Άμεση και αποτελεσματική επέμβαση του Σ.Π.Α.Π. στην κατάσβεση διαδοχικών περιστατικών σε Μαραθώνα και Λαγονήσι.

Ταχύτατα και αποτελεσματικά με εθελοντές, εργαζομένους  και πυροσβεστικά οχήματα που ήταν σε επιφυλακή, με επικεφαλής τον πρόεδρο του Σ.Π.Α.Π. και Γενικό Γραμματέα του Εποπτικού Συμβουλίου της Κ.Ε.Δ.Ε.  Βλάσση Σιώμο συνέβαλλαν αποτελεσματικά στην κατάσβεση των διαδοχικών περιστατικών πυρκαγιάς που εκδηλώθηκαν την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου σε Μαραθώνα και Λαγονήσι.

Στην προσπάθεια κατάσβεσης των πυρκαγιών που έκαψαν ξερά χόρτα και χαμηλή βλάστηση συμμετείχαν οχήματα και εναέρια μέσα του Πυροσβεστικού Σώματος και συνέδραμαν εργαζόμενοι, εθελοντές και οχήματα του Σ.Π.Α.Π., του Σ.Π.Α.Υ., εθελοντικών ομάδων και γειτονικών δήμων.

Ο πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π. και Γενικός  Γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της Κ.Ε.Δ.Ε. Βλάσσης Σιώμος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Διοίκηση, εργαζόμενοι και εθελοντές του Σ.Π.Α.Π. που βρισκόμαστε σε διαρκή αυξημένη κατάσταση ετοιμότητας και επιφυλακής φτάσαμε  από τους πρώτους και ταχύτατα επεμβήκαμε  στα διαδοχικά περιστατικά που εκδηλώθηκαν  με διαφορά λίγων ωρών προσφέροντας καθοριστική συνδρομή στο Πυροσβεστικό Σώμα με αποτέλεσμα δύο ιδιαίτερα επικίνδυνα περιστατικά να κατασταλούν προτού πάρουν επικίνδυνες διαστάσεις.

Οι επεμβάσεις ήταν ταχύτατες και ο συντονισμός υποδειγματικός.

 

Θα ήθελα να συγχαρώ  τις δυνάμεις της αυτοδιοίκησης και τους εθελοντές που με την άμεση επέμβασή τους συνέδραμαν  το Πυροσβεστικό Σώμα, αλλά ιδιαίτερα τους εργαζομένους και εθελοντές του Σ.Π.Α.Π., οι οποίοι υλοποιώντας με ακρίβεια τον σχεδιασμό που έχουμε εκπονήσει κατάφεραν να επέμβουν άμεσα και αποτελεσματικά.

Εμείς στον Σ.Π.Α.Π., αλλά και όλη η αυτοδιοίκηση πρώτου και δευτέρου βαθμού με ενότητα και αλληλεγγύη θα συνεχίσουμε  χωρίς να χαλαρώνουμε, να βρισκόμαστε σε αυξημένη ετοιμότητα και επιφυλακή μέχρι την λήξη της αντιπυρικής περιόδου, τόσο στο Πεντελικό, όσο και στις αστικές και περιαστικές περιοχές των Δήμων Μελών μας, αλλά και της Αττικής ευρύτερα.»

 

Από το Γραφείο Τύπου του Σ.Π.Α.Π.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.