O Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π. Βλάσσης Σιώμος στις έκτακτες συνεδριάσεις των ΣΟΠΠ Ανατολικής και Βορείου Τομέα Αττικής για τα προβλεπόμενα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα

Στις συσκέψεις των Συντονιστικών Οργάνων Πολιτικής Προστασίας, τόσο της Ανατολικής, όσο και του Βορείου Τομέα της Περιφέρειας Αττικής που πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 28/9, με θέμα την αντιμετώπιση των επικείμενων επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, όπως αυτά ανακοινώθηκαν από την ΕΜΥ συμμετείχε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π.) και Γενικός Γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της Κ.Ε.Δ.Ε. Βλάσσης Σιώμος.

Ειδικότερα στις συνεδριάσεις συζητήθηκε ο συντονισμός για την όσο το δυνατόν καλύτερη συνεργασία όλων των αρμόδιων φορέων στην εκτέλεση των έργων και των δράσεων άμεσης προτεραιότητας, που απαιτούνται  για την αντιμετώπιση των κινδύνων που ενδεχομένως προκύψουν από τα επικείμενα αλλά και τα ήδη εκδηλωθέντα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα.

  

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Ανατολικής Αττικής υπό τον Αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος & Κλιματικής Αλλαγής Νάσο Αναγνωστόπουλο συμμετείχαν  ο Δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψηνάκης, η εντεταλμένη περιφερειακή Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής Ιωάννα Τσούπρα, ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ραφήνας Πικερμίου και Μέλος του ΔΣ του ΣΠΑΠ Αντώνης Παλπατζής, ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Μαραθώνα και Μέλος του ΔΣ του ΣΠΑΠ Βάϊος Θανασιάς, ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας των Δήμων Κορωπίου Θοδωρής Γρίβας, ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Παιανίας Νίκος Παπαδάκης, εκπρόσωποι των Δήμων, των Συνδέσμων και των Δασαρχείων  που υπάγονται στην  Ανατολική  Αττική, εκπρόσωποι του Πυροσβεστικού Σώματος, της Ελληνικής Αστυνομίας, του Ελληνικού Στρατού, του Λιμενικού Σώματος,  υπηρεσιακά στελέχη της Περιφέρειας Αττικής  καθώς και στελέχη εθελοντικών ομάδων που δραστηριοποιούνται στην  Ανατολική  Αττική.

Στην αντίστοιχη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Βόρειο Τομέα υπό τον Αντιπεριφερειάρχη Γιώργο Καραμέρο, συμμετείχαν, οι Δήμαρχοι Παπάγου- Χολαργού Ηλίας Αποστολόπουλος, Βριλησσίων Ξενοφών Μανιατογιάννης, Μεταμόρφωσης Μιλτιάδης Καρπέτας, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής Φώτης Χρυσικός, ο Αντιδήμαρχς Πολιτικής Προστασίας Βριλησσίων Αλέξης Μαυραγάνης, η Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Φιλοθέης Ψυχικού Αικατερίνη Πετρίτση–Μουράντ, εκπρόσωποι των Δήμων της Περιφερειακής Ενότητας, εκπρόσωποι της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, της ΕΛ.ΑΣ, της Τροχαίας Αττικής, του Πυροσβεστικού Σώματος, του Δασαρχείου Πεντέλης και υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφέρειας Αττικής.

Ο Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π. και Γενικός Γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της Κ.Ε.Δ.Ε. Βλάσσης Σιώμος μετά το πέρας των συσκέψεων τόνισε:

«Από ότι δείχνουν οι προβλέψεις της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν τη χώρα μας και ειδικότερα την Αττική τις τελευταίες δύο ημέρες θα συνεχιστούν με μεγαλύτερη ένταση για ακόμη 36 ώρες.  Παρακαλούμε τους συμπολίτες μας να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των φαινομένων, εκτός εάν υπάρχει απόλυτη ανάγκη και πάντα ακολουθώντας τις οδηγίες των αρμοδίων αρχών.  Ακόμη να ασφαλίσουν αντικείμενα που ενδεχομένως να είναι επικίνδυνα με πτώση, να μην στέκονται κάτω από δένδρα,  πινακίδες, ταμπέλες ή ότι άλλο μπορεί να δημιουργήσει κίνδυνο για αυτούς σε περίπτωση αποκόλλησης ή πτώσης. Τέλος να αποφεύγουν να είναι κοντά στη θάλασσα και κοντά σε χειμάρρους και ρέματα τόσο κατά τη διάρκεια εκδήλωσης καιρικών φαινομένων, όσο και για κάποιες ώρες μετά.

Ο Σ.Π.Α.Π., βρίσκεται σε υψηλότατο επίπεδο ετοιμότητας και επιφυλακής, προκειμένου να συνδράμει την Πυροσβεστική, το Δασαρχείο και τον υπόλοιπο κρατικό μηχανισμό, αλλά κυρίως είναι στο πλευρό των Δήμων-Μελών του, στη συνεχή προσπάθεια που όλοι μαζί κάνουμε για την πρόληψη, το συντονισμό και τον έλεγχο της προετοιμασίας αλλά και την αντιμετώπιση των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που αναμένουμε».

 

 

 

Από το Γραφείο Τύπου του Σ.Π.Α.Π.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.