O Πρόεδρος του ΣΠΑΠ Βλάσσης Σιώμος στη σύσκεψη του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου του Δήμου Αμαρουσίου για την προετοιμασία της νέας αντιπυρικής περιόδου

Στη σύσκεψη του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Αμαρουσίου που διεξήχθη υπό την προεδρία του Προέδρου της ΚΕΔΕ και Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη για την προετοιμασία της αντιπυρικής περιόδου που ξεκινάει την 1η Μαΐου συμμετείχε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π.) και Γενικός Γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ Βλάσσης Σιώμος.

Ειδικότερα στη συνεδρίαση έγινε απολογισμός της χειμερινής περιόδου και κατόπιν εξετάσθηκαν τα θέματα σχεδιασμού Πυροπροστασίας για την καλοκαιρινή περίοδο που έρχεται, συζητήθηκαν οι δράσεις πυροπροστασίας, καθώς και τα μέτρα πρόληψης και ετοιμότητας που πρόκειται να ληφθούν από όλους τους φορείς.

Στη συνάντηση συμμετείχαν:

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος για θέματα Πολιτικής Προστασίας Επαμεινώνδας Γαρδέλης, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Τεχνικής Υπηρεσίας Βασίλης Κόκκαλης, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος για θέματα Πολιτικής Προστασίας και Ασφάλειας της πόλης Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης, η Δημοτική Σύμβουλος Αικατερίνη Ψάλτη, η Διευθύντρια των Τεχνικών Υπηρεσιών Μάρα Σεραφετινίδου, η Προϊσταμένη του Τμήματος  Πολιτικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας  Βασιλική Σκίτσα, ο υπεύθυνος σε θέματα Πολιτικής Προστασίας, πιστοποιημένος σε θέματα πυρασφάλειας Βασίλειος Πατέλης, η εκπρόσωπος της Εθελοντικής Ομάδας Πολιτικής Προστασίας Ασημίνα Χατζηαθανασίου.

Στην εισήγησή του ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης, αφού ευχαρίστησε τον καθένα χωριστά από τους εμπλεκόμενους φορείς για το σημαντικό έργο και την προσφορά τους, τόσο κατά την περσινή αντιπυρική περίοδο, όσο και κατά τη διάρκεια του χειμώνα, ζήτησε να υπάρχει ακόμη  καλύτερη οργάνωση, καθώς και η μέγιστη δυνατή ετοιμότητα και στενή συνεργασία όλων για την πρόληψη και την αποτροπή δυσάρεστων συμβάντων καθ’ όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην αυξημένη επαγρύπνηση για την προστασία του Δάσους Συγγρού, υπογραμμίζοντας ότι έχουμε την ευθύνη να το προστατεύσουμε και να το παραδώσουμε στις επόμενες γενιές.  Αναφερόμενος στην έλλειψη παρουσίας και συμπαράστασης από την Περιφέρεια Αττικής κατά  την περσινή αντιπυρική περίοδο, ζήτησε από την Περιφέρεια να συμβάλει στο τομέα της πρόληψης όπως έχει υποχρέωση με τη διάθεση υδροφόρας.

Στην παρέμβασή του ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ αφού εξήρε το υψηλό επίπεδο συνεργασίας μεταξύ Σ.Π.Α.Π. και Δήμου Αμαρουσίου, αναφέρθηκε στη δράση του Συνδέσμου κατά τη χειμερινή περίοδο και κυρίως στο σημαντικό έργο που επιτέλεσε κατά τη διάρκεια των χιονοπτώσεων τον περασμένο χειμώνα.

Στη συνέχεια έκανε εκτεταμένη μνεία για το θέμα που έχει προκύψει από τη μη καταβολή μέχρι σήμερα των ΚΑΠ Πυρασφαλείας οι οποίοι λίγες μόλις μέρες πριν την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου δεν έχουν δοθεί ούτε στους Δήμους, ούτε στους Συνδέσμους λέγοντας ότι η τυχόν μη έγκαιρη εκταμίευση των χρημάτων αυτών, θα έχει ως άμεση επίπτωση την αδυναμία των Συνδέσμων να προσλάβουν Πυροφύλακες και άλλο προσωπικό για τις απαραίτητες εργασίες, όπως η στελέχωση των πυροφυλακίων, η αποψίλωση των χόρτων, η επάνδρωση και η προμήθεια καυσίμων των οχημάτων συνδέσμων, δήμων και εθελοντών, καθώς και η συντήρηση των δασικών δρόμων.

Τέλος, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι και τη φετινή αντιπυρική περίοδο ο Σύνδεσμος παρά τις δυσκολίες θα βρεθεί σε ετοιμότητα και όσον αφορά τη συνεργασία με το Δήμο Αμαρουσίου, αυτή προέβλεψε ότι θα είναι και πάλι στενή και επιτυχής.

Από το Γραφείο Τύπου του ΣΠΑΠ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.