Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η 4η Εθελοντική Δράση Αναδάσωσης για το 2017 από τον Σ.Π.Α.Π στο Πεντελικό

Παρά τη συνεχή και δυνατή βροχή, η οποία περιόρισε την προσέλευση, ολοκληρώθηκε με επιτυχία και με την παρουσία εθελοντών και εθελοντικών ομάδων, δασοπροσκόπων και αιρετών των Δήμων Μελών, η 4η Εθελοντική Δράση Αναδάσωσης για το 2017 που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Δήμων για την Προστασία και την Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π.) με την υποστήριξη της Διεύθυνσης Αναδασώσεων Αττικής και του ΣΚΑΪ στο πλαίσιο των δράσεων του «Όλοι Μαζί Μπορούμε και στο Περιβάλλον», ξεκινώντας έτσι τη φθινοπωρινή φυτευτική περίοδο.

  

Ευαισθητοποιημένοι πολίτες, φίλοι του βουνού και του δάσους όλοι μαζί ανταποκρίθηκαν για ακόμη μία φορά στο κάλεσμα του Σ.Π.Α.Π. στηρίζοντας ενεργά την προσπάθεια αποκατάστασης του φυσικού περιβάλλοντος στο Πεντελικό όρος, φυτεύοντας όλα τα δενδρύλλια που είχε προγραμματιστεί να φυτευτούν.

Στην 4η Αναδάσωση για το 2017 παρόντες ήταν ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ και Γενικός Γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ Βλάσσης Σιώμος, ο Δασάρχης Πεντέλης Θανάσης Ρέππας, ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Κηφισιάς και Μέλος Δ.Σ. ΣΠΑΠ Δημήτρης Λιανός, ο Αντιδήμαρχος Δημοτικής Ενότητας Κηφισιάς Απόστολος Κασιούρας, ο Δημοτικός Σύμβουλος Αμαρουσίου και Μέλος της ΕΕ του ΣΠΑΠ Στέφανος Τσιπουράκης, καθώς και στελέχη του Δασαρχείου Πεντέλης.

  

Από μέρους Εθελοντικών Ομάδων και Συλλόγων, συμμετείχαν το σύνολο των Δασοπροσκόπων της Πεντέλης και η Εθελοντική Ομάδα Άνοιξης του Δήμου Διονύσου.

Ο Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π. και Γενικός Γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της Κ.Ε.Δ.Ε., Βλάσσης Σιώμος δήλωσε κατά τη διάρκεια της δενδροφύτευσης:

«Παρά το γεγονός ότι το μυαλό όλων μας είναι στους πληγέντες από τη θεομηνία συμπολίτες μας στη Μάνδρα και στη Νέα Πέραμο, όπου ο ΣΠΑΠ συνέδραμε και θα συνεχίσει να συνδράμει έως ότου χρειαστεί, είμαστε εδώ στο Πεντελικό για την 4η Δράση Δενδροφύτευσης για το 2017, κάνοντας την αρχή στη φθινοπωρινή φυτευτική περίοδο. Πραγματοποιούμε τη δράση αυτή και μετά το τέλος της  θα επιστρέψουμε στη Μάνδρα όπου και σήμερα θα μοιράσουμε νερό, φαγητό, γαλότσες και αδιάβροχα, όπως και τις προηγούμενες ημέρες.

  

Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος, δεδομένων και των κακών καιρικών συνθηκών από την προσέλευση των προσκόπων και οδηγών, των συλλόγων και ομάδων πολιτών καθώς και των εθελοντών μας, που κάθε φορά ανταποκρίνονται στο κάλεσμά μας, επιβεβαιώνοντας ακόμη μία φορά σήμερα ότι το εθελοντικό κίνημα στην περιοχή μας και όχι μόνον, ενισχύεται καθημερινά. Σήμερα όλοι μαζί, βάλαμε ακόμη ένα λιθαράκι στην προσπάθεια που χρόνια τώρα καταβάλλουν από κοινού ο ΣΠΑΠ και ο ΣΚΑΙ στο πλαίσιο των δράσεων «Όλοι μαζί μπορούμε και στο Περιβάλλον», για την αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος στο Πεντελικό.  Η συνεχής ανταπόκριση των πολιτών και η έντονη εθελοντική διάθεση που επιδεικνύουν όλα αυτά τα χρόνια, μας δίνει ιδιαίτερη χαρά και δύναμη να συνεχίζουμε τις προσπάθειές μας.

Σε μία συγκυρία που αποδεικνύεται περίτρανα η σημαντικότητα της ύπαρξης του δάσους προκειμένου να συγκρατώνται τα νερά της βροχής και να αποφεύγονται καταστροφές όπως οι πρόσφατες στη Δυτική Αττική, εμείς συνεχίζουμε με αμείωτη ένταση τις προσπάθειες που καταβάλουμε για να επιτύχουμε το βασικό μας στόχο, που δεν είναι άλλος από το ζωντάνεμα του φυσικού πρασίνου και την ανάπλαση του Πεντελικού περιβάλλοντος, με τις συνεχείς αναδασώσεις και ότι άλλη δράση απαιτείται προκειμένου να μείνει το βουνό μας ανέπαφο.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον ΣΚΑΙ και το «Όλοι μαζί μπορούμε και στο Περιβάλλον» που εδώ και πολλά χρόνια είναι αρωγός του ΣΠΑΠ.  Ένα ευχαριστώ όμως και  σε όλους όσους ήρθαν σήμερα εδώ στην περιοχή του Κοκκιναρά, ιδιαίτερα στο Σύστημα Δασοπροσκόπων Πεντέλης, στους ευαισθητοποιημένους πολίτες που κάθε φορά είναι μαζί μας, στους εργαζόμενους των Δήμων Αμαρουσίου, Κηφισιάς και Πεντέλης, τους εργαζομένους και εθελοντές του ΣΠΑΠ, αλλά κυρίως τις Εθελοντικές Ομάδες που συμμετείχαν στη σημερινή δενδροφύτευση.  Ελπίζω η συμμετοχή και στις επόμενες δενδροφυτεύσεις μας, να είναι ακόμη πιο μαζική και πιο δυναμική».

  

Ο Σ.Π.Α.Π απευθύνει ιδιαίτερες ευχαριστίες στον κ. Γιάννη Σπανολιό και στον κ. Γιώργο Κεραμιτζόγλου από τον ΣΚΑΪ, για την πολύτιμη στήριξή τους σε όλες ανεξαιρέτως τις δράσεις του Συνδέσμου.

Ιδιαίτερα ευχαριστούμε τους χορηγούς της αναδάσωσης: το Ραδιοτηλεοπτικό Σταθμό ΣΚΑΪ, τις εφημερίδες ΑΜΑΡΥΣΙΑ, ΧΤΥΠΟΣ, ΒΟΡΕΙΝΗ, ΑΘΜΟΝΙΟΝ ΒΗΜΑ, ΔΗΜΟΤΗ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ, Η ΑΛΗΘΕΙΑ Ανατολικής Αττικής, τις ηλεκτρονικές εφημερίδες ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ, ΘΕΣΗ, ΕΝΥΠΟΓΡΑΦΑ και VrilissiaNews, τη Δ.ΕΠ.Α., την Εταιρία ΒΙΚΟΣ και τα σούπερ μάρκετς ΑΒ και ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ.

Από το Γραφείο Τύπου του ΣΠΑΠ

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.