Με την συμμετοχή μαθητών από την Εράσμειο Ελληνογερμανική Σχολή πραγματοποιήθηκε η 2η Αναδάσωση για το 2023 στην καμένη περιοχή Βορειοανατολικά του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης.

Ο Σύνδεσμος Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ) πραγματοποίησε την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου, την 2η Δράση Μαθητικής Αναδάσωσης για το 2023, με τη συμμετοχή μαθητών από την Εράσμειο Ελληνογερμανική Σχολή στην περιοχή που κάηκε από την πυρκαγιά του καλοκαιριού που μας πέρασε και συγκεκριμένα στο χώρο Βορειανατολικά του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης.

Οι μαθητές, οι καθηγητές, οι εργαζόμενοι και οι εθελοντές του ΣΠΑΠ αψηφώντας τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, το ψιλόβροχο, τον αέρα και το κρύο φύτεψαν δένδρα με χαμόγελο στα πρόσωπα τους και πολύ μεγάλη όρεξη προκειμένου να βάλουν το δικό τους λιθαράκι για να ξαναπρασινίσει το μαύρο τοπίο.

Ο ΣΠΑΠ και το 2023 συνεχίζει δυναμικά τις δράσεις Εθελοντικής Αναδάσωσης που έχει ξεκινήσει από τον Νοέμβριο του 2022 για να ξαναπρασινίσει το μαύρο τοπίο της περιοχής αυτής. Στις δράσεις αυτές συμμετέχουν εκατοντάδες ευαισθητοποιημένοι πολίτες, παιδιά, μαθητές, καθηγητές και εθελοντές.

Όπως όλες οι αναδασώσεις έτσι και η συγκεκριμένη έγινε με κυπαρίσσια, χαρουπιές και κουτσουπιές, λόγω του ότι τα συγκεκριμένα δένδρα είναι βραδύκαυστα.

Ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ, Αντιδήμαρχος Πεντέλης, Αντιπρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου και της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας της ΚΕΔΕ Βλάσσης Σιώμος δήλωσε κατά τη διάρκεια της δράσης:

«Βρισκόμαστε σήμερα και πάλι εδώ στην ευρύτερη περιοχή Βορειανατολικά του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης, η οποία είχε και στο παρελθόν αναδασωθεί από τον ΣΠΑΠ, συνεχίζοντας την προσπάθεια που έχουμε ξεκινήσει από τον Νοέμβριο του 2022, με την 2η κατά σειρά δράση μαθητικής αναδάσωσης για το 2023, με σκοπό να αποκαταστήσουμε, να ξαναπρασινίσουμε και να δώσουμε και πάλι ζωή στην περιοχή αυτή που κάηκε από την πρόσφατη πυρκαγιά της 19ης Ιουλίου 2022, με τη φύτευση κυπαρισσιών, κουτσουπιών και χαρουπιών τα οποία είναι κατάλληλα για την περιοχή  αυτή και το πιο σημαντικό, διότι  είναι πολύ πιο βραδύκαυστα δένδρα.

Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος και ικανοποιημένος με τη σημερινή δράση, καθώς είχαμε τη συμμετοχή των μαθητών και των καθηγητών της Ερασμείου Ελληνογερμανικής Σχολής, που οι μαθητές και οι καθηγητές συμμετείχαν με μεγάλο ενθουσιασμό, ενέργεια και χαρά στα πρόσωπα τους αψηφώντας το ψιλόβροχο, το κρύο και τον αέρα που επικρατούσαν κατά τη διάρκεια της δράσης και φύτεψαν δένδρα με σκοπό να βοηθήσουν στην αποκατάσταση αυτής της περιοχής.

Σε κάθε δράση που διοργανώνουμε, διαπιστώνουμε πως όλο και περισσότερα παιδιά αγκαλιάζουν τις δράσεις μας και κατανοούν τη σημαντικότητα της εθελοντικής προσφοράς.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω την εταιρεία ΠΗΓΗ ΟΛΥΜΠΟΥ ΑΕ για την χορηγία της σε εμφιαλωμένα νερά για την σημερινή δράση αναδάσωσης.

Τέλος θα ήθελα να συγχαρώ και να ευχαριστήσω τους μαθητές, τους καθηγητές, τους εργαζομένους και  τους εθελοντές του ΣΠΑΠ όπου με την σημερινή παρουσία τους,  βοήθησαν στην προσπάθεια που κάνουμε όλοι μαζί, προκειμένου να ξαναζωντανέψουμε  την καμένη περιοχή».

 

Από το Γραφείο Τύπου του ΣΠΑΠ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.