Με πολύ μεγάλη συμμετοχή παιδιών και πολιτών πραγματοποιήθηκε την Καθαρά Δευτέρα η 5η Εθελοντική Αναδάσωση για το 2023 από τον ΣΠΑΠ.

Ο Σύνδεσμος Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ) σε συνεργασία με το «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ» πραγματοποίησε την Καθαρά Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου, την 5η Δράση Εθελοντικής Αναδάσωσης για το 2023, με τη συμμετοχή παιδιών, πολιτών και εθελοντών στην περιοχή που κάηκε από την πυρκαγιά του καλοκαιριού που μας πέρασε και συγκεκριμένα στο χώρο Βορειανατολικά του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης.

Η συγκεκριμένη δράση πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία και πολύ μεγάλη συμμετοχή παιδιών και πολιτών. Τα παιδιά, οι πολίτες, οι εργαζόμενοι και οι εθελοντές του ΣΠΑΠ φύτεψαν δένδρα με χαμόγελο στα πρόσωπα τους και πολύ μεγάλη όρεξη προκειμένου να βάλουν το δικό τους λιθαράκι για να ξαναπρασινίσει το μαύρο τοπίο. Μετά την αναδάσωση οι παρευρισκόμενοι απόλαυσαν λαγάνα και χαλβά και οι μικροί κυρίως αλλά και οι μεγάλοι φίλοι μας πήραν και έναν χαρταετό προκειμένου να τηρήσουν το έθιμο της Καθαράς Δευτέρας και να πετάξουν τον χαρταετό τους στο χώρο της αναδάσωσης.

Παρόντες στη δράση αυτή ήταν ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ, Αντιδήμαρχος Πεντέλης, Αντιπρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου και της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας της ΚΕΔΕ Βλάσσης Σιώμος, ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης, η Δήμαρχος Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Δημοσθένης Παπακωνσταντίνου και ο Δημοτικός Σύμβουλος Πεντέλης και μέλος του Δ.Σ. του ΣΠΑΠ Ιωάννης Ζώης.

Ο ΣΠΑΠ και το 2023 συνεχίζει δυναμικά τις Δράσεις Εθελοντικής Αναδάσωσης που έχει ξεκινήσει από τον Νοέμβριο του 2022 για να ξαναπρασινίσει το μαύρο τοπίο της περιοχής αυτής. Στις δράσεις αυτές συμμετέχουν εκατοντάδες ευαισθητοποιημένοι πολίτες, παιδιά, μαθητές, καθηγητές και εθελοντές.

Η επόμενη δράση αναδάσωσης θα είναι μαθητική και θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 10 Μαρτίου 2023 στο ίδιο σημείο.

Όπως όλες οι αναδασώσεις έτσι και η συγκεκριμένη έγινε με κυπαρίσσια,   χαρουπιές και κουτσουπιές, λόγω του ότι τα συγκεκριμένα δένδρα είναι βραδύκαυστα.

Ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ, Αντιδήμαρχος Πεντέλης, Αντιπρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου και της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας της ΚΕΔΕ Βλάσσης Σιώμος δήλωσε κατά τη διάρκεια της δράσης:

«Βρισκόμαστε και πάλι εδώ σήμερα Καθαρά Δευτέρα, ημέρα γιορτής, στην ευρύτερη περιοχή Βορειανατολικά του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης, συνεχίζοντας την προσπάθεια που έχουμε ξεκινήσει από τον Νοέμβριο του 2022, με την 5η κατά σειρά δράση εθελοντικής αναδάσωσης για το 2023, με σκοπό να αποκαταστήσουμε, να ξαναπρασινίσουμε και να δώσουμε και πάλι ζωή στην περιοχή αυτή που κάηκε από την πρόσφατη πυρκαγιά της 19ης Ιουλίου 2022, με τη φύτευση κυπαρισσιών, κουτσουπιών και χαρουπιών τα οποία είναι κατάλληλα για την περιοχή  αυτή και το πιο σημαντικό, διότι  είναι πολύ πιο βραδύκαυστα δένδρα.

Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος και ικανοποιημένος με τη σημερινή δράση, καθώς είχαμε την ευκαιρία να γιορτάσουμε και να τηρήσουμε τα έθιμα της Καθαράς Δευτέρας, απολαμβάνοντας τα παραδοσιακά εδέσματα, χαλβά και λαγάνα και το πέταγμα του χαρταετού, με τη συμμετοχή παιδιών και πολιτών συνδυάζοντας τη γιορτή αυτή με δράση αναδάσωσης. Τα παιδιά, οι πολίτες, οι εθελοντές και οι εργαζόμενοι συμμετείχαν με μεγάλο ενθουσιασμό, ενέργεια και χαρά στα πρόσωπα τους.

Σε κάθε δράση που διοργανώνουμε, διαπιστώνουμε πως όλο και περισσότερα παιδιά αγκαλιάζουν τις δράσεις μας και κατανοούν τη σημαντικότητα της εθελοντικής προσφοράς.

Σας περιμένουμε όλους στην επόμενη δράση αναδάσωσης την Παρασκευή 10 Μαρτίου 2023 και ώρα 10:00 στο ίδιο σημείο προκειμένου να συνεχίσουμε την προσπάθεια που έχουμε ξεκινήσει για να ξαναπρασινίσουμε το Πεντελικό μας.

Θα  ήθελα να ευχαριστήσω το Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανασίου & Μαρίνας Μαρτίνου «ΑΙΓΕΑΣ ΑΜΚΕ» και ιδιαίτερα τον κύριο Αθανάσιο Μαρτίνο για την ευγενική του χορηγία των χαρταετών και την εταιρία ΑΦΟΙ ΧΑΤΖΗΓΑΒΡΙΗΛ ΟΕ για την ευγενική χορηγία του χαλβά και της λαγάνας για την σημερινή δράση αναδάσωσης.

Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω τον ΣΚΑΙ και ιδιαίτερα τον κ. Γιάννη Σπανολιό για τη συνεχή του στήριξη στις δράσεις μας.

Τέλος θα ήθελα να συγχαρώ και να ευχαριστήσω τα παιδιά, τους πολίτες, τους εργαζομένους και  τους εθελοντές του ΣΠΑΠ όπου με την σημερινή παρουσία τους,  βοήθησαν στην προσπάθεια που κάνουμε όλοι μαζί, προκειμένου να ξαναζωντανέψουμε  την καμένη περιοχή».

Από το Γραφείο Τύπου του ΣΠΑΠ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.