Δήλωση του Προέδρου του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ), Αντιδημάρχου Πεντέλης, Αντιπροέδρου της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας και του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ Βλάσση Σιώμου με αφορμή την εορτή των Τριών Παίδων Εν Καμίνω.

Οι Τρεις Παίδες εν Καμίνω ήταν τρία Εβραιόπουλα, ο Ανανίας, ο Αζαρίας και ο Μισαήλ, που κατάγονταν από βασιλικό γένος και ζούσαν στα Ιεροσόλυμα. Όταν η πόλη τους κυριεύτηκε από τον βασιλιά των Βαβυλωνίων, Ναβουχοδονόσορα Β’ τον Μέγα (634-562 π.Χ), τα τρία παιδιά σύρθηκαν αιχμάλωτα στη Βαβυλώνα μαζί με τον φίλο τους Δανιήλ, τον μετέπειτα προφήτη. Εκεί ξεχώρισαν για τη φρόνηση και την αρετή τους και ο βασιλιάς τους διόρισε επιστάτες στην Αυλή του.

Όμως, όταν αρνήθηκαν να προσκυνήσουν τη χρυσή εικόνα του, ο Ναβουχοδονόσωρ εξοργίστηκε και διέταξε να τους ρίξουν σ’ ένα ιδιαίτερα πυρακτωμένο καμίνι. Τότε εμφανίστηκε άγγελος Κυρίου και τους προστάτευσε, απλώνοντας πάνω τους τις φτερούγες του και μεταβάλλοντας τη φωτιά σε δροσιά.

Έκπληκτος ο Ναβουδονόσωρ από το θαύμα που συντελέστηκε ενώπιόν του, ομολόγησε ότι ο Θεός των Ιουδαίων είναι μεγάλος και τους χάρισε τη ζωή. Έκτοτε, οι «τρεις παίδες» έζησαν εν ειρήνη.

Με αφορμή την εορτή των Τριών Παίδων Εν Καμίνω,  ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ), Αντιδήμαρχος Πεντέλης, Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας και του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ Βλάσσης Σιώμος δήλωσε:

«Οι Τρεις Παίδες εν Καμίνω είναι οι προστάτες Άγιοι του Πυροσβεστικού Σώματος της Ελλάδας. Το περιστατικό με τους Τρεις Παίδες εκτός από το ότι προβάλλει την αξία της πίστης, θεωρήθηκε από την εκκλησία μας και ως προεικόνιση της «εις Άδου καθόδου» του Ιησού Χριστού. Όπως τα τρία αυτά παιδιά διασώθηκαν από τη φωτιά έτσι και ο Χριστός με την τριήμερη παραμονή του στον τάφο, διασώθηκε από τον Άδη συντρίβοντας μάλιστα το βασίλειο του.

Η  προσφορά και η αυτοθυσία  του προσωπικού  του Πυροσβεστικού Σώματος στην αντιμετώπιση των εξαιρετικά δύσκολων περιστατικών που αντιμετωπίζουν είναι πολύ σημαντική. Την άριστη εκπαίδευση των ανδρών και γυναικών του Πυροσβεστικού Σώματος, ευτυχώς που συμπληρώνει η Θεία Προστασία των Τριών Παίδων εν Καμίνω, για να αντισταθμίζει την υψηλή επικινδυνότητα του λειτουργήματός τους.

Ευχόμαστε οι Άγιοι Τρείς Παίδες εν Καμίνω να προστατεύουν όλο τον κόσμο και ιδιαίτερα  τους Έλληνες Πυροσβέστες , μονίμους και εθελοντές, που καθημερινά 24 ώρες το 24ωρο δίνουν την μάχη για την προστασία της ζωής, της περιουσίας και του   περιβάλλοντος των πολιτών των συμπολιτών μας.

Χρόνια Πολλά! ».

Από το Γραφείο Τύπου του ΣΠΑΠ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.