Με πολύ μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε η 1η Δράση Εθελοντικής Αναδάσωσης για το 2023 στην καμένη περιοχή Βορειοανατολικά του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης.

Ο Σύνδεσμος Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ) σε συνεργασία με το «Όλοι Μαζί Μπορούμε και στο Περιβάλλον» και τον Δήμο Πεντέλης πραγματοποίησε την 1η Δράση Εθελοντικής Αναδάσωσης για το 2023, στην περιοχή που κάηκε από την πυρκαγιά του καλοκαιριού που μας πέρασε και συγκεκριμένα στο χώρο Βορειανατολικά του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης. Ο ΣΠΑΠ και το 2023 συνεχίζει δυναμικά τις δράσεις Εθελοντικής Αναδάσωσης που έχει ξεκινήσει από τον Νοέμβριο του 2022 για να ξαναπρασινίσει το μαύρο τοπίο της περιοχής αυτής. Η δράση πραγματοποιήθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία από τον ΣΠΑΠ και τη συμμετοχή εκατοντάδων ευαισθητοποιημένων πολιτών, παιδιών, εθελοντών και αιρετών.

Η Αναδάσωση έγινε με δενδρύλλια βελανιδιάς, χαρουπιάς και κουτσουπιάς, λόγω του ότι τα συγκεκριμένα δένδρα είναι βραδύκαυστα, και είχε σαν κύριο στόχο την αποκατάσταση της καμένης περιοχής από την πρόσφατη πυρκαγιά του καλοκαιριού αλλά και την απομάκρυνση καμένων δένδρων και θάμνων από την  περιοχή.

Στη εθελοντική αυτή δράση αναδάσωσης του ΣΠΑΠ παρόντες ήταν ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ, Αντιδήμαρχος Πεντέλης, Αντιπρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου και της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας της ΚΕΔΕ Βλάσσης Σιώμος, η Δήμαρχος Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά, η Αντιδήμαρχος Πεντέλης Άντα Μπούσουλα, ο Επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης και δημοτικός σύμβουλος Πεντέλης Άγγελος Παλαιοδήμος, η Τοπική Σύμβουλος Πεντέλης Μαρία Κοσμερίδου, ο Τοπικός Σύμβουλος Μελισσίων Απόστολος Φραντζής, εκπρόσωποι του Εθελοντικού Κλιμάκιου Πολιτικής Προστασίας Πεντέλης, του Πυροσβεστικού Σώματος Εθελοντών Ν. Βουτζά – Προβαλίνθου, του Σωματείου Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Μαραθώνα (Σ.Ε.Δ.Μ.) και του Συλλόγου Ραδιοερασιτεχνών Ελλάδος.

Ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ, Αντιδήμαρχος Πεντέλης, Αντιπρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου και της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας της ΚΕΔΕ Βλάσσης Σιώμος δήλωσε κατά τη διάρκεια της δράσης:

«Βρισκόμαστε σήμερα εδώ στην ευρύτερη περιοχή Βορειανατολικά του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης, η οποία είχε και στο παρελθόν αναδασωθεί από τον ΣΠΑΠ, συνεχίζοντας την προσπάθεια που έχουμε ξεκινήσει από τον Νοέμβριο του 2022, με την 1η κατά σειρά δράση εθελοντικής αναδάσωσης για το 2023, με σκοπό να αποκαταστήσουμε, να ξαναπρασινίσουμε και να δώσουμε και πάλι ζωή στην περιοχή αυτή που κάηκε από την πρόσφατη πυρκαγιά της 19ης Ιουλίου 2022, με τη φύτευση πλατύφυλλων δενδρυλλίων βελανιδιάς, κουτσουπιάς και χαρουπιάς τα οποία είναι κατάλληλα για την περιοχή  αυτή και το πιο σημαντικό, διότι  είναι πολύ πιο βραδύκαυστα δένδρα.

Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος  και ικανοποιημένος με τη σημερινή δράση και βλέποντας πως σε κάθε δράση αυξάνεται  εντυπωσιακά η συμμετοχή του κόσμου και παρακολουθώντας τον ενθουσιασμό, την ενέργεια και τη χαρά στα πρόσωπα  μικρών και μεγάλων, που συμμετέχουν στις δράσεις αυτές και βοηθούν βάζοντας το δικό τους λιθαράκι στην αποκατάσταση του μαύρου τοπίου, γεμίζουμε και εμείς με δύναμη και ελπίδα για να συνεχίσουμε με μεγαλύτερο ενδιαφέρον το έργο μας. Είναι πραγματικά ελπιδοφόρο το γεγονός ότι όλο και περισσότερα παιδιά, ευαισθητοποιημένοι πολίτες, ομάδες και σύλλογοι αγκαλιάζουν τις δράσεις μας και κατανοούν τη σημαντικότητα της εθελοντικής προσφοράς.

Θα  ήθελα να ευχαριστήσω επίσης από καρδιάς τον κο Γιάννη Σπανολιό, το «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ» και όλα τα στελέχη του ΣΚΑΙ  για την πολύτιμη βοήθεια και την στήριξή τους, εδώ και δεκαετίες στην προσπάθεια να ξαναπρασινίσουμε το Πεντελικό μας!

Τέλος θα ήθελα να συγχαρώ και να ευχαριστήσω τα παιδιά, τους ευαισθητοποιημένους πολίτες, τους αιρετούς, τους εθελοντές και τους εργαζομένους του ΣΠΑΠ και του Δήμου Πεντέλης, τις εθελοντικές ομάδες και όλους όσους με την σημερινή παρουσία τους, βοήθησαν στην προσπάθεια που κάνουμε όλοι μαζί, προκειμένου να ξαναζωντανέψουμε  την  καμένη περιοχή.

Εμείς, διοίκηση, εργαζόμενοι και εθελοντές του ΣΠΑΠ θα συνεχίσουμε με μεγαλύτερο ενθουσιασμό και με αμείωτη ένταση τις προσπάθειες που καταβάλλουμε τόσα χρόνια, προκειμένου να επιτύχουμε το βασικό μας στόχο, που δεν είναι άλλος από το ζωντάνεμα του φυσικού πρασίνου και την ανάπλαση του Πεντελικού και Αττικού περιβάλλοντος».

Από το Γραφείο Τύπου του ΣΠΑΠ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.