Ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ, Πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας και Αντιπρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, Βλάσσης Σιώμος συμμετείχε στην Συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Πεντέλης

Ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ, Πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας και Αντιπρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, Βλάσσης Σιώμος συμμετείχε στην Συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Πεντέλης που έγινε με τηλεδιάσκεψη, με αντικείμενο τον συντονισμό και την υλοποίηση ενεργειών και δράσεων εν όψει της αντιπυρικής περιόδου.

Ειδικότερα στη συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Πεντέλης , που διεξήχθη υπό την Δήμαρχο Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά αφού έγινε σύντομος απολογισμός της χειμερινής περιόδου που πέρασε και κυρίως της πρωτοφανούς θεομηνίας «Μήδεια», η Δήμαρχος ενημέρωσε τους παρευρισκομένους και τους συμμετέχοντες στην τηλεδιάσκεψη, για τα μέτρα που έχουν ληφθεί μέχρι σήμερα, καθώς και για αυτά που προγραμματίζονται για την αποφυγή δυσάρεστων φαινομένων κατά την αντιπυρική περίοδο, επίσης τόνισε ότι έχουν ήδη έχουν αρχίσει εκτενείς αποψιλώσεις και καθαρισμοί δημόσιων και ιδιωτικών χώρων, ότι έχουν συντηρηθεί όλα τα πυροσβεστικά οχήματα και ο αναγκαίος μηχανολογικός εξοπλισμός και επίσης ενημέρωσε ότι ο Δήμος Πεντέλης θα προβεί στην πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού για την πυροπροστασία.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν η Αντιπεριφερειάρχης του Βορείου Τομέα Αθηνών Λουκία Κεφαλογιάννη, ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ, Πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας και Αντιπρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, Βλάσσης Σιώμος, ο Διοικητής του 12ου Π.Σ. Βασίλης Ζαφείρης, ο Διοικητής του  9ου Π.Σ. Αθηνών Γιώργος Πετρόπουλος, ο Διευθυντής Πολιτικής Προστασίας Δήμου Πεντέλης Γιάννης Ξανθάκος, ο Υπεύθυνος του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου Πεντέλης Νίκος Λιάκος, Αντιδήμαρχοι, Εντεταλμένοι Σύμβουλοι και Τοπικοί Σύμβουλοι του Δήμου Πεντέλης, εκπρόσωποι της Περιφέρειας Αττικής, του Δασαρχείου Πεντέλης, του Α.Τ. Μελισσίων, των Νοσοκομείων της περιοχής και των Εθελοντών  του Δήμου Πεντέλης.

Ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ, Πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας και Αντιπρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, Βλάσσης Σιώμος στην παρέμβαση του επισήμανε  ότι η  συνεργασία που έχουμε με τον Δήμο Πεντέλης, την Περιφέρεια Αττικής, το Πυροσβεστικό Σώμα και το Δασαρχείο Πεντέλης είναι πάρα  πολύ καλή και ευχαρίστησε θερμά τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη, τους αιρετούς και τα στελέχη της Περιφέρειας Αττικής για την πολύπλευρη και σημαντικότατη βοήθειά τους στον ΣΠΑΠ και στον Δήμο Πεντέλης.

Ενημέρωσε ότι ο  Σύνδεσμος όπως κάνει κάθε χρόνο θα συνδράμει και φέτος τον Δήμο Πεντέλης, διαθέτοντας προσωπικό που θα πραγματοποιήσει χορτοκοπές σε σημεία που θα υποδειχθούν από τους υπευθύνους του Δήμου. Επίσης ενημέρωσε ότι ο Σύνδεσμός  σκοπεύει να στελεχώσει  με εργαζομένους και εθελοντές το Πυροφυλάκιο «Παναγιώτης Φούρλας» στην κορυφή σχεδόν του Πεντελικού και να μισθώσει μηχανήματα για τη συντήρηση δασικών δρόμων στα όρια ευθύνης του Δήμου Πεντέλης όπως κάνει κάθε χρόνο.

Αφού επισήμανε ότι καθυστέρησε και φέτος η κατανομή των ΚΑΠ Πυρασφαλείας σε Δήμους και Συνδέσμους, επισήμανε ότι η ΚΕΔΕ  και η Επιτροπή Πολιτικής Προστασίας  ζητούν για άλλη μία χρονιά την μετατροπή των ΚΑΠ Πυρασφαλείας σε ΚΑΠ Πολιτικής Προστασίας. Επανέλαβε την άμεση ανάγκη για θέσπιση Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας στους Δήμους και τους Συνδέσμους με αντικείμενο αποκλειστικά για την Πολιτική Προστασία με συμβάσεις οκτάμηνης διάρκεια. Τέλος τόνισε ότι πρέπει επιτέλους να εξαιρεθούν οι συμβασιούχοι στην Πολιτική Προστασία από την ανάγκη για παρέλευση δωδεκαμήνου, έως τη νέα τους πρόσληψη.

Καταλήγοντας ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ, Αντιπρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου και Πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας της ΚΕΔΕ Βλάσσης Σιώμος επισήμανε ότι η φετινή αντιπυρική περίοδος θα είναι πολύ δυσκολότερη σε σχέση με παλαιότερες χρονιές λόγω της κλιματικής κρίσης και της τεράστιας συσσωρευμένης καύσιμης ύλης, λόγω της πρωτοφανούς θεομηνίας «Μήδειας».

Ελπίζουμε όμως σε διαρκή και αγαστή συνεργασία με τους Δήμους Μέλη μας, με το Πυροσβεστικό Σώμα, με τα Δασαρχεία και τον υπόλοιπο κρατικό μηχανισμό θα αντιμετωπίσουμε με τον καλύτερο κατά το δυνατόν τρόπο, ότι συμβάν προκύψει.

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΠΑΠ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.