Ξεκίνησε η σειρά δράσεων Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης και Εκπαίδευσης του Σ.Π.Α.Π. για το 2020.

Ο Σύνδεσμος Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π.) ξεκίνησε  με επιτυχία το Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης  του 2020. Το Πρόγραμμα αυτό περιλαμβάνει μια σειρά δράσεων περιβαλλοντικής εκπαίδευσης με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των τοπικών κοινωνιών σε θέματα κυκλικής οικονομίας και προστασίας του περιβάλλοντος .

Το πρόγραμμα ξεκίνησε από το Δήμο Μαραθώνα, με δράση προβολής ταινίας-ντοκυμαντέρ,στο Αθλητικό και Πολιτιστικό Πάρκο Νέας Μάκρης και σύντομα θα πραγματοποιηθούν ανάλογες δράσεις και σε άλλους Δήμους – Μέλη του Συνδέσμου.

Το θέμα της ταινίας-ντοκυμαντέρ που προβλήθηκε φέρει τον τίτλο “PlasticFreeArchipelago (Ένα Αρχιπέλαγος Χωρίς Πλαστικά)”,  έχει την υπογραφή του δημοσιογράφου και παραγωγού ντοκιμαντέρ Σωτήρη Δανέζη και γυρίστηκε σε νησιά των Κυκλάδων                (Δονούσα, Σίκινο κ.α.), στον Αργοσαρωνικό, αλλά σε Πάτρα και Αθήνα, με την υποστήριξη του Κοινωφελούς Ιδρύματος  Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη και αφορά την ρύπανση που προκαλούν τα πλαστικά μίας χρήσης, στις ελληνικές θάλασσες  και στις παραλίες και τις προσπάθειες για τη σταδιακή κατάργησή τους.

Στη δράση αυτή συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π., Αντιπρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου και Πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας της Κ.Ε.ΔΕ., Βλάσσης Σιώμος, ο Δήμαρχος Μαραθώνα  Στέργιος Τσίρκας, ο Αντιπρόεδρος του Σ.Π.Α.Π., Αντιδήμαρχος  και Αναπληρωτής Δημάρχου Αμαρουσίου Στέφανος Τσιπουράκης, ο Αντιδήμαρχος και Αναπληρωτής Δημάρχου Μαραθώνα Χρήστος Στάμος, ο Αντιδήμαρχος Μαραθώνα  και μέλος Δ.Σ. του Σ.Π.Α.Π. Γιώργος  Ζορμπάς, ο Αντιδήμαρχος Μαραθώνα και μέλος Δ.Σ. του Σ.Π.Α.Π. Βαγγέλης Κυππαρίσης, ο Αντιδήμαρχος Μαραθώνα Αργύρης Λάσκος, ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.ΜΑ  Μανώλης Γεωργάτος, ο Αντιδήμαρχος Πεύκης και μέλος Δ.Σ. του Σ.Π.Α.Π. Παναγιώτης Ιωάννου, ο Δημοτικός Σύμβουλος Μαραθώνα και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Σ.Π.Α.Π. Γιάννης Μπούσουλας, ο Δημοτικός Σύμβουλος Μαραθώνα Στέλιος Γεραμάνης, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Νέας Μάκρης Κώστας Κουλούκουζας, ο δημοσιογράφος και παραγωγός ντοκιμαντέρ Σωτήρης Δανέζης,η Αγγελική Κοσμοπούλου Εκτελεστική Διευθύντρια του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη, ο Γιάννης Κοντογεώργος Υπεύθυνος Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων του  Δήμου Μαραθώνα, οι τοπικοί σύμβουλοι της Δημοτικής Κοινότητας Νέας Μάκρης Γιάννης Κυριακού και Βασίλης Αχλάδης.

Ο Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π., Αντιπρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου και Πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας της Κ.Ε.ΔΕ., Βλάσσης Σιώμος δήλωσε:

«Εγκαινιάζουμε σήμερα μία νέα σειρά δράσεων  στο πλαίσιο της συνεχούς προσπάθειας που καταβάλει ο Σ.Π.Α.Π. για την ευαισθητοποίηση της νέας γενιάς και των πολιτών στην προστασία του περιβάλλοντος και της φύσης, μέσα από βιωματικές και διαδραστικές δραστηριότητες. Με τη σημερινή δράση δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στην εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση των παιδιών και των πολιτών σε θέματα περιβαλλοντικής προστασίας.

Η πρόσφατη ψήφιση του περιβαλλοντικού νομοσχεδίου, καθώς και η εφαρμογή της ευρωπαϊκής νομοθεσίας για την σταδιακή κατάργηση των πλαστικών μιας χρήσης, μας αφορά και εμείς στον Σ.Π.Α.Π. οφείλουμε να είμαστε πρωτοπόροι στην ευαισθητοποίηση της κοινωνίας μας.

Η ταινία που προβλήθηκε σήμερα η οποία φέρει την υπογραφή του δημοσιογράφου και παραγωγού ντοκιμαντέρ Σωτήρη Δανέζη, είναι εξαιρετικά απλή και κατανοητή,  κάτι  το οποίο είναι πολύ σημαντικό για τους θεατές κυρίως των νεοτέρων ηλικιών, προκειμένου να μένει αμείωτο το ενδιαφέρον τους παρακολουθώντας την. Επίσης είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι περνάει με πολύ ιδιαίτερο και συγκινητικό  τρόπο το μήνυμα για την ανάγκη που υπάρχει  να προστατεύσουμε το περιβάλλον μας.

Είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό το γεγονός ότι όλο και περισσότεροι συμπολίτες μας αλλά κυρίως παιδιά συμμετέχουν με μεγάλο ενθουσιασμό στις περιβαλλοντικές δράσεις που διοργανώνουμε. Το περιβάλλον είναι η ζωή μας και έχουμε καθήκον να το προστατεύουμε και να το παραδώσουμε ακόμα καλύτερο στη νέα γενιά.

Θα ακολουθήσει μία σειρά δράσεων και σε άλλους  Δήμους – Μέλη του Συνδέσμου.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον Δήμαρχο του Μαραθώνα Στέργιο Τσίρκα και τον Πρόεδρο της Κ.Ε.Δ.ΜΑ Μανώλη Γεωργάτο για την εξαιρετική φιλοξενία και την παραχώρηση του χώρου του Αθλητικού και Πολιτιστικού Πάρκου Νέας Μάκρης,καθώς και να συγχαρώ τον Δημοσιογράφο και Συγγραφέα  Σωτήρη Δανέζη και την Αγγελική Κοσμοπούλου Εκτελεστική Διευθύντρια του Κοινωφελούς Ιδρύματος Κ. Λασκαρίδη για την εξαιρετική συνεργασία με αποτέλεσμα αυτή την εξαιρετική ταινία-ντοκυμαντέρ.

Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω τους εθελοντές και εργαζομένους του Σ.Π.Α.Π. για την προσπάθεια της τήρησης των προβλεπόμενων πρωτοκόλλων ασφαλείας για θεατές και συμμετέχοντες».

 

Από το Γραφείο Τύπου του Σ.Π.Α.Π.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.