Ο Βασίλης Ξυπολυτάς εξελέγη Πρόεδρος του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ)

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ) εξέλεξε Πρόεδρο του τον Δήμαρχο Κηφισιάς Βασίλη Ξυπολυτά, στις επαναληπτικές αρχαιρεσίες που πραγματοποιήθηκα την Πέμπτη 23 Μαΐου 2024 στην Ειδική Συνεδρίαση του, που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Συνδέσμου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο εξέλεξε επίσης νέο Αντιπρόεδρο και νέα Εκτελεστική Επιτροπή.

Αντιπρόεδρος εξελέγη ο Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Βριλησσίων Νικήτας Σταματελόπουλος, ενώ η νέα Εκτελεστική Επιτροπή θα αποτελείται από τον Πρόεδρο του ΣΠΑΠ και Δήμαρχο Κηφισιάς Βασίλη Ξυπολυτά, τον Δημοτικό Σύμβουλο του Δήμου Πεντέλης Δημήτρη Αποστολάκο, τον Αντιδήμαρχο Δημοτικής Περιουσίας κινητής και ακίνητης και δημοτικής κοινότητας Παλλήνης, Αναπληρωτή Δημάρχου του Δήμου Παλλήνης Παναγιώτη Μερτύρη, τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών και Έργων του Δήμου Ραφήνας – Πικερμίου Κωνσταντίνο Ξηντάρα και τον Αντιδήμαρχο του Δήμου Σπάτων – Αρτέμιδος Πέτρο Πουλάκη ως Τακτικά Μέλη.

Αναπληρωματικά μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής εξελέγησαν ο Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Σπάτων – Αρτέμιδος Ιωάννης Παραχεράκης και ο Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Κηφισιάς Γεώργιος Σκορδίλης.

Ο νέος Πρόεδρος του ΣΠΑΠ και Δήμαρχος Κηφισιάς Βασίλης Ξυπολυτάς, μετά την εκλογή έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Αποτελεί μεγάλη τιμή η εκλογή μου στη θέση του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΠΑΠ. Με αίσθημα ευθύνης και ενότητας, ευχαριστώ από καρδιάς τους εκλέκτορες του Συνδέσμου για την πολύτιμη στήριξη και εμπιστοσύνη που δείχνουν στο πρόσωπό μου».

Επιπλέον, υπογράμμισε τη σημασία της προστασίας του Πεντελικού Όρους, δηλώνοντας: «Η προστασία του Πεντελικού είναι συνυφασμένη με την προστασία της ζωής μας. Βρισκόμαστε μεσούσης της αντιπυρικής περιόδου και δεν υπάρχει καμία πολυτέλεια για επανάπαυση. Οφείλουμε να βρισκόμαστε σε διαρκή ετοιμότητα για να αντιμετωπίσουμε με αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα κάθε πρόκληση ή κατάσταση που χρήζει άμεσης επέμβασης. Στόχος όλων μας θα πρέπει να είναι, πέρα από την προστασία, να αναζητήσουμε τους τρόπους να κάνουμε ξανά “πράσινο” το Όρος, με γενναίες χρηματοδοτήσεις, ώστε να το απολαμβάνουμε τόσο εμείς όσο και οι επόμενες γενιές».

Εύχομαι καλή νέα θητεία στους νεοεκλεγέντες, στον Αντιπρόεδρο του Δ.Σ. του ΣΠΑΠ, στα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής καθώς και στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΠΑΠ».

Από το Γραφείο Τύπου του ΣΠΑΠ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.