O Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π. Βλάσσης Σιώμος συμμετείχε στην Σύσκεψη του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αμαρουσίου

Ο Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π. και Γενικός Γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της Κ.Ε.Δ.Ε. Βλάσσης Σιώμος, συμμετείχε στη σύσκεψη του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αμαρουσίου, που έγινε την Τρίτη 13 Νοεμβρίου.

Ειδικότερα στη συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας, που διεξήχθη υπό τον Δήμαρχο Αμαρουσίου και Πρόεδρο της Κ.Ε.Δ.Ε., Γιώργο Πατούλη, εξετάσθηκαν τα θέματα σχεδιασμού και δράσεων Πολιτικής Προστασίας ενόψει της χειμερινής περιόδου και κυρίως για την αντιμετώπιση κινδύνων  από την εκδήλωση πλημμυρικών, σεισμικών φαινομένων και χιονοπτώσεων – παγετών.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κόκκαλης, ο συντονιστής επί θεμάτων πολιτικής προστασίας Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης και υπηρεσιακοί παράγοντες της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αμαρουσίου. Επίσης συμμετείχαν ο εκπρόσωπος του 9ου Πυροσβεστικού Σταθμού Αθηνών, Γεώργιος Πετρόπουλος, ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Αναστάσιος Χαχλάκης, oεκπρόσωπος του Δασαρχείου Πεντέλης Κω/νος Μούγιος, ο Διευθυντής του ΙΓΕ Γιώργος Μπαλωτής και οι εκπρόσωποι του ΟΑΣΠ Νικόλαος Καρβελέας και  Μαρία Μανουσάκη.

Στην τοποθέτησή του ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης τόνισε ότι η Πολιτική Προστασία του Δήμου είναι μία οργανωμένη ομάδα και υπογράμμισε την ανάγκη να υπάρχει στενή συνεργασία, συντονισμός και ετοιμότητα όλων των εμπλεκόμενων φορέων, ώστε να μπορούν να αντιμετωπισθούν αποτελεσματικά πιθανά ακραία καιρικά φαινόμενα.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε., Γιώργος Πατούλης στην εισήγησή του ανέπτυξε το τρίπτυχο: πρόληψη – εκπαίδευση – ενημέρωση για την αντιμετώπιση των έκτακτων και επικίνδυνων φαινομένων, τονίζοντας ότι το σημαντικότερο όλων είναι η πρόληψη και η ύπαρξη του κατάλληλου συντονισμού μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων, ώστε να είναι αποτελεσματική η κάθε παρέμβαση και δράση και κατέληξε λέγοντας: «Θεωρώ πολύ σημαντικό να υπάρχει ένας στρατηγικός σχεδιασμός εκπαίδευσης, ώστε την κρίσιμη στιγμή να μπορούμε να τον εφαρμόσουμε και να γνωρίζουμε που μπορούμε να συνεργαστούμε και ποιος ο ρόλος του καθενός μας».

Ο Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π. και Γενικός Γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της Κ.Ε.Δ.Ε., Βλάσσης Σιώμος στην παρέμβασή του τόνισε μεταξύ άλλων, ότι η συνεργασία των εμπλεκόμενων φορέων και ο συντονισμός της λειτουργίας τους στον τομέα ευθύνης τους έχει αποκλειστικό στόχο την πρόληψη και στη συνέχεια την αντιμετώπιση ενδεχόμενων δύσκολων καταστάσεων από τα καιρικά φαινόμενα του χειμώνα και είναι απόλυτα αναγκαία.  Ευχαρίστησε δε, το Δήμο Αμαρουσίου και προσωπικά το Δήμαρχο Γιώργο Πατούλη για τη συνεχή και αγαστή συνεργασία με το Σύνδεσμο.

Συνεχίζοντας ο Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π. υποστήριξε ότι η εμπειρία των τελευταίων ετών απέδειξε ότι απαιτείται από την αρχή σοβαρός επανασχεδιασμός των λειτουργιών της Πολιτικής Προστασίας στο σύνολό της. Πρέπει να ετοιμαστούμε, να σχεδιάσουμε, να εκπαιδευτούμε και εν τέλει να προσπαθήσουμε να προλάβουμε κάθε μορφής φυσικό φαινόμενο ή καταστροφή.

Τέλος, ο Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π. και Γενικός Γραμματέας της Κ.Ε.Δ.Ε. Βλάσσης Σιώμος υπενθύμισε το πόσο επιτυχημένες και χρήσιμες ήταν οι ασκήσεις ετοιμότητας για σεισμό που πραγματοποιήθηκαν την περυσινή περίοδο σε Ραφήνα και Κηφισιά, ασκήσεις οι οποίες ανέδειξαν πιθανές δυσλειτουργίες σχεδιασμού και συντονισμού μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων και πρότεινε να δοθεί περισσότερη έμφαση στις ασκήσεις επί χάρτου, αλλά κυρίως πεδίου, με ιδιαίτερο βάρος στην εκπαίδευση της μαθητικής κοινότητας και των πολιτών.

 Από το Γραφείο Τύπου του Σ.Π.Α.Π.

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.