Άμεση και αποτελεσματική επέμβαση του Σ.Π.Α.Π. σε πυρκαγιές που ξέσπασαν σε Αγριλίκι Νέας Μάκρης, Ανάβυσσο, Κηφισιά, Νέο Βουτζά και Δροσιά Ραφήνας.

Άμεση και αποτελεσματική ήταν η επέμβαση των εργαζομένων και εθελοντών του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π.) με επικεφαλής τον Πρόεδρο του Σ.Π.Α.Π. και Αντιπρόεδρο του Εποπτικού Συμβουλίου και Πρόεδρο της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας της Κ.Ε.Δ.Ε. Βλάσση Σιώμο σε πυρκαγιές που ξέσπασαν σε Αγριλίκι Νέας Μάκρης, Ανάβυσσο, Κηφισιά, Νέο Βουτζά και Δροσιά Ραφήνας.

Στα περιστατικά  έσπευσε μεγάλη δύναμη επίγειων  και εναέριων μέσων του Πυροσβεστικού Σώματος, βυτιοφόρα και εργαζόμενοι Δήμων καθώς και ομάδες εθελοντών, που απέτρεψαν την επέκτασή των πυρκαγιών προς την γύρω περιοχές.

Ο Σ.Π.Α.Π. συνιστά στους πολίτες να ακολουθούν πιστά τις αναλυτικές οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, που αφορούν στη λήψη των απαραίτητων προληπτικών μέτρων για την αποτροπή εκδήλωσης πυρκαγιάς, αλλά και στις ενέργειες που θα πρέπει να προβούν στην περίπτωση που αντιληφθούν καπνό ή φλόγες.

Μετά την λήξη των περιστατικών  ο πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π. και Αντιπρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου και Πρόεδρο της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας  της Κ.Ε.Δ.Ε. Βλάσσης Σιώμος δήλωσε:

«Θα ήθελα δημοσίως να εκφράσω τα θερμότατα συγχαρητήρια μου στο Πυροσβεστικό Σώμα  για την άμεση και αποτελεσματική επέμβαση του με εναέρια και επίγεια μέσα στα περιστατικά πυρκαγιάς σε Αγριλίκι Νέας Μάκρης, Ανάβυσσο, Κηφισιά, Νέο Βουτζά και Δροσιά Ραφήνας.

Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν επίσης  στους δημάρχους και αυτοδιοικητικούς αιρετούς που από την πρώτη στιγμή κινητοποίησαν βυτιοφόρα και εργαζομένους συμπαριστάμενοι στους πληγέντες από τις πυρκαγιές γειτονικούς δήμους.

Επίσης θέλω να συγχαρώ θερμά τους εργαζομένους και εθελοντές του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π), τους εθελοντές των Εθελοντικών Ομάδων και τους εργαζομένους των Δήμων, που συνέδραμαν άμεσα και αποτελεσματικά για τον περιορισμό των πολύ επικίνδυνων  περιστατικών πυρκαγιάς.»

 

Από το Γραφείο Τύπου του Σ.Π.Α.Π.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.