Άλλη μία Δράση Εθελοντικής Αναδάσωσης του ΣΠΑΠ σε συνεργασία με το «Όλοι Μαζί Μπορούμε» και στο Περιβάλλον πραγματοποιήθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία στο Πεντελικό Όρος.

Με μεγάλη επιτυχία, ο Σύνδεσμος Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ) σε συνεργασία με το «Όλοι Μαζί Μπορούμε» και στο Περιβάλλον πραγματοποίησε την Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2024 την 4η κατά σειρά Δράση Εθελοντικής Αναδάσωσης (1η για το 2024), για τη νέα φυτευτική περίοδο 2023-2024, στην καμένη περιοχή Βορειανατολικά του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης.

Στη δράση αυτή συμμετείχαν, το 1ο Σύστημα Δασοπροσκόπων Πεντέλης, ευαισθητοποιημένοι πολίτες, μικρά παιδιά, σχολεία, εθελοντικές ομάδες, σύλλογοι και προσωπικό εταιριών, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να φυτέψουν εκατοντάδες δένδρα με χαμόγελο στα πρόσωπα τους και πολύ μεγάλη όρεξη προκειμένου να βάλουν το δικό τους λιθαράκι για να ξαναπρασινίσει το μαύρο τοπίο. Τα δέντρα που φυτεύτηκαν είναι πλατύφυλλα και βραδύκαυστα τα οποία είναι κατάλληλα για την συγκεκριμένη περιοχή.

Την δράση συντόνισε ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ, Αντιπρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου και της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας της ΚΕΔΕ Βλάσσης Σιώμος και το παρόν έδωσαν η Αντιπεριφερειάρχης Βιομηχανίας, Ενέργειας και Φυσικών Πόρων Ευαγγελία (Εβίνα) Γιακουμάτου, ο Πρόεδρος του «Όλοι Μαζί Μπορούμε» Γιάννης Σπανολιός και ο Πρόεδρος της Ένωσης Απόστρατων Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος (Ε.Α.Α.Π.Σ.) Παναγιώτης Βελής.

Ο ΣΠΑΠ για τη νέα φυτευτική περίοδο 2023 – 2024 συνεχίζει δυναμικά τις δράσεις Εθελοντικής Αναδάσωσης, δράσεις που διοργανώνει κάθε χρόνο για να ξαναπρασινίσει το μαύρο τοπίο της περιοχής αυτής.

Ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ, Αντιπρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου και της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας της ΚΕΔΕ Βλάσσης Σιώμος δήλωσε:

«Βρισκόμαστε και πάλι εδώ στην ευρύτερη περιοχή Βορειανατολικά του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης, συνεχίζοντας την προσπάθεια που έχουμε ξεκινήσει από τον Νοέμβριο του 2022, με την 4η δράση εθελοντικής αναδάσωσης (1η για το 2024) για τη νέα φυτευτική περίοδο 2023 – 2024, με σκοπό να αποκαταστήσουμε, να ξαναπρασινίσουμε και να δώσουμε και πάλι ζωή στην περιοχή αυτή που κάηκε από την πυρκαγιά της 19ης Ιουλίου 2022, με τη φύτευση βελανιδιών, κουτσουπιών, πικροδαφνών, πουρναριών και χαρουπιών τα οποία είναι κατάλληλα για την περιοχή αυτή και το πιο σημαντικό, διότι είναι πολύ πιο βραδύκαυστα δένδρα.

Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος γιατί τη σημερινή αυτή δράση, όπως και όλες μας τις δράσεις αναδάσωσης του Πεντελικού βουνού μας, αγκαλιάζουν με ενθουσιασμό, μικροί και μεγάλοι, σύλλογοι, μαθητές και καθηγητές σχολείων, εθελοντές, εθελοντικές ομάδες και εταιρίες.

Αυτός ο ενθουσιασμός και η θέληση του κόσμου να βοηθήσει για να ξαναδώσουμε ζωή στο Πεντελικό μας, μας γεμίζει με δύναμη και μεγάλη ικανοποίηση για να συνεχίσουμε με περισσότερο ζήλο το έργο μας, που δεν είναι άλλο από την αποκατάσταση του μαύρου τοπίου και το ξαναπρασίνισμα του βουνού μας.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς τον κύριο Γιάννη Σπανολιό, το «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ» και στο Περιβάλλον και όλα τα στελέχη του ΣΚΑΙ για την πολύτιμη βοήθεια και την στήριξή τους, εδώ και δεκαετίες στην προσπάθεια να ξαναπρασινίσουμε το Πεντελικό μας!

Τέλος θα ήθελα να συγχαρώ και να ευχαριστήσω από καρδιάς, όλους όσους συμμετείχαν στην σημερινή αναδάσωση, προσφέροντας πολύτιμη βοήθεια στην προσπάθεια που κάνουμε όλοι μαζί, προκειμένου να ξαναζωντανέψουμε την καμένη περιοχή.

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την 5η Δράση Εθελοντικής Αναδάσωσης που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2024 στο ίδιο σημείο. Να είστε όλοι εκεί!».

Από το Γραφείο Τύπου του ΣΠΑΠ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.