Με μεγάλη συμμετοχή εθελοντών και παιδιών πραγματοποιήθηκε η 3η Δράση Αναδάσωσης για το 2021 από τον Σύνδεσμο Δήμων για την Προστασία και την Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ) και το «Όλοι Μαζί Μπορούμε και στο Περιβάλλον» στην περιοχή της Νταού Πεντέλης.

Ο Σύνδεσμος Δήμων για την Προστασία και την Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ) σε συνεργασία με το «Όλοι Μαζί Μπορούμε και στο Περιβάλλον» διοργάνωσαν την 3η Εθελοντική Δράση Αναδάσωσης για το 2021, συνδράμoντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στην ανάπλαση και την αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος του Πεντελικού Όρους, στην περιοχή της Νταού Πεντέλης.

Η δράση αυτή πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία και με πολύ μεγάλη συμμετοχή  εθελοντών, ευαισθητοποιημένων πολιτών, παιδιών, και μελών από το  «3Ο Σύστημα Αεροπροσκόπων Αμαρουσίου», όπου όλοι μαζί με ενθουσιασμό και πολύ όρεξη ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΣΠΑΠ στηρίζοντας και συμμετέχοντας ενεργά την προσπάθεια αποκατάστασης του φυσικού περιβάλλοντος στο Πεντελικό, φυτεύοντας εκατοντάδες δενδρύλλια στα σημεία που είχαν από πριν υποδειχθεί.

Στην 3η δράση Αναδάσωσης για το 2021 παρόντες ήταν ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ, Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Πεντέλης, Πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας και  Αντιπρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ Βλάσσης Σιώμος και η Γενική Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών Αλεξάνδρα Σδούκου.

Ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ, Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας και Αντιπρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, Βλάσσης Σιώμος δήλωσε κατά τη διάρκεια της δράσης:

«Υλοποιούμε σήμερα την 3η δράση Αναδάσωσης με το «Όλοι Μαζί Μπορούμε και στο Περιβάλλον», με φύτευση βελανιδιών, χαρουπιών και πουρναριών. Κοινός στόχος όλων είναι να κάνουμε πιο πράσινη από ποτέ την περιοχή της Νταού Πεντέλης.

Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος με την εξαιρετικά πολύ μεγάλη συμμετοχή του κόσμου και είναι πραγματικά ελπιδοφόρο το γεγονός πως σε κάθε δράση που διοργανώνουμε όλο και περισσότεροι ευαισθητοποιημένοι πολίτες, εθελοντές, φορείς και κυρίως παιδιά συμμετέχουν, συνδράμουν και κατανοούν τη σημαντικότητα της ύπαρξης του δάσους προκειμένου να συγκρατούνται τα νερά της βροχής για να αποφεύγονται καταστροφές και πλημμύρες αλλά κυρίως της ζωής και του οξυγόνου που μας προσφέρει.

Εμείς στο Σύνδεσμο, αιρετοί, εθελοντές και εργαζόμενοι συνεχίζουμε με αμείωτο πάθος και αμείωτη όρεξη τις προσπάθειες που καταβάλουμε, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην καταπολέμηση των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής, στο ζωντάνεμα του φυσικού πρασίνου και την ανάπλαση του Πεντελικού και Αττικού περιβάλλοντος, με τις συνεχείς αναδασώσεις και όποια άλλη δράση απαιτείται προκειμένου να επιτύχουμε το σκοπό μας.

Η αυξανόμενη ανταπόκριση των πολιτών και η έντονη εθελοντική τους διάθεση, μας δίνει δύναμη για να συνεχίζουμε ακόμη πιο εντατικά τις προσπάθειές μας.

Να συγχαρώ τέλος, όλους τους εθελοντές, του ΣΠΑΠ, της εθελοντικής ομάδας Άνοιξης, της εθελοντικής ομάδας Διασωστών Περιστερίου, το 3ο Σύστημα Αεροπροσκόπων Αμαρουσίου, τους ευαισθητοποιημένους πολίτες και όλους όσους ήρθαν σήμερα εδώ, στην περιοχή της Νταού Πεντέλης και που κάθε φορά αγωνίζονται μαζί μας».

Από το Γραφείο Τύπου του ΣΠΑΠ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.