Η άμεση και καταλυτική επέμβαση του ΣΠΑΠ στη πυρκαγιά που ξέσπασε στην Πεντέλη απέτρεψε την επέκταση της στις γύρω περιοχές.

Η άμεση επέμβαση των  εργαζομένων και εθελοντών του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π.) με 3 οχήματα, του Πυροσβεστικού Σώματος με μεγάλη δύναμη επίγειων και εναέριων μέσων,   των εθελοντών και εργαζομένων των δήμων Πεντέλης, Παλλήνης, Βριλησσίων, Χαλανδρίου, Σπάτων-Αρτέμιδος καθώς και του Πυροσβεστικού Σώματος Εθελοντών Βουτζά, απέτρεψε την επέκτασή της πυρκαγιάς προς τις γύρω περιοχές.

Η πυρκαγιά εξαιτίας των ισχυρών ανέμων, κατέκαψε χαμηλή βλάστηση και ξηρά χόρτα.  Οι δυνάμεις πυρόσβεσης έδωσαν πραγματική μάχη, προκειμένου να περιορίσουν την πυρκαγιά και να μην επεκταθεί στον οικισμό της περιοχής Δέσης Γέρακα. Δεδομένων των ισχυρότατων ανέμων αντιμετωπίστηκε με ελάχιστες περιβαντολλογικές απώλειες.

 

Για την προστασία των δασικών εκτάσεων ο Σύνδεσμος Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π.) συνιστά στους πολίτες να ακολουθούν τις αναλυτικές οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, που αφορούν στη λήψη των απαραίτητων προληπτικών μέτρων για την αποτροπή εκδήλωσης πυρκαγιάς, αλλά και στις ενέργειες που θα πρέπει να προβούν στην περίπτωση που αντιληφθούν καπνό ή φλόγες.

Μετά την ολοκλήρωση της επιχείρησης κατάσβεσης της πυρκαγιάς ο πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π. και Γενικός Γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της Κ.Ε.Δ.Ε. δήλωσε: « Θα ήθελα δημοσίως να εκφράσω τις ιδιαίτερες ευχαριστίες μου και τα θερμότατα συγχαρητήρια μου, στον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χορδαλιά, που με την άμεση φυσική του παρουσία και τον εξαιρετικό συντονισμό του, κινητοποιήθηκαν πολλά εναέρια και επίγεια πυροσβεστικά μέσα, τα οποία έπαιξαν καταλυτικό ρόλο στον περιορισμό της επικινδυνότητας πυρκαγιάς.

Επίσης θέλω να συγχαρώ τους εργαζομένους και εθελοντές του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π.), το Πυροσβεστικό Σώμα, τους εθελοντές και εργαζομένους των δήμων Πεντέλης, Παλλήνης, Βριλησσίων, Χαλανδρίου, Σπάτων – Αρτέμιδος, του Πυροσβεστικού Σώματος Εθελοντών Βουτζά και όλες τις εθελοντικές ομάδες που συνέδραμαν άμεσα για τον περιορισμό της πυρκαγιάς.

Τέλος θα ήθελα να συγχαρώ τους συναδέλφους αυτοδιοικητικούς του δήμου Πεντέλης, του δήμου Παλλήνης αλλά και των άλλων γειτονικών δήμων για την πολύτιμη βοήθεια τους.»

 

Από το Γραφείο Τύπου του Σ.Π.Α.Π.

One thought on “Η άμεση και καταλυτική επέμβαση του ΣΠΑΠ στη πυρκαγιά που ξέσπασε στην Πεντέλη απέτρεψε την επέκταση της στις γύρω περιοχές.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.