Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 5ο Εθελοντικό Πότισμα για το 2023 στο Πεντελικό, σε συνεργασία με το «Όλοι Μαζί Μπορούμε και στο Περιβάλλον» και τον Δήμο Πεντέλης

Ο Σύνδεσμος Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού ολοκλήρωσε το πρόγραμμα δράσεων ποτίσματος , που διοργανώνει κάθε χρόνο με σκοπό να ξαναπρασινίσει το Πεντελικό, με το τελευταίο πότισμα για το 2023, των δέντρων που φυτεύτηκαν κατά τη φυτευτική περίοδο 2022 – 2023.

Με σημαντική προσέλευση εθελοντών και περιβαλλοντικά ευαισθητοποιημένων πολιτών και παιδιών ολοκληρώθηκε το 5οΕθελοντικό Πότισμα για το 2023, που πραγματοποιήθηκε σήμερα 24 Σεπτεμβρίου, από το Σύνδεσμο Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ) σε συνεργασία με το «Όλοι Μαζί Μπορούμε και στο Περιβάλλον» και τον Δήμο Πεντέλης, στην περιοχή που αναδασώθηκε τη φυτευτική περίοδο 2022 -2023, με χαρουπιές, κουτσουπιές και βελανιδιές ,Βορειοανατολικά του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης.

Την δράση συντόνισε ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ, Αντιδήμαρχος Πεντέλης, Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας και του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ Βλάσσης Σιώμος και συμμετείχαν η Δήμαρχος Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά, ο Δημοτικός Σύμβουλος Πεντέλης και μέλος του Δ.Σ. του ΣΠΑΠ Γιάννης Ζώης, ομάδα εθελοντών του Πυροσβεστικού Σώματος Εθελοντών Ν. Βουτσά – Προβαλίνθου (ΠΥ.Σ.ΕΘ.) και ευαισθητοποιημένοι συμπολίτες μας, οι οποίοι μαζί με τους εθελοντές και τους εργαζομένους του ΣΠΑΠ και του Δήμου Πεντέλης έδωσαν δροσιά και ζωή στα δεντράκια που φυτεύτηκαν τον χειμώνα.

Μετά την ολοκλήρωση της δράσης ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ, Αντιδήμαρχος Πεντέλης, Αντιπρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου και της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας της ΚΕΔΕ Βλάσσης Σιώμος δήλωσε:

«Σήμερα ολοκληρώσαμε τις δράσεις του ποτίσματος για το 2023, με το 5ο και τελευταίο εθελοντικό πότισμα για το 2023, που πραγματοποιήθηκε στην περιοχή που κάηκε το περσινό καλοκαίρι και αναδασώθηκε τη φυτευτική περίοδο 2022 – 2023. Είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντική, η προσέλευση μικρών παιδιών με τους γονείς τους, εθελοντών και περιβαλλοντικά ευαισθητοποιημένων συμπολιτών μας στο σημερινό κάλεσμα για την 5ηδράση ποτίσματος για το 2023, εδώ στην περιοχή Βορειοανατολικά του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης.

Κάθε χρόνο πραγματοποιούμε δεκάδες δράσεις ποτισμάτων, στην προσπάθεια μας να δώσουμε ζωή στα νέα δεντράκια που φυτεύουμε κάθε φυτευτική περίοδο, ώστε να μη χαθεί ούτε ένα από αυτά.

Με την πολύτιμη συνεργασία του «Όλοι Μαζί Μπορούμε και στο Περιβάλλον» και την πολύτιμη συμμετοχή των ευαισθητοποιημένων πολιτών, μαθητών, εθελοντών και εργαζομένων του ΣΠΑΠ, συνεχίσαμε και ολοκληρώσαμε με το σημερινό τελευταίο πότισμα για το 2023, το έργο που ξεκινήσαμε το χειμώνα και την άνοιξη με τις αναδασώσεις στην συγκεκριμένη περιοχή.

Τα ποτίσματα, είναι πολύ σημαντικές δράσεις και παίζουν καταλυτικό ρόλο στην προσπάθεια που συστηματικά καταβάλουμε για να ξανακάνουμε πιο πράσινο το Πεντελικό μας.

Είναι μία προσπάθεια πολύχρονη και επίπονη, αλλά είμαστε προσηλωμένοι σε αυτόν τον στόχο και καταφέρνουμε χρόνο με το χρόνο να δώσουμε και πάλι νέα πνοή στο περιβάλλον του Πεντελικού. Είμαστε αισιόδοξοι ότι θα τα καταφέρουμε, παρά τις περιβαλλοντικές καταστροφές που έγιναν πέρυσι στην περιοχή μας  και αυτή μας η αισιοδοξία πηγάζει από την ανταπόκριση όλο και περισσότερων συμπολιτών και φορέων στις δράσεις μας».

 

Από το Γραφείο Τύπου του ΣΠΑΠ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.