Επιτυχημένο το 1ο Εθελοντικό Πότισμα για το 2018 που διοργάνωσε ο Σ.Π.Α.Π. σε συνεργασία με το Δήμο Κηφισιάς και το Όλοι Μαζί Μπορούμε

Με προέλευση πολλών ευαισθητοποιημένων συμπολιτών μας και με μεγάλο αριθμό εθελοντών, εργαζομένων και αιρετών πραγματοποιήθηκε το 1οΠότισμα του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π.) για το 2018, στην περιοχή του Κοκκιναρά Πεντελικού, η οποία είχε δεντροφυτευθεί κατά τη χειμερινή περίοδο του 2017 και την εαρινή περίοδο του 2018. Η δράση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Δήμο Κηφισιάς και το «Όλοι Μαζί Μπορούμε και στο Περιβάλλον».

Στη δράση παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π. και Γενικός Γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της Κ.Ε.Δ.Ε. Βλάσσης Σιώμος, ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κηφισιάς και Μέλος της ΕΕ του ΣΠΑΠ Δημήτρης Λιανός, ο Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σπάτων Αρτέμιδας και Αντιπρόεδρος του Σ.Π.Α.Π. Πέτρος Πουλάκης, ο Αντιδήμαρχος της Δημοτικής Ενότητας Κηφισιάς, Εξυπηρέτησης Πολιτών, πρόληψης και Δημόσιας Υγείας Απόστολος Κασιούρας και ο Δημοτικός Σύμβουλος Πεντέλης Γιώργος Δρόσος.

  

Στη δράση συμμετείχαν επίσης, ευαισθητοποιημένοι συμπολίτες μας, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων, οι οποίοι μαζί με τους εργαζομένους και τους εθελοντές, έδωσαν δροσιά και ζωή στα χιλιάδες δεντράκια που φυτεύτηκαν κατά τους προηγούμενους μήνες.

Στο πότισμα συμμετείχαν βυτιοφόρα από τους Δήμους Κηφισιάς, Χαλανδρίου και Βριλησσίων, η Πολιτική Προστασία των Δήμων Κηφισιάς και Βριλησσίων και οι Εθελοντικές Ομάδες της Άνοιξης και των Ραδιοερασιτεχνών Ελλάδος.

  

Μετά την ολοκλήρωση της δράσης ο Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π. και Γενικός Γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της Κ.Ε.Δ.Ε. Βλάσσης Σιώμος δήλωσε:

«Ξεκινάμε τα ποτίσματά μας για το 2018, λίγο πιο αργά φέτος, διότι οι βροχές που διήρκησαν έως και τα μέσα Ιουνίου ήταν ιδιαίτερα ευεργετικές για τα μικρά δεντράκια μας.  Σκοπός μας όπως κάθε χρόνο είναι με τη βοήθεια των εθελοντών μας και των ευαισθητοποιημένων συμπολιτών μας να δώσουμε ζωή στα νέα δεντράκια που φυτέψαμε το χειμώνα, ώστε να μη χαθεί ούτε ένα από αυτά και να αναγεννηθεί και πάλι το δάσος.  Συνεχίζουμε να φροντίζουμε τα νέα αυτά δεντράκια, διότι έχουν ανάγκη τη φροντίδα μας και την προστασία μας για τουλάχιστον τρία χρόνια και άρα τα ποτίσματα, ειδικά κάτω από τις δύσκολες καιρικές συνθήκες του ελληνικού καλοκαιριού είναι πολύ σημαντικά και παίζουν καταλυτικό ρόλο στην προσπάθεια που καταβάλουμε για να ξανακάνουμε πράσινο το Πεντελικό.

Η προσπάθεια αναζωογόνησης και ανάπλασης του Πεντελικού είναι μια συνεχής προσπάθεια που διαρκεί πολλά χρόνια και θέλει πολύ κόπο.  Ιδιαίτερα ενθαρρυντική για την επίτευξη του στόχου μας είναι συμμετοχή ευαισθητοποιημένων συμπολιτών στις δράσεις μας, όπως και σήμερα, η οποία μας δίνει ιδιαίτερη αισιοδοξία και κουράγιο να συνεχίζουμε.

Παρά τη σημερινή μας δράση όμως, είμαστε παράλληλα σε κατάσταση απόλυτης ετοιμότητας και επιφυλακής. Τα Πυροφυλάκια του Σ.Π.Α.Π. είναι επανδρωμένα με πυροφύλακες και τα οχήματα του Συνδέσμου είναι έτοιμα να επέμβουν ανά πάσα στιγμή και ώρα, όπου και αν απαιτηθεί».

 

Ο Σ.Π.Α.Π απευθύνει ιδιαίτερες ευχαριστίες στον Γενικό Διευθυντή του ΣΚΑΙ κ. Γιάννη Σπανολιό και στο δημοσιογράφο Γιώργο Κεραμιτζόγλου, για την πολύτιμη στήριξή τους σε όλες ανεξαιρέτως τις δράσεις του Σ.Π.Α.Π.

Επίσης ο Σύνδεσμος απευθύνει επίσης ιδιαίτερες ευχαριστίες στις εφημερίδες ΑΜΑΡΥΣΙΑ, ΒΟΡΕΙΝΗ, ΔΗΜΟΤΗ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΧΤΥΠΟΣ, ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ, καθώς και τις ηλεκτρονικές εφημερίδες ΑΜΑΡΥΣΙΑ, ΘΕΣΗ, ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ, ΕΝΥΠΟΓΡΑΦΑ και VrilissiaNews.  Ευχαριστεί επίσης τους χορηγούς της δράσης, την Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεων ΒΙΚΟΣ, και τα σούπερ μάρκετς:  Σκλαβενίτης και ΑΒ Βασιλόπουλος.

  

Από το Γραφείο Τύπου του Σ.Π.Α.Π.

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.