Άμεση επέμβαση του Σ.Π.Α.Π. σε πυρκαγιές που ξέσπασαν σε Χαλάνδρι και Πικέρμι.

Άμεση ήταν η επέμβαση των εθελοντών του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π.) με επικεφαλής τον Πρόεδρο του Σ.Π.Α.Π. και Αντιπρόεδρο του Εποπτικού Συμβουλίου και Πρόεδρο της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας της Κ.Ε.Δ.Ε. Βλάσση Σιώμο σε πυρκαγιές που ξέσπασαν στην οδό  Εριφύλης του δήμου Χαλανδρίου και στον λόφο του οικισμού Φοίνικα στο Πικέρμι.

Στα περιστατικά  έσπευσε μεγάλη δύναμη επίγειων  και εναέριων μέσων του Πυροσβεστικού Σώματος καθώς και ομάδες εθελοντών, που απέτρεψαν την επέκτασή των πυρκαγιών προς την γύρω περιοχές.

Στην πυρκαγιά του Χαλανδρίου από τα πρώτα λεπτά στο περιστατικό ήταν ο Αντιδήμαρχος Χαλανδρίου Κώστας Ευθυμίου και στην πυρκαγιά του Πικερμίου παρόν ήταν ο αντιδήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου Δημήτρης Κατσουλάκης.

 

Ο Σ.Π.Α.Π. συνιστά στους πολίτες να ακολουθούν πιστά τις αναλυτικές οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, που αφορούν στη λήψη των απαραίτητων προληπτικών μέτρων για την αποτροπή εκδήλωσης πυρκαγιάς, αλλά και στις ενέργειες που θα πρέπει να προβούν στην περίπτωση που αντιληφθούν καπνό ή φλόγες.

Μετά την λήξη των περιστατικών  ο πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π. και Αντιπρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου και Πρόεδρο της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας  της Κ.Ε.Δ.Ε. Βλάσσης  Σιώμος δήλωσε: «Θα ήθελα δημοσίως να εκφράσω τα θερμότατα συγχαρητήρια μου στο Πυροσβεστικό Σώμα  για τον άμεσο και καταλυτικό ρόλο στην  κατάσβεση  των 2 περιστατικών  πυρκαγιάς σε Χαλάνδρι και Πικέρμι.

Επίσης θέλω να συγχαρώ θερμά τους εθελοντές του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π.),  τους αιρετούς, τους εθελοντές της ΕΘ.Ο.Ρ.Π. και τους εργαζομένους των Δήμων  Χαλανδρίου και Ραφήνας-Πικερμίου, που συνέδραμαν άμεσα για τον περιορισμό των 2 περιστατικών πυρκαγιάς.»

 

Από το Γραφείο Τύπου του Σ.Π.Α.Π.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.