Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε από τον Σ.Π.Α.Π. η Δράση Αναδάσωσης που είχε αναβληθεί λόγω κακοκαιρίας

Η Δράση Μαθητικής Αναδάσωσης που είχε αναβληθεί λόγω κακοκαιρίας πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία από το Σύνδεσμο Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π.), σε συνεργασία με Όλοι Μαζί Μπορούμε και στο Περιβάλλον, στις παρυφές του Πεντελικού στην Κηφισιά, στην περιοχή του Κοκκιναρά.

Στην Αναδάσωση συμμετείχαν το Κρυστάλλειο Δημοτικό Σχολείο Πεντέλης, το 2ο Δημοτικό Σχολείο Πεντέλης και το Δημοτικό Σχολείο Νέας Πεντέλης.

Οι μαθητές των Σχολείων είχαν την ευκαιρία να ζήσουν μέσα από τη δράση μία βιωματική εμπειρία που τους εισάγει στην προστασία του περιβάλλοντος και κυρίως να εκπαιδευτούν σε θέματα περιβαλλοντικής προστασίας, δασοπροστασίας και εθελοντισμού.

  

Παρόντες ήταν o Πρόεδρος του ΣΠΑΠ και Γενικός Γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ Βλάσσης Σιώμος, ο Αντιπρόεδρος του ΣΠΑΠ και Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σπάτων Αρτέμιδας Πέτρος Πουλάκης, ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κηφισιάς και μέλος της ΕΕ του ΣΠΑΠ Δημήτρης Λιανός, ο Αντιδήμαρχος Κηφισιάς Απόστολος Κασιούρας και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Πεντέλης Δημήτρης Σταυρόπουλος και Γιώργος Δρόσος.

Τη δενδροφύτευση επέβλεψαν προσωπικά ο Δασάρχης Πεντέλης Θανάσης Ρέππας και οι συνεργάτες του Δασολόγοι Κώστας Μούγιος και Στέργιος Ταμπέκης.

Ο Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π. και Γενικός Γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, Βλάσσης Σιώμος δήλωσε κατά τη διάρκεια της δενδροφύτευσης:

«Αισθάνομαι ιδιαίτερη χαρά που για ακόμη μία φορά έχουμε κοντά μας μαθητές από την Πεντέλη το Κρυστάλλειο Πεντέλης, το 2ο Δημοτικό Πεντέλης και το Δημοτικό Νέας Πεντέλης, τα οποία με χαρά καλωσορίζουμε σε μία ακόμη αναδάσωση στο Πεντελικό, σε μία δράση που τα παιδιά ζήτησαν να πραγματοποιηθεί μετά την αναβολή λόγω κακοκαιρίας.

Προσπαθούμε οι δράσεις που κάνει ο Σύνδεσμος μας όταν συμμετέχουν μαθητές, να συμβάλλουν στη βιωματική εκπαίδευση των νέων παιδιών στη διαφύλαξη του περιβάλλοντος, ώστε να αναπτύξουν από πολύ νωρίς ευαισθησίες γύρω από αυτό.  Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για παιδιά από σχολεία που ζουν τόσο κοντά στο βουνό μας. Στο προσεχές μέλλον ο Σ.Π.Α.Π. σχεδιάζει και νέες δράσεις που θα απευθύνονται στη νέα γενιά και οι οποίες θα έχουν κύριο στόχο οι επόμενες γενεές να είναι καλύτερες από τη δική μας, πιο ευαίσθητες για το περιβάλλον, πιο ενημερωμένες για τους τρόπους διαφύλαξής του.

  

Ένα θερμότατο ευχαριστώ σε όλους τους εκπαιδευτικούς και μαθητές που ήρθαν σήμερα εδώ στην περιοχή του Κοκκιναρά και συνέβαλλαν στην επιτυχία και αυτής της δράσης αναδάσωσης του Σ.Π.Α.Π., την 3η για το 2018 και τελευταία της φετινής φυτευτικής περιόδου.  Η επόμενη δράση Αναδάσωσης του Συνδέσμου μας, θα πραγματοποιηθεί πλέον το φθινόπωρο.  Θα υπάρξουν βέβαια ποτίσματα, καθαρισμοί και άλλες δράσεις στο άμεσα προσεχές μέλλον, στις οποίες θα καλούσα όλους να συμμετέχουν με την ίδια χαρά και τον ίδιο ζήλο όπως και στις αναδασώσεις.

Θα ήθελα να απευθύνω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους ευαισθητοποιημένους πολίτες, τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς, τους προσκόπους, τους δεκάδες συλλόγους και τις εθελοντικές ομάδες που και αυτή τη φυτευτική περίοδο ήταν κοντά μας.  Ελπίζω ότι στις επόμενες δράσεις θα είμαστε όλοι εδώ, ακόμη περισσότεροι για να συμβάλλουμε με τις όποιες δυνάμεις διαθέτει ή κινητοποιεί ο καθένας από εμάς, ώστε να καταφέρουμε να δώσουμε και πάλι ζωή στο Πεντελικό».

  

Ο Σ.Π.Α.Π απευθύνει ιδιαίτερες ευχαριστίες στον κ. Γιάννη Σπανολιό και κ. Γιώργο Κεραμιτζόγλου από τον ΣΚΑΙ, για την πολύτιμη στήριξή του σε όλες  τις δράσεις του ΣΠΑΠ. Ένα ευχαριστώ τέλος στους εθελοντές του ΣΠΑΠ, οι οποίοι με την ενεργό συμμετοχή και το ζήλο τους συνέβαλαν αποφασιστικά στην πραγματοποίηση της σημερινής δράσης. Ο Σ.Π.Α.Π. ευχαριστεί ιδιαίτερα τους χορηγούς της Αναδάσωσης: την Εταιρία Βίκος, τη Δ.ΕΠ.Α., τα σούπερ Μάρκετ Σκλαβενίτης και ΑΒ, τη Χαλβαδοποιία Μαραθώνος, τις εφημερίδες ΑΜΑΡΥΣΙΑ, ΧΤΥΠΟΣ, ΒΟΡΕΙΝΗ, ΕΡΜΗ ΤΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ, ΑΘΜΟΝΙΟΝ ΒΗΜΑ, ΔΗΜΟΤΗ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ, Η ΑΛΗΘΕΙΑ Ανατολικής Αττικής, τις ηλεκτρονικές εφημερίδες ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ, ΘΕΣΗ, ΕΝΥΠΟΓΡΑΦΑ, MyOta και VrilissiaNews.

Από το Γραφείο Τύπου του ΣΠΑΠ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.