Ολοκληρώθηκε το 3ο Εθελοντικό Πότισμα για το 2022 στον Κοκκιναρά Κηφισιάς, σε συνεργασία με το «Όλοι Μαζί Μπορούμε και στο Περιβάλλον» και τον Δήμο Κηφισιάς.

Με την συμμετοχή εργαζομένων, εθελοντών και περιβαλλοντικά ευαισθητοποιημένων πολιτών ολοκληρώθηκε το 3ο Εθελοντικό Πότισμα για το 2022 από το Σύνδεσμο Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ) σε συνεργασία με το «Όλοι Μαζί Μπορούμε και στο Περιβάλλον» και τον Δήμο Κηφισιάς στην περιοχή που αναδασώθηκε τα προηγούμενα χρόνια, του Κοκκιναρά Κηφισιάς.

Την δράση συντόνισε ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ, Αντιδήμαρχος Πεντέλης, Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας και του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ Βλάσσης Σιώμος και συμμετείχε ο Αντιδήμαρχος Κηφισιάς και Αντιπρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΣΠΑΠ Δημήτρης Λιανός, ευαισθητοποιημένοι συμπολίτες μας, οι οποίοι μαζί με τους εθελοντές και τους εργαζομένους του ΣΠΑΠ και του Δήμου Κηφισιάς έδωσαν δροσιά και ζωή στα δεντράκια που φυτεύτηκαν  τα προηγούμενα χρόνια.

Στο πότισμα συμμετείχαν βυτιοφόρα από τον Δήμο Κηφισιάς, καθώς και οχήματα και βυτιοφόρα του ΣΠΑΠ.

Μετά την ολοκλήρωση της δράσης ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ, Αντιδήμαρχος Πεντέλης, Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας και του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ Βλάσσης Σιώμος δήλωσε:

«Είμαστε εδώ, παρά τους δυνατούς ανέμους που πνέουν σήμερα και παράλληλα με την αυξημένη ετοιμότητα που βρισκόμαστε, για να συνεχίσουμε για μια ακόμη φορά τα καλοκαιρινά μας ποτίσματα, χωρίς να μας απογοητεύουν οι πληγές που άφησε στο Πεντελικό μας η πρόσφατη καταστροφική πυρκαγιά της 19ης Ιουλίου, στην προσπάθεια μας, να δώσουμε ζωή στα νέα δεντράκια που φυτέψαμε τα προηγούμενα χρόνια, αλλά  και  για να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας  να ξαναπρασινίσουμε το πολύπαθο και πληγωμένο για μια φορά ακόμα Πεντελικό μας.

Με την πολύτιμη συνεργασία του «Όλοι Μαζί Μπορούμε και στο Περιβάλλον» , του Δήμου Κηφισιάς και τη συμμετοχή εθελοντών και εργαζομένων του ΣΠΑΠ,  καθώς και ευαισθητοποιημένων πολιτών, συνεχίζουμε με περισσότερη ένταση το έργο που ξεκινήσαμε τα προηγούμενα χρόνια.

Τα ποτίσματα αυτά, είναι πολύ σημαντικά και παίζουν καταλυτικό ρόλο στην προσπάθεια που συστηματικά καταβάλουμε τόσο εμείς στον ΣΠΑΠ  όσο και οι Δήμοι – Μέλη μας, καθώς και ευαισθητοποιημένοι πολίτες και εθελοντές  για να ξανακάνουμε καταπράσινη τη Βορειανατολική Αττική.

Είναι μία προσπάθεια πολύχρονη και επίπονη, αλλά είμαστε προσηλωμένοι σε αυτόν τον στόχο, χωρίς να μας απογοητεύουν οι πληγές που άφησε στο Πεντελικό μας η πρόσφατη καταστροφική πυρκαγιά της 19ης Ιουλίου και θα καταφέρουμε με περισσότερη επιμονή και μεγαλύτερη ακόμα προσπάθεια, μέρα με την μέρα και χρόνο με το χρόνο να δώσουμε και πάλι νέα πνοή στο περιβάλλον του Πεντελικού και της Αττικής».

 

Από το Γραφείο Τύπου του ΣΠΑΠ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.