Μαθητές που συμμετέχουν στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Comenius με τίτλο “Blue Sky, Green Leaf” φιλοξενεί ο Δήμος Αμαρουσίου – Δεντροφύτευση από τον ΣΠΑΠ με τη συμμετοχή των μαθητών στο Κτήμα Μιμικόπουλου

Τρίτη 1 Μαΐου 2012, ώρα 09:15 – 12:00

Αντιπροσωπείες μαθητών από τις χώρες Τουρκία, Βουλγαρία και Πολωνία θα φιλοξενήσει ο Δήμος Αμαρουσίου, με την ευκαιρία της επίσκεψής τους στην πόλη του Αμαρουσίου, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος Comenius με τίτλο: “Blue Sky, Green Leaf”.

Η επίσκεψη των μαθητών στο Μαρούσι, από την Κυριακή 29 Απριλίου έως την Παρασκευή 4 Μαϊου 2012, πραγματοποιείται ως ανταπόδοση της πρόσφατης επίσκεψης αντιπροσωπείας μαθητών από το Πειραματικό Γυμνάσιο Αναβρύτων στην πόλη Bafra της Τουρκίας, στο πλαίσιο του ιδίου προγράμματος.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Συνδέσμου Δήμων για την Ανάπλαση και Προστασία του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π) κος Γιώργος Πατούλης θα υποδεχθεί στο Δημαρχείο τις αντιπροσωπείες των μαθητών, που συνοδεύομενες από τους καθηγητές τους θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την πολιτιστική παράδοση του τόπου μας με ξεναγήσεις στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, στο Σπαθάρειο Μουσείο Θεάτρου Σκιών, τη Δημοτική Πινακοθήκη «Σπύρος Λούης», καθώς και στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Παράλληλα, στο πλαίσιο της περιβαλλοντικής εκπαίδευσής τους, όπως υποδηλώνει και ο τίτλος του προγράμματος (“Blue Sky, Green Leaf”), ο ΣΠΑΠ θα πραγματοποιήσει συμβολικά ανήμερα της Πρωτομαγιάς, με τη συμμετοχή των μαθητών δεντροφύτευση στο Κτήμα Μιμικόπουλου (Αρτεμίδος 8) από τις 09:15 έως τις 12:00.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π κος Γιώργος Πατούλης με την ευκαιρία της επίσκεψης των μαθητών από άλλες χώρες στο Μαρούσι σημειώνει:

«Η συμμετοχή μαθητών από σχολεία άλλων χωρών από κοινού με τους μαθητές του Πειραματικού Γυμνασίου Αναβρύτων στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Comenius με τίτλο “Blue Sky, Green Leaf” αποτελεί ένα ισχυρό κίνητρο για την ενεργοποίηση της νέας γενιάς στα θέματα που αφορούν την προστασία και αναβάθμιση του περιβάλλοντος.

Παράλληλα το πρόγραμμα αποτελεί και μια καλή ευκαιρία για συνεργασία και επαφή της διεθνούς μαθητικής κοινότητας, με στόχο την ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών, παρέχοντάς τους επίσης τη δυνατότητα να γνωρίσουν τον πολιτισμό, τις παραδόσεις, τα ήθη και τα έθιμα άλλων χωρών.

Καλωσορίζουμε τις αντιπροσωπείες των μαθητών στην πόλη μας, τους ευχόμαστε καλή διαμονή, με την προσδοκία να αποκομίσουν ένα εύρος εμπειριών και γνώσεων από την πλούσια πολιτιστική παράδοσή μας».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.