Ημερίδα του Σ.Π.Α.Π και του Δήμου Αμαρουσίου για τη διάσωση και φροντίδα των φοινικοειδών στην πόλη

Δευτέρα 13 Μαΐου 2013, ώρα 18:30 – 20:30
Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Αμαρουσίου

Ημερίδα με τη συμμετοχή καταξιωμένων ειδικών επιστημόνων διοργανώνουν ο Σ.Π.Α.Π και ο Δήμος Αμαρουσίου με θέμα:«Διάσωση και Φροντίδα των Φοινικοειδών στην πόλη», τη Δευτέρα 13 Μαΐου 2013, από τις 18:30 έως τις 20:30, στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου (Βασ. Σοφίας 9 & Δ. Μόσχα, Μαρούσι).

foinikes_13_5_2013_Page_1Η ενημερωτική εκδήλωση είναι συνέχεια της προσπάθειας που έχει αναληφθεί με πρωτοβουλία του Δημάρχου Αμαρουσίου, Προέδρου του ΣΠΑΠ κου Γιώργου Πατούλη για την αντιμετώπιση και καταπολέμηση του κόκκινου σκαθαριού των φοινικοειδών με οικολογικά σκευάσματα, ακίνδυνα για την υγεία του ανθρώπου και την προστασία που περιβάλλοντος.

Ήδη έχει πραγματοποιηθεί στην οδό Φοινίκων στο Δήμο Αμαρουσίου από εξειδικευμένο συνεργείο η πρώτη έκχυση βιολογικών σκευασμάτων στην καρδιά προσβεβλημένων δέντρων και άλλων ύποπτα για προσβολή.

Στην ημερίδα θα συμμετέχει ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος του ΣΠΑΠ κος Γιώργος Πατούλης, ενώ σύμφωνα με το πρόγραμμα τοποθετήσεις για το θέμα θα έχουν:

Ο Καθηγητής Εντομολογίας & Ζωολογίας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών Δρ. Εμμανουήλ Νικόλαος με θέμα: «Το κόκκινο σκαθάρι των φοινικοειδών. Ένας εχθρός – Εισβολέας».
Ο Δρ. Δημήτριος Κοντοδήμας, Ερευνητής Μπενάκειου Φυτοπαθολογικού Ινστιτούτου, Πρόεδρος Εντομολογικής Εταιρίας Ελλάδος, με θέμα:
«Η αντιμετώπιση των εχθρών των φοινικοειδών».
Ο Δρ. Αντώνιος Μιχαηλάκης, Ερευνητής στο Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο, με θέμα: «Νέοι εντομολογικοί εχθροί στην Ελλάδα».

Θα ακολουθήσει συζήτηση του κοινού με τους συμμετέχοντες ειδικούς επιστήμονες στη ημερίδα και εξαγωγή συμπερασμάτων από το Δήμαρχο, Πρόεδρο του ΣΠΑΠ κο Γιώργο Πατούλη.

Πατήστε εδώ για να κατεβάσετε την Πρόσκληση & το Πρόγραμμα της Ημερίδας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.