O Πρόεδρος Βλάσσης Σιώμος και στελέχη του Σ.Π.Α.Π. στη σύσκεψη του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου του Δήμου Μαραθώνα

Στη σύσκεψη του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου του Δήμου Μαραθώνα για τον απολογισμό της χειμερινής περιόδου και την προετοιμασία της αντιπυρικής που ξεκίνησε, συμμετείχε ο Σύνδεσμος για την Προστασία και την Ανάπλαση του  Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π.), δια του Προέδρου του και Γενικού Γραμματέα του Εποπτικού Συμβουλίου της Κ.Ε.Δ.Ε. Βλάσση Σιώμου και στελεχών του.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης έγινε απολογισμός της χειμερινής περιόδου που πέρασε και τοποθέτηση για τα μέτρα που λαμβάνονται από το Δήμο εν όψει της αντιπυρικής περιόδου που ξεκινάει σε λίγες ημέρες και κατόπιν ακολούθησαν τοποθετήσεις των παρισταμένων.

Στη συνέχεια εξετάσθηκαν τα θέματα σχεδιασμού, καθώς και τα μέτρα πρόληψης και ετοιμότητας που έχει λάβει ο Δήμος για την επικείμενη αντιπυρική περίοδο. Παράλληλα, καταγράφηκαν τα μέσα που διατίθενται προς ενίσχυση του έργου των φορέων της Πολιτικής Προστασίας.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Μαραθώνα Βάϊος Θανασιάς, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Μαραθώνα Άγγελος Λένης, η Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Βαρνάβα Χαραλαμπία Ασημακοπούλου, εκπρόσωποι του Πυροσβεστικού Σώματος, της Ελληνικής Αστυνομίας, της Τροχαίας, των Ενόπλων Δυνάμεων, στελέχη της Περιφέρειας Αττικής, ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Εθελοντών Νέου Βουτζά-Προβαλίνθου Γιάννης Δαμιανόγλου, εκπρόσωποι του Δασαρχείου Πεντέλης, του Φορέα Διαχείρισης του Δάσους Σχινιά, και εκπρόσωποι Συλλόγων του Δήμου Μαραθώνα.

Κατά τη συνεδρίαση ο Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π. και Γενικός Γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της Κ.Ε.Δ.Ε., Βλάσσης Σιώμος τόνισε μεταξύ άλλων:

«Είμαστε εδώ σήμερα για να συντονίσουμε τις δράσεις μας όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, σε μια ιδιαίτερα ευαίσθητη και καίρια περιοχή, δεδομένης της ύπαρξης εδώ, αφενός του χαρακτηρισμένου NaturaΕθνικού Πάρκου Σχινιά Μαραθώνα, και αφετέρου πολλών κατασκηνώσεων. Για το λόγο αυτό σήμερα που είμαστε στο ξεκίνημα της νέας αντιπυρικής περιόδου είμαι βέβαιος ότι η συνεργασία μας συνεργασία θα είναι στενή, ώστε να είμαστε πιο αποτελεσματικοί στην αντιμετώπιση ενδεχόμενων δύσκολων καταστάσεων που ενδεχομένως προκύψουν.

Είμαστε σε διαδικασία να αντικαταστήσουμε το παλαιό Πυροφυλάκιο στο Νέο Βουτζά και προβαίνουμε σε όλες τις τεχνικές μελέτες και ενέργειες προκειμένου, λόγω του ύψους του, αυτό να είναι μία κατασκευή στιβαρή και ασφαλής, τόσο στατικά, όσο και για τους εθελοντές που θα κληθούν να κάνουν βάρδιες σε αυτό.  Δεν μπορώ να πω με βεβαιότητα πότε θα ολοκληρωθούν οι εργασίες, προσπαθούμε πάντως για το καλύτερο.

Όπως στους υπόλοιπους Δήμους Μέλη μας, έτσι και στο Δήμο Μαραθώνα θα διατεθεί από τον Σ.Π.Α.Π., ομάδα χορτοκοπτών για καθαρισμούς και αποψιλώσεις, σε σημεία που θα υποδειχθούν από τους υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου.  Παράλληλα θα διατεθούν πυροφύλακες, οι οποίοι θα επανδρώσουν μαζί με εθελοντές του Συνδέσμου το Πυροφυλάκιο του Αγίου Πέτρου, το οποίο επιτηρεί μεγάλο μέρος του Δήμου Μαραθώνα.

Ο Σ.Π.Α.Π. και φέτος θα βρίσκεται σε διαρκή και αγαστή συνεργασία με την Πυροσβεστική, το Δασαρχείο και τον υπόλοιπο κρατικό μηχανισμό.  Θέλουμε να διαβεβαιώσουμε ότι και αυτό το καλοκαίρι σε θα είμαστε σε ετοιμότητα, παρά τις όποιες δυσκολίες αντιμετωπίζουμε, προκειμένου να μην έχουμε φαινόμενα όπως το περυσινό στο Βαρνάβα και το Καπανδρίτι».

 

Από το Γραφείο Τύπου του Σ.Π.Α.Π.

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.