Άμεση και αποτελεσματική επέμβαση του ΣΠΑΠ στην καταστροφική πυρκαγιά που ξέσπασε στον Νέο Κουβαρά και στα Καλύβια Αττικής.

Άμεση και αποτελεσματική ήταν η επέμβαση κλιμακίων εργαζομένων και εθελοντών του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ) με επικεφαλής τον Πρόεδρο του ΣΠΑΠ, Αντιδήμαρχο Πεντέλης, Αντιπρόεδρο της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας και του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ Βλάσση Σιώμο στην καταστροφική πυρκαγιά που ξέσπασε την Δευτέρα 17 Ιουλίου 2023 στον Νέο Κουβαρά και στα Καλύβια Αττικής.

Στην πυρκαγιά που ξέσπασε έσπευσαν άμεσα δυνάμεις επίγειων και εναέριων μέσων του Πυροσβεστικού Σώματος, δεκάδες πυροσβεστικά οχήματα με εθελοντές,  εργαζομένους του ΣΠΑΠ και των γειτονικών Δήμων, πάρα πολλές υδροφόρες και μηχανήματα της Περιφέρειας Αττικής, δίνοντας πραγματική μάχη με την καταστροφική πυρκαγιά, που κατέκαψε σπίτια και πάρα πολλά στρέμματα δάσους.

Οι εργαζόμενοι και οι εθελοντές του ΣΠΑΠ ξεπερνώντας κάθε δυσκολία, έδωσαν πραγματική μάχη με την πύρινη λαίλαπα και  κατάφεραν μετά από πολύωρες προσπάθειες να γλυτώσουν δεκάδες σπιτιών και μεγάλη έκταση δάσους από ολοκληρωτική καταστροφή.

Ο ΣΠΑΠ συνιστά στους πολίτες να ακολουθούν πιστά τις αναλυτικές οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, που αφορούν στη λήψη των απαραίτητων προληπτικών μέτρων για την αποτροπή εκδήλωσης πυρκαγιάς, στις ενέργειες που θα πρέπει να προβούν στην περίπτωση που αντιληφθούν καπνό ή φλόγες αλλά και τις ενέργειες που πρέπει να κάνουν κατά την διάρκεια περιστατικών πυρκαγιές.

Κατά την διάρκεια της επιχείρησης κατάσβεσης της πυρκαγιάς ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ, Αντιδήμαρχος Πεντέλης, Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας και του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ Βλάσσης Σιώμος δήλωσε:

«Η κατάσταση που αντιμετωπίζουμε είναι εξαιρετικά επικίνδυνη. Αντιμετωπίζουμε ένα ακραίο καιρικό φαινόμενο τις τελευταίες ημέρες, έναν από τους χειρότερους καύσωνες των τελευταίων ετών, με πολύ δυνατούς ανέμους, που δυστυχώς βλέπουμε τις  συνέπειές του. Για την ώρα δίνουμε  μάχη με πρωταρχική μας προτεραιότητα, να σώσουμε ανθρώπινες ζωές. Φυσικά  προσπαθούμε να προφυλάξουμε  τις περιουσίες των συμπολιτών μας καθώς και το φυσικό μας περιβάλλον. Όλες μας οι δυνάμεις δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό με αυταπάρνηση, με πραγματική αυτοθυσία στο μέτωπο της πυρκαγιάς.

Όμως επειδή το φαινόμενο του καύσωνα θα συνεχιστεί και τις προσεχείς ημέρες, απευθύνουμε παράκληση σε όλους:

Να αποφύγουμε τις επόμενες ημέρες οποιαδήποτε δραστηριότητα και οποιαδήποτε ενέργεια μπορεί να προκαλέσει εκδήλωση πυρκαγιάς και καλούμε τους πολίτες να βρίσκονται  σε επαγρύπνηση!

Σε οτιδήποτε πέσει στην αντίληψή μας ειδοποιούμε άμεσα το 199!

Θα ήθελα δημοσίως να εκφράσω τα θερμότατα συγχαρητήρια μου, τις ειλικρινείς ευχαριστίες μου και την ικανοποίησή μου, στους εργαζομένους και τους εθελοντές του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ),  γιατί δίνοντας τον καλύτερό τους εαυτό, αλλά και δείχνοντας  πρωτοφανή αυτοθυσία, έδωσαν  πραγματική μάχη με την πύρινη λαίλαπα και κατάφεραν μετά από πολύωρες προσπάθειες ξεπερνώντας κάθε δυσκολία, να γλυτώσουν δεκάδες σπιτιών και μεγάλη έκταση δάσους από ολοκληρωτική καταστροφή.

Φυσικά θέλω να εκφράσω τις ευχαριστίες μου σε όλα ανεξαιρέτως τα στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος, εναερίων και επίγειων μέσων για τον μεγάλο αγώνα  που δίνουν για να  μην χαθούν ανθρώπινες ζωές, περιουσίες πολιτών  και τεράστια έκταση δάσους.

Τέλος θέλω να συγχαρώ ιδιαίτερα τους εθελοντές και τους εργαζομένους των δήμων και των εθελοντικών ομάδων που με την πρωτοφανή αυταπάρνηση πού επέδειξαν, συνέδραμαν αποτελεσματικά το Πυροσβεστικό Σώμα στην αντιμετώπιση της επικίνδυνης πυρκαγιάς που ξέσπασε στην περιοχή».

 

Από το Γραφείο Τύπου του ΣΠΑΠ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.