Ο Προέδρος του ΣΠΑΠ, Αντιδήμαρχος Πεντέλης, Αντιπρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου και της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας της ΚΕΔΕ, Βλάσσης Σιώμος έδωσε το δικό του μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων.

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Αδέσποτων Ζώων 2022, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ), Αντιδήμαρχος Πεντέλης, Αντιπρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου και της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας της ΚΕΔΕ Βλάσσης Σιώμος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων καθιερώθηκε με πρωτοβουλία των ολλανδικών φιλοζωικών οργανώσεων το 2010 για την ευαισθητοποίηση της διεθνούς κοινότητας σχετικά με την τύχη των 600 εκατομμυρίων αδέσποτων ζώων που υπολογίζεται ότι ζουν υπό άθλιες συνθήκες στον πλανήτη μας. Οι φιλοζωικές αυτές οργανώσεις καλούν τον καθένα μας να υιοθετήσει ένα ζώο ή να συνδράμει προγράμματα και καμπάνιες για την προστασία τους.

Η 4η Απριλίου επιλέχθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων για τους εξής λόγους:

Χρονικά είναι ακριβώς στο μέσο του έτους, σε σχέση με την 4η Οκτωβρίου, που γιορτάζεται ως Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων.

Είναι ευκολομνημόνευτη ημερομηνία (4/4).

Αυτές τις κρίσιμες ώρες για την ανθρωπότητα η σκέψη όλων μας βρίσκεται κοντά στους ανθρώπους αλλά και τα ζώα που είναι θύματα του παράλογου αυτού πολέμου στην Ουκρανία. Ευχή μας να τελειώσει αυτή η τραγωδία σύντομα.

Η δύναμή μας για να επιβιώσουμε είναι η αγάπη. Ότι με αγάπη δημιουργεί ο άνθρωπος, με αγάπη το προσφέρει στον συνάνθρωπό του και το περιβάλλον του.

Αυτές τις ώρες οφείλουμε να δείχνουμε την ανθρωπιά μας και την αγάπη μας στα αδέσποτα ζώα, επειδή εξαρτώνται απόλυτα από μας.

Φροντίζω τα αδέσποτα ζώα της περιοχής μου με τους εξής τρόπους:

Βάζω τροφή και νερό στα αδέσποτα ζώα.

Προσφέρω τροφές στη Φιλοζωική Οργάνωση της περιοχής μου.

Στειρώνω το σκύλο ή τη γάτα μου.

Υιοθετώ αδέσποτα ζώα.

Ευαισθητοποιώ φιλοζωικά τους συνανθρώπους μου και κυρίως τα παιδιά

Δεν ξεχνάμε λοιπόν τα αδέσποτα ζώα, φροντίζοντάς τα, δείχνοντάς τους την αγάπη μας για αυτά!»

 

Από το Γραφείο Τύπου του Σ.Π.Α.Π.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.