν καλύτερες συνθήκες ασφάλειας στις αστικές και περιαστικές περιοχές των Δήμων – Μελών μας αλλά και να τους βοηθήσουμε να προετοιμαστούν σωστά για κάθε δυσάρεστο ενδεχόμενο.

Θα συνεχίσουμε και τους επόμενους μήνες να πραγματοποιούμε ανάλογες δράσεις στους Δήμους – Μέλη μας με στόχο να συμβάλλουμε με αυτόν τον τρόπο στην καλύτερη πρόληψη, αλλά και αναβάθμιση του πρασίνου των Δήμων – Μελών του ΣΠΑΠ».

 

Από το Γραφείο Τύπου του ΣΠΑΠ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.