Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η 1η επιμορφωτική δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης Μαθητών για την Οδική Ασφάλεια που διοργάνωσε ο Σ.Π.Α.Π. σε συνεργασία με το Ι.Ο.ΑΣ. και την ευγενική υποστήριξη της Κ.Ε.Δ.Ε.

Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε η 1η επιμορφωτική δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης μαθητών για την Οδική Ασφάλεια που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π.) με τη συνεργασία του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας “Πάνος Μυλωνάς” και την ευγενική υποστήριξη της Κ.Ε.Δ.Ε.

Η δράση που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή των μαθητών της Β΄ και Γ΄ Τάξης του Λυκείου Νέας Πεντέλης ήταν χωρισμένη σε δύο φάσεις:

α) την ενημερωτική, κατά την οποία οι μαθητές με την βοήθεια του ειδικού εισηγητή του Ινστιτούτου και της σχετικής εξειδικευμένης παρουσίασης ενημερώθηκαν και συζήτησαν για τα στατιστικά, τα κύρια αίτια και τα αποτελέσματα των τροχαίων δυστυχημάτων και στη συνέχεια ακολούθησε η θεματική ενότητα της Ασφαλούς Οδήγησης και η προβολή videos, τα οποία δίνουν βήμα στους μαθητές για σκέψη και εποικοδομητική συζήτηση.

β) τη βιωματική, κατά την οποία με τη χρήση ειδικού εξοπλισμού του Ινστιτούτου, οι μαθητές έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν μέσα από βιωματικές διαδικασίες τους κινδύνους των δρόμων, τις συνέπειες λανθασμένων αποφάσεων και κακής συμπεριφοράς, τα λάθη που κάνουν οι οδηγοί στο δρόμο και τους κινδύνους που μπορούν αυτά να προκαλέσουν. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία με τη χρήση εξοπλισμού τελευταίας τεχνολογίας (προσομοιωτή ανατροπής, προσομοιωτή πρόσκρουσης, γυαλιά προσομοίωσης μέθης κλπ), να ζήσουν την εμπειρία ανατροπής, πρόσκρουσης και οδήγησης υπό μέθη με βιωματικό τρόπο.

   

Ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ και Γενικός Γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, Βλάσσης Σιώμος δήλωσε κατά τη διάρκεια της δράσης:

«Στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών του Συνδέσμου μας για περισσότερες δράσεις ευαισθητοποίησης των πολιτών, αλλά κυρίως της νέας γενιάς γύρω από σημαντικά ζητήματα που αφορούν την κοινωνία μας, ξεκινάμε σήμερα μία σειρά από δράσεις ευαισθητοποίησης της νέας γενιάς γύρω από θέματα κυκλοφοριακής αγωγής και οδικής ασφάλειας.

Ο αριθμός των θυμάτων σε Μάνδρα και Μάτι που θεωρούμε δικαίως ως εθνική τραγωδία, είναι το ένα τρίτο περίπου των 314 θανάτων που με βάση τα επίσημα στοιχεία της Τροχαίας έχουν  σημειωθεί στο πρώτο μόνον εξάμηνο του 2018. Καταλαβαίνουμε λοιπόν τη σημασία που πρέπει να δοθεί στην αντιμετώπιση των τροχαίων ατυχημάτων που αποτελούν μάστιγα για την κοινωνία μας και τροχοπέδη στην ανάπτυξη της χώρας μας και για το λόγο αυτό όλοι έχουμε υποχρέωση να κάνουμε ότι είναι δυνατόν για την εξάλειψη τους.

  

Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την ενθουσιώδη συμμετοχή των μαθητών στη βιωματική εκπαίδευση με τους προσομοιωτές πρόσκρουσης και ανατροπής οχήματος και την εμπειρία βάδισης με την μάσκα μέθης, καθώς και το αμείωτο ενδιαφέρον για πληροφόρηση των παιδιών του Λυκείου Νέας Πεντέλης που αποδεικνύουν περίτρανα την χρησιμότητα αυτής της σειράς επιμορφωτικών δράσεων!

Οι δράσεις θα συνεχιστούν και την επόμενη εβδομάδα με αντίστοιχη ενημέρωση και βιωματική εκπαίδευση στο Λύκειο της Πεντέλης.

Ευχαριστούμε θερμά τον Πρόεδρο της Κ.Ε.Δ.Ε. και Δήμαρχο Αμαρουσίου Γιώργο Πατούλη, καθώς και όλο το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης για την δυνατότητα που μας δίνουν να υλοποιήσουμε αυτές τις πολύ χρήσιμες και σημαντικές εκπαιδευτικές πρωτοβουλίες που έχουν στόχο, να εφοδιάσουν την νεολαία μας και τους μελλοντικούς νέους οδηγούς, με κουλτούρα κυκλοφοριακής αγωγής με στόχο την προστασία της ανθρώπινης ζωής στους δρόμους».

  

 

 

Από το Γραφείο Τύπου του Σ.Π.Α.Π.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.