Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας και Αντιπρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ και Πρόεδρος του ΣΠΑΠ Βλάσσης Σιώμος συμμετείχε στην έκτακτη ευρεία συντονιστική σύσκεψη της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για τον προγραμματισμό δράσεων εν όψει του επικείμενου πρωτοφανή καύσωνα αλλά και των πιθανών κινδύνων από την εκδήλωση δασικών πυρκαγιών.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας και Αντιπρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ και Πρόεδρος του ΣΠΑΠ Βλάσσης Σιώμος συμμετείχε στην έκτακτη συντονιστική σύσκεψη της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για τον προγραμματισμό δράσεων εν όψει του επικείμενου πρωτοφανή καύσωνα αλλά και των πιθανών κινδύνων από την εκδήλωση δασικών πυρκαγιών.

Στην  ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας υπό τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, με τη συμμετοχή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά και του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ, Θοδωρή Λιβάνιου, για το βέλτιστο συντονισμό όλων των συναρμόδιων φορέων και την καλύτερη αντιμετώπιση των συνεπειών του ισχυρού κύματος καύσωνα που αναμένεται να πλήξει τη χώρα συμμετείχαν επίσης, η Γενική Γραμματέας Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Άννα Στρατινάκη, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας, Παναγιώτης Πρεζεράκος,η Γενική Γραμματέας Ανθρώπινου Δυναμικού Δημοσίου Τομέα του Υπουργείου Εσωτερικών, Βιβή Χαραλαμπογιάννη, ο  Γενικός Γραμματέας Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο, Μανώλης Λογοθέτης, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας και Περιβάλλοντος, Βασίλης Κόκκαλης, οι Περιφερειάρχες όλων των Περιφερειών της χώρας καθώς και ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), Δημήτρης Παπαστεργίου.

Από πλευράς Πολιτικής Προστασίας, παρόντες ήταν ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειος Παπαγεωργίου και ο Γενικός Διευθυντής Συντονισμού της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, Φοίβος Θεοδώρου, καθώς και ο Υπαρχηγός ΠΣ, Αντιστράτηγος Ιάκωβος Κλεφτοσπύρος, ο Προϊστάμενος Κλάδου Επιχειρήσεων ΠΣ, Υποστράτηγος Χρήστος Λάμπρης, ο  Υποστράτηγος της Ελληνικής Αστυνομίας, Ελευθέριος Γκαρίλας, ο Διευθυντής της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), Θεόδωρος Κολυδάς, ο οποίος ενημέρωσε διεξοδικά για την πορεία του φαινομένου, ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ, Αναστάσιος Μάνος εκπρόσωποι του ΕΚΑΒ, καθώς και του ΑΔΜΗΕ.

Μετά το πέρας της σύσκεψης, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας και Αντιπρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ και Πρόεδρος του ΣΠΑΠ Βλάσσης Σιώμος δήλωσε:

«Πρόκειται να αντιμετωπίσουμε μια εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση, με εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες για πολλές μέρες.

Όλοι μαζί, Πολιτεία – Τοπική Αυτοδιοίκηση και πολίτες πρέπει να  συνεργαστούμε για να μπορέσουμε να αποφύγουμε  δυσάρεστες καταστάσεις.

Είναι μία δύσκολη μάχη που πρέπει να δώσουμε όλοι μαζί και πρέπει όλοι να δείξουμε τον ύψιστο βαθμό υπευθυνότητας και συνεργασίας».

 Τέλος ο ΣΠΑΠ θέλει να απευθύνει μία έκκληση  στους συμπολίτες μας :

1.Να αποφεύγουν οποιαδήποτε δραστηριότητα στο φυσικό περιβάλλον που θα μπορούσε να δημιουργήσει κίνδυνο!

2.Να κάνουν  χρήση ηλεκτρικού και νερού με οικονομία!

3.Τούς συμπολίτες μας που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, τους παρακαλούμε να αποφεύγουν τις άσκοπες  μετακινήσεις και εργασίες εν μέσω καύσωνα, γιατί  μπορεί να εμφανίσουν κάποιο πρόβλημα υγείας λόγω των υψηλών θερμοκρασιών!

4.Επίσης παρακαλούμε πολύ τους συμπολίτες μας που είναι  ιδιοκτήτες ζώων συντροφιάς να μεριμνούν για τη βόλτα των κατοικίδιων τους σε ώρες που δεν υπάρχει αυξημένη θερμοκρασία και εάν είναι δυνατόν, ας τοποθετούμε όλοι μας δοχεία με νερό προκειμένου να δροσίζονται και τα αδέσποτα ζώα.

Από το Γραφείο Τύπου του Σ.Π.Α.Π.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.