O Πρόεδρος του ΣΠΑΠ, Πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας και Αντιπρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, Βλάσσης Σιώμος συμμετείχε στη Συνεδρίαση Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Διονύσου.

Ο  Πρόεδρος του ΣΠΑΠ, Πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας και Αντιπρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, Βλάσσης Σιώμος συμμετείχε  στην  Συνεδρίαση Συντονιστικού  Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Διονύσου, που διεξήχθη υπό τον Δήμαρχο Διονύσου Γιάννη Καλαφατέλη, στην οποία  έγινε ενημέρωση των παρευρισκόμενων για τα μέτρα που έχουν ληφθεί μέχρι σήμερα καθώς και για αυτά που είναι σε εξέλιξη για να υπάρχει η μεγαλύτερη δυνατή ετοιμότητα ενόψει της αντιπυρικής περιόδου.

Ο Δήμαρχος Γιάννης Καλαφατέλης, αφού ολοκλήρωσε την αναλυτική ενημέρωση και επισήμανε την επικινδυνότητα της φετινής αντιπυρικής περιόδου λόγω των τεράστιων συνεπειών της πρωτοφανούς κακοκαιρίας «Μήδεια» ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους για την εξαιρετική μέχρι τώρα συνεργασία.

Τόνισε ότι φέτος σε μεγαλύτερο βαθμό όλοι ανεξαιρέτως  οι υπάλληλοι του Δήμου Διονύσου, αλλά και ειδικότερα οι υπάλληλοι της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, σε συνεργασία με τους Εθελοντές της Πολιτικής Προστασίας, έχοντας στην διάθεσή τους τα 30 πυροσβεστικά και βυτιοφόρα οχήματα του Δήμου, θα βοηθήσουν σημαντικά  στην κοινή προσπάθεια για τα δυνατόν καλύτερα αποτελέσματα κατά την αντιπυρική περίοδο.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι και Υπηρεσιακά Στελέχη του Δήμου Διονύσου, Τοπικοί Σύμβουλοι από τις Δημοτικές Κοινότητες του Δήμου Διονύσου, εκπρόσωποι της Περιφέρειας Αττικής, του Πυροσβεστικού Σώματος, της Ελληνικής Αστυνομίας, των Ενόπλων Δυνάμεων ,των Δασαρχείων Πεντέλης και Πάρνηθας καθώς και εκπρόσωποι των Εθελοντικών Ομάδων του Δήμου Διονύσου.

Ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ, Πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας και Αντιπρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, Βλάσσης Σιώμος τόνισε μεταξύ άλλων:

«Θα ήθελα να συγχαρώ το  Δήμαρχο και τους αιρετούς του Δήμου Διονύσου,  για την υπευθυνότητα και τον εξαιρετικό σχεδιασμό τους, τους εργαζομένους και τους εθελοντές  του Δήμου Διονύσου  για την υπεράνθρωπη προσπάθεια  που καταβάλουν κάθε χρονιά,  ιδιαιτέρως όμως ευχαρίστησε όλους ,  για την διαχρονικά άριστη συνεργασία που έχουμε και θα πρέπει να συνεχίσουμε και  για την παρούσα εξαιρετικά δύσκολη αντιπυρική περίοδο.

Οι συνέπειες της πρωτοφανούς κακοκαιρίας «Μήδεια» επιβάλλει να είμαστε περισσότερο προσεκτικοί και πολύ καλύτερα προετοιμασμένοι.

Ήδη η πολιτεία όπως παρατηρούμε όλοι, έχει κηρύξει τις περισσότερες  Δημοτικές Κοινότητες του Δήμου Διονύσου σε κατάσταση αυξημένου κινδύνου.

Ο ΣΠΑΠ θα είναι κοντά στον Δήμο Διονύσου όπως διαχρονικά κάνει συνδράμοντάς τον σε ότι χρειασθεί.

Ο Σύνδεσμος έστειλε ήδη στον  Δήμο έναν τετράμηνο συμβασιούχο εργαζόμενο με σκοπό να βοηθήσει στους καθαρισμούς και τις αποψιλώσεις και κατά τις ημέρες υψηλού σταδίου επικινδυνότητας,  θα λειτουργεί ως πυροφύλακας στα σημεία  που θα του υποδειχθούν  από τα στελέχη του Δήμου.

Επίσης θα διατεθεί χωματουργικό μηχάνημα στα πλαίσια σύμβασης που έχει συνάψει ο Σύνδεσμος για συντήρηση Δασικών Δρόμων πάντα με την επίβλεψη και τις οδηγίες του Δασαρχείου Πεντέλης.

Τέλος  θα συνεχισθεί και για τα επόμενα δύο χρόνια η παραχώρηση των 2 Πυροσβεστικών – Εκχιονιστικών Μηχανημάτων από τον Σύνδεσμο στον Δήμο Διονύσου.

Εύχομαι σε όλους καλή και ασφαλή αντιπυρική περίοδο».

 

Από το Γραφείο Τύπου του ΣΠΑΠ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.