Ο ΣΠΑΠ διατύπωσε αίτημα προς το ΥΠΕΘΑ για βοήθεια στη διάνοιξη των δασικών δρόμων του Πεντελικού

Ο Σύνδεσμος για την Προστασία και την Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ) διατύπωσε αίτημα αρωγής προς τη ΜΟΜΑ για τη διάνοιξη των δασικών δρόμων του Πεντελικού, οι οποίοι πρέπει να είναι ανοικτοί προκειμένου να διευκολύνονται τα οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας σε περίπτωση ανάγκης.

Στο πλαίσιο αυτό αντιπροσωπεία του Συνδέσμου, αποτελούμενη από τον Πρόεδρο του ΣΠΑΠ και Γενικό Γραμματέα του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ Βλάσση Σιώμο, το Δήμαρχο Πεντέλης Δημήτρη Στεργίου – Καψάλη, τον Αντιδήμαρχο Κηφισιάς και μέλος του ΔΣ του ΣΠΑΠ Δημήτρη Λιανό και τον Δημοτικό Σύμβουλο Βριλησσίων και μέλος του ΔΣ του ΣΠΑΠ Παναγιώτη Φυκίρη, είχε συνάντηση με το Βουλευτή Β΄ Πειραιά των ΑΝΕΛ Δημήτρη Καμμένο και τον ειδικό σύμβουλο του Υπουργού Παναγιώτη Γεωργόπουλο.

Μετά το πέρας των σύσκεψης ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ Βλάσσης Σιώμος δήλωσε:

«Διατυπώσαμε αίτημα προς το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ζητώντας τη βοήθεια της επανασυσταθείσας ΜΟΜΑ στη διάνοιξη των δασικών δρόμων του Πεντελικού βουνού που έχουν καταστραφεί από τις έντονες βροχοπτώσεις. Η διάνοιξή τους αποτελεί επιτακτική και επείγουσα ανάγκη για λόγους πυρασφαλείας, δεδομένου ότι μετά την καταστροφή των δρόμων αυτών, είναι αδύνατη η πρόσβαση στο κατεστραμένο δασικό δίκτυο των οχημάτων της Πυροσβεστικής σε περίπτωση πυρκαγιάς. Η αποκατάσταση της πρόσβασης είναι απόλυτα αναγκαία, ώστε να είναι ελεύθερη και δυνατή η διέλευση.

Ζητήσαμε τη συνεργασία των Ενόπλων Δυνάμεων και ειδικότερα της ΜΟΜΑ, ώστε σε απόλυτη συνεργασία μαζί μας να αποκαταστήσουμε τους δασικούς δρόμους που έχουν καταστραφεί. Ο ΣΠΑΠ είναι διατεθειμένος να υπογράψει Πρωτόκολλο Συνεργασίας με το ΥΕΘΑ και να δεσμευθεί για την κάλυψη του συνόλου της καυσοδοσίας των μηχανημάτων που θα διατεθούν. Εμείς στον ΣΠΑΠ θεωρούμε ότι η αποκατάσταση είναι εφικτή και ότι το αίτημά μας θα γίνει αποδεκτό. Θα συνεχίσουμε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες που απαιτούνται ώστε να αποκαταστήσουμε την πρόσβαση, βοηθώντας στην καλύτερη πρόληψη, αλλά και την καταστολή σε περίπτωση ανάγκης».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.