Ολοκληρώθηκε και το δεύτερο στάδιο εργασιών καθαρισμών και αποψιλώσεων περιοχών σε Δήμους – Μέλη του ΣΠΑΠ σύμφωνα με την κατεπείγουσα απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών της 24ης Ιουνίου 2022, που προέβλεπε την κήρυξη περιοχών σε Κατάσταση Ειδικής Κινητοποίησης Πολιτικής Προστασίας.

Ο Σύνδεσμος για την Προστασία και την Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ) ολοκλήρωσε και το δεύτερο στάδιο των εργασιών  καθαρισμών και αποψιλώσεων ξερών χόρτων και κλαριών σε αστικές και περιαστικές  περιοχές των Δήμων – Μελών του.

Οι εργασίες αυτές πραγματοποιήθηκαν στα πλαίσια επειγουσών προληπτικών εργασιών αντιπυρικής προστασίας από τον ΣΠΑΠ, για την αντιπυρική περίοδο 2022, σύμφωνα με την κατεπείγουσα απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών της 24ης Ιουνίου 2022, που προέβλεπε την κήρυξη περιοχών σε Κατάσταση Ειδικής Κινητοποίησης Πολιτικής Προστασίας και την χρηματοδότηση  Δήμων και  Συνδέσμων Δήμων για εκτέλεση κατεπειγουσών προληπτικών δράσεων πυροπροστασίας.

Οι εργασίες αυτές πραγματοποιήθηκαν σε  περιοχές εντός των ορίων του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ) και  που είχαν επιλεγεί σε συνεννόηση του ΣΠΑΠ με το Δασαρχείο Πεντέλης και το Πυροσβεστικό Σώμα.

Πιο συγκεκριμένα οι εργασίες αυτές πραγματοποιήθηκαν στους Δήμους  Κηφισιάς, Μαραθώνα, Ραφήνας-Πικερμίου, Διονύσου και Πεντέλης, Δήμους –  Μέλη του ΣΠΑΠ.

Ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ, Αντιδήμαρχος Πεντέλης, Αντιπρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου και της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας της ΚΕΔΕ Βλάσσης Σιώμος δήλωσε:

«Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ο Σύνδεσμός μας είχε εκπονήσει και υλοποίησε προγράμματα καθαρισμών και αποψιλώσεων ξερών χόρτων και κλαδιών  με συμβασιούχους εργαζομένους, σε  αστικές και περιαστικές περιοχές  όλων τους Δήμων –  Μελών του ΣΠΑΠ.

Φέτος όμως λόγω της Κλιματικής Κρίσης και των Καιρικών Συνθηκών που επικράτησαν τον χειμώνα  ευνοήθηκε η υπερβολικά μεγάλη ανάπτυξη των  χόρτων τα οποία έχουν ξεραθεί και αποτελούν τεράστια ποσότητα εύφλεκτης ύλης σε ολόκληρη την Αττική.

Για το λόγο αυτό σύμφωνα με  κατεπείγουσα απόφαση του  το Υπουργείου Εσωτερικών στις 24ης Ιουνίου 2022, κήρυξε περιοχές της χώρας σε Κατάσταση Ειδικής Κινητοποίησης Πολιτικής Προστασίας και που προέβλεπε την χρηματοδότηση  Δήμων και  Συνδέσμων Δήμων για εκτέλεση κατεπειγουσών προληπτικών εργασιών πυροπροστασίας.

Με βάση την ανωτέρω εγκύκλιο ο ΣΠΑΠ ολοκλήρωσε με εντατικούς ρυθμούς και σε ταχύτατους χρόνους,  όπως ρητά προέβλεπε η συγκεκριμένη απόφαση, το 2ο στάδιο των  εργασιών   καθαρισμών και αποψιλώσεων ξερών χόρτων και κλαδιών για το 2022, στους Δήμους  Κηφισιάς, Μαραθώνα, Ραφήνας-Πικερμίου, Διονύσου και Πεντέλης, Δήμους Μέλη του ΣΠΑΠ.

Ο ΣΠΑΠ προσηλωμένος στον στόχο του, παρά τις περιορισμένες οικονομικές του δυνατότητες  επιστρατεύει κάθε διαθέσιμο μηχάνημα, μέσο και οικονομικό πόρο, προκειμένου να δημιουργήσει καλύτερες συνθήκες ασφάλειας σε όσο το δυνατόν περισσότερες αστικές και περιαστικές περιοχές των Δήμων – Μελών του.

Συνεχίζουμε να φροντίζουμε το περιβάλλον όλο το έτος, με διάφορους τρόπους, όπως η κάθε εποχή του χρόνου επιβάλλει.

Η αντιπυρική περίοδος βρίσκεται στη μέση της  και για αυτό συνεχίζουμε να βρισκόμαστε σε εγρήγορση,  σύμφωνα με τις δυνάμεις και τα μέσα που έχουμε στην διάθεσή μας, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση  κυρίως στην πρόληψη, η οποία είναι πολύ σημαντική για την προστασία των περιοχών του Πεντελικού αλλά και των Δήμων – Μελών μας.»

 

Από το Γραφείο Τύπου του ΣΠΑΠ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.