O Πρόεδρος του ΣΠΑΠ συμμετείχε σε συνάντηση του Συντονιστικού Οργάνου των Συνδέσμων Δήμων της Αττικής με την Αναπληρώτρια Υπουργό Απασχόλησης κα Ράνια Αντωνοπούλου

Συνάντηση με την Αναπληρώτρια Υπουργό Απασχόλησης κα Ράνια Αντωνοπούλου είχε την Τρίτη 15 Δεκεμβρίου, Αντιπροσωπεία του Συντονιστικού Οργάνου των Συνδέσμων Αττικής προκειμένου να αναζητηθεί λύση ώστε να συμπεριληφθούν οι Σύνδεσμοι των Δήμων στους δικαιούχους των νέων Προγραμμάτων Κοινωφελούς Εργασίας που έχει ανακοινώσει το Υπουργείο Εργασίας.

Στην αντιπροσωπεία του Συντονιστικού μετείχαν ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ και Γενικός Γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ Βλάσσης Σιώμος, ο Πρόεδρος του ΠΕΣΥΔΑΠ και Δημοτικός Σύβουλος Κορυδαλλού Γρηγόρης Γουρδομιχάλης, ο Αντιπρόεδρος του ΠΕΣΥΔΑΠ και Δημοτικός Σύμβουλος Νίκαιας – Ρέντη Δημοσθένης Σταματάτος και ο Αντιπρόεδρος του ΣΠΑΥ και Δημοτικός Σύμβουλος Ζωγράφου Παναγιώτης Αγγελόπουλος.

Το Συντονιστικό Όργανο υποστήριξε ότι σύμφωνα και με την πρόταση που υπέβαλε πρόσφατα Αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ, με επικεφαλής τον Πρόεδρό της και Δήμαρχο Αμαρουσίου κ. Γιώργο Πατούλη, είναι αναγκαίο οι Σύνδεσμοι των Δήμων να συμπεριληφθούν στους δικαιούχους των Προγραμμάτων Κοινωφελούς Εργασίας, λόγω των οριζόντιων διαδημοτικών δράσεων που υλοποιούν σε κρίσιμους τομείς, καθώς η μακροχρόνια πορεία τους, έχει δικαιώσει την ύπαρξή τους, αφού επιτελούν σημαντικό έργο με το συγκριτικό πλεονέκτημα που διαθέτουν, σε σχέση με τους μεμονωμένους Δήμους αυτό της Διαδημοτικής Συνεργασίας.

Η Υπουργός γνωστοποίησε στα μέλη της Αντιπροσωπείας την πρόθεση του Υπουργείου να αλλάξει τον τρόπο επιλογής των δικαιούχων φορέων της δράσης. Για το λόγο αυτό, κάλεσε τους Συνδέσμους να εκπονήσουν λεπτομερή σχέδια δράσεων αξιοποίησης των ωφελούμενων που θα προσληφθούν.

Μετά το πέρας της σύσκεψης ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ και Γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ Βάσσης Σιώμος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ευχαριστούμε την κα Υπουργό για τη συνάντηση και την ενημέρωση. Εξηγήσαμε ότι το αίτημά μας για συμμετοχή των Συνδέσμων στα Προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας, είναι μικρό σε σχέση με το σύνολο. Την ευχαριστούμε επίσης που μας έδωσε τις κατευθυντήριες γραμμές για το πως πρέπει να κινηθούμε στη συνέχεια.

Πιστεύουμε ότι μπορούμε τελικά να λύσουμε το θέμα της στελέχωσης των Συνδέσμων προκειμένου να φέρουν σε πέρας με πολύ μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα το δύσκολο και πολυποίκιλο έργο που επιτελούν. Είναι θετικό το γεγονός ότι υπάρχουν περιθώρια για την επίλυση του θέματος και θα επανέλθουμε με νέες προτάσεις, σύμφωνα με τις κατευθύνσεις, ώστε ακόμη και με νέα προγράμματα να βρούμε λύση, προκειμένου και οι ανάγκες μας σε προσωπικό να καλυφθούν, αλλά και να βοηθήσουμε στην καταπολέμηση της ανεργίας σε τούτη τη δύσκολη συγκυρία που περνάει η χώρα μας.

Οι Σύνδεσμοι των Δήμων θα είμαστε παρόντες σε κάθε προσπάθεια της Πολιτείας που θα συμβάλλει στην δημιουργία και ανάπτυξη και νέων καινοτόμων κοινωφελών προγραμμάτων που απαντούν και συμβάλλουν με αποτελεσματικότητα στην ανθρωπιστική κρίση».

Από το Γραφείο Τύπου του ΣΠΑΠ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.