Μήνυμα του Πρόεδρου του ΣΠΑΠ Βλάσση Σιώμου για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 2023

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος 2023, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ), Αντιδήμαρχος Πεντέλης, Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας και του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ Βλάσσης Σιώμος, έδωσε το δικό του μήνυμα:

«Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 2023: Η ώρα να περιορίσουμε την πλαστική ρύπανση, την οποία γιορτάζουμε σήμερα, είναι μία συμβολική ημέρα, που η ουσιαστική της σημασία υλοποιείται καθημερινά από όλους μας. Παράλληλα η ημέρα αυτή μπορεί να σταθεί ως αφορμή για να συνειδητοποιήσουμε ότι το μέλλον μας και το μέλλον των παιδιών μας είναι άμεσα συνδεδεμένο με την προστασία, την φροντίδα και τον σεβασμό προς το περιβάλλον.

Ένα από τα πιο χρήσιμα υλικά για τον άνθρωπο, το πλαστικό, αξιοποιήθηκε αλόγιστα, με αποτέλεσμα να βλάψει τον πλανήτη. Σήμερα, καθώς η ανθρωπότητα επιδιώκει τη μετάβαση στην κυκλική οικονομία, αναζητείται τρόπος περιορισμού του πλαστικού και η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 2023 είναι αφιερωμένη στον περιορισμό της ρύπανσης από το πλαστικό.

Όπως αναφέρεται στην επίσημη σελίδα του ΟΗΕ, «η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 2023 είναι μια υπενθύμιση ότι οι ενέργειες των ανθρώπων για την πλαστική ρύπανση έχουν σημασία. Είναι καιρός να επιταχυνθεί αυτή η δράση και η μετάβαση σε μια κυκλική οικονομία. Είναι καιρός να νικήσουμε την πλαστική ρύπανση «#BeatPlasticPollution».

Την ημέρα αυτή καλούμαστε όλοι να σκεφθούμε και ενδεχομένως να αναθεωρήσουμε τις καθημερινές συνήθειες και συμπεριφορές μας που επηρεάζουν το περιβάλλον, να σκεφτούμε αν αλόγιστα καταστρέφουμε τους φυσικούς πόρους και πόσο αυτό μπορεί να στοιχίσει μελλοντικά στα παιδιά μας.

Ο αέρας που αναπνέουμε, τα τρόφιμα που καταναλώνουμε, το νερό που πίνουμε και το κλίμα που κάνει τον πλανήτη μας βιώσιμο, όλα προϋποθέτουν υγιή οικοσυστήματα.

Για να φροντίσουμε λοιπόν τον εαυτό μας το σημαντικότερο που έχουμε να κάνουμε είναι να φροντίσουμε πρώτα τη φύση μας και το περιβάλλον μας.  Είναι εξαιρετικά σημαντικό λοιπόν να κατανοήσουμε όλοι μας πόσο μεγάλη σημασία αποτελεί η φροντίδα της φύσης, να αφυπνιστούμε και να προστατεύσουμε το μεγαλύτερο αγαθό που θα μας έχει δοθεί.

Ο ΣΠΑΠ κάθε χρόνο προγραμματίζει και υλοποιεί εκπαιδευτικές βιωματικές δράσεις κυρίως για τα παιδιά αλλά και για τους πολίτες, με θέματα την ανακύκλωση, το περιβάλλον, τον εθελοντισμό και την προστασία της φύσης. Κύριος σκοπός των δράσεων αυτών είναι η ευαισθητοποίηση της νέας γενιάς  για τις θετικές επιπτώσεις και τη σημασία της Προστασίας του Περιβάλλοντος και επομένως της ζωής μας.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 2023, ο ΣΠΑΠ διοργάνωσε και υλοποιεί, για δύο εβδομάδες, πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης σε όλα τα νηπιαγωγεία του Δήμου Πεντέλης, με σκοπό να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει, τα μικρά μας παιδιά, για τη σημασία και τη σπουδαιότητα της προστασίας και της φροντίδας του περιβάλλοντος. Εμείς στον ΣΠΑΠ πιστεύουμε ότι με την  ενημέρωση, την ευαισθητοποίηση και την εκπαίδευση, κυρίως της νέας γενιάς, για τα προβλήματα του περιβάλλοντος  και  των οικοσυστημάτων, που προβάλλουν ως άμεση προτεραιότητα, θα  προωθηθούν οι θετικές αλλαγές για την πορεία μας προς τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Διοίκηση, Εργαζόμενοι και Εθελοντές του ΣΠΑΠ πιστεύουμε  ότι έχουμε χρέος απέναντι στις επόμενες γενιές να συνεχίζουμε και να αυξάνουμε καθημερινά το έργο που  επιτελούμε, για την Προστασία του Περιβάλλοντος του Πεντελικού και της Βορειανατολικής Αττικής.

Για μας στον ΣΠΑΠ, Διοίκηση, εργαζομένους και εθελοντές, κάθε ημέρα είναι και θα συνεχίσει να είναι “Ημέρα Περιβάλλοντος”».

 

Από το Γραφείο Τύπου του ΣΠΑΠ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.