O Πρόεδρος Βλάσσης Σιώμος και στελέχη του ΣΠΑΠ στη σύσκεψη του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου του Δήμου Ραφήνας Πικερμίου για την προετοιμασία της νέας αντιπυρικής περιόδου

Στη σύσκεψη του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου του Δήμου Ραφήνας Πικερμίου για τον απολογισμό της χειμερινής περιόδου και την προετοιμασία της αντιπυρικής που ξεκινάει, συμμετείχε ο Σύνδεσμος για την Προστασία και την Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π.), δια του Προέδρου του και Γενικού Γραμματέα του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ Βλάσση Σιώμου και στελεχών του.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης έγινε από το Δήμαρχο Ραφήνας Πικερμίου Ευάγγελο Μπουρνούς και το Γενικό Γραμματέα του Δήμου Βασίλη Πιστικίδη, απολογισμός της χειμερινής περιόδου που πέρασε και τοποθέτηση για τα μέτρα που λαμβάνονται από το Δήμο εν όψει της αντιπυρικής περιόδου που ξεκινάει σε λίγες ημέρες. ακολούθησαν τοποθετήσεις των παρισταμένων.

Στη συνέχεια εξετάσθηκαν τα θέματα σχεδιασμού αντιμετώπισης των χειμερινών καιρικών φαινομένων, καθώς και τα μέτρα πρόληψης και ετοιμότητας που έχει λάβει ο Δήμος. Παράλληλα, καταγράφηκαν τα μέσα που διατίθενται προς ενίσχυση του έργου των φορέων της Πολιτικής Προστασίας.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Δήμαρχος Ραφήνας Πικερμίου Βασίλης Πιστικίδης, ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ και Γενικός Γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ Βλάσσης Σιώμος, ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ραφήνας Πικερμίου Αντώνης Παλπατζής, ο Διοικητής του Π.Σ. Νέας Μάκρης Βικέντιος Μαρινάκης, το στέλεχος της Περιφέρειας Αττικής Τάσος Γιώτης, η Υπεύθυνη για θέματα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ραφήνας Πικερμίου Τζωρτζίνα Λεγάκη, η Πρόεδρος της Εθελοντικής Ομάδας Ραφήνας Πικερμίου (ΕΘΟΡΠ) Ζέτα Μπαμπανιώτη, εκπρόσωποι του Πυροσβεστικού Σώματος, της Ελληνικής Αστυνομίας, της Τροχαίας και εκπρόσωποι Συλλόγων του Δήμου Ραφήνας Πικερμίου.

Κατά τη συνεδρίαση ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ, Βλάσσης Σιώμος δήλωσε μεταξύ άλλων:

«Η συνεργασία που έχουμε με το Δήμο Ραφήνας Πικερμίου είναι υποδειγματική. Ο συντονισμός και η κοινή μας λειτουργία κατά την χειμερινή περίοδο ήταν ιδιαίτερα επιτυχής και αποτελεσματική, όταν και όποτε χρειάστηκε στα περιστατικά χιονοπτώσεων που σημειώθηκαν. Για το λόγο αυτό σήμερα που είμαστε στο ξεκίνημα της νέας αντιπυρικής περιόδου είμαι βέβαιος ότι ξανά θα είμαστε σε στενή συνεργασία, στην αντιμετώπιση ενδεχόμενων δύσκολων καταστάσεων που ενδεχομένως προκύψουν.

Εάν όμως δε λυθεί σύντομα το ζήτημα των ΚΑΠ Πυρασφαλείας, οι οποίοι δεν έχουν αποδοθεί ακόμη ούτε σε Δήμους, ούτε σε Συνδέσμους, τα δάση της Αττικής θα είναι εκτεθειμένα στον κίνδυνο της πυρκαγιάς. Για αυτό το λόγο ζητάμε την άμεση αποδέσμευση των χρημάτων για την Πυρασφάλεια, ώστε να λειτουργήσουμε σωστά και την εφετινή περίοδο.

Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι η ετοιμότητα δε θα είναι πλήρης πριν την καταβολή των ΚΑΠ αφού η έλλειψη των χρημάτων αυτών, θα έχει ως άμεση επίπτωση την αδυναμία των Συνδέσμων να προσλάβουν Πυροφύλακες και άλλο προσωπικό για τις απαραίτητες εργασίες, όπως η στελέχωση των πυροφυλακίων, η αποψίλωση των χόρτων, η επάνδρωση και η προμήθεια καυσίμων των οχημάτων συνδέσμων, δήμων και εθελοντών, καθώς και η συντήρηση των δασικών δρόμων.

Ο ΣΠΑΠ παρά τις δυσκολίες και φέτος θα βρίσκεται σε διαρκή και αγαστή συνεργασία με την Πυροσβεστική, το Δασαρχείο και τον υπόλοιπο κρατικό μηχανισμό και θα είναι συνεχώς στο πλευρό των Δήμων-Μελών του στη συνεχή προσπάθεια που όλοι μαζί κάνουμε για τον συντονισμό και τον έλεγχο της προετοιμασίας των δασικών περιοχών, αλλά και του αστικού και περιαστικού πρασίνου για την αντιμετώπιση δυσάρεστων φαινομένων».

 

Από το Γραφείο Τύπου του ΣΠΑΠ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.