2η Συνάντηση της Συντονιστικής Επιτροπής των Συνδέσμων Αττικής

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία του Συνδέσμου για την Προστασία και την Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ), η 2η Συνάντηση της Συντονιστικής Επιτροπής των Συνδέσμων Αττικής, με την παρουσία εκπροσώπων από όλους τους Συνδέσμους.

Το συντονιστικό όργανο των Συνδέσμων της Αττικής συζήτησε διεξοδικά, το ζήτημα της μη συμμετοχής των Συνδέσμων στο Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας που είναι σε εξέλιξη. Το θέμα αυτό είχε τεθεί και στην 1η Σύσκεψη της 29/4 αλλά δεν επιλύθηκε με αποτέλεσμα να απασχολεί τους Συνδέσμους ακόμη και σήμερα. Το Συντονιστικό αποφάσισε να παρέμβει δεδομένου ότι το Υπουργείο Εργασίας επεξεργάζεται και θα ανακοινώσει εντός των προσεχών 20 ημερών την 2η φάση του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας 20.385 θέσεων ανέργων 5μηνης διάρκειας, που θα αφορά Υπουργεία, Εποπτευόμενους Φορείς Υουργείων, ΟΤΑ, Αποκεντρωμένες Διοικήσεις κλπ και θα υλοποιηθεί σε 2 δόσεις (1η δόση 14.978 θέσεις και 2η δόση 5.407 θέσεις).

IMG_9359_copy

Αποφασίστηκε να ζητηθεί άμεσα η ένταξη των Συνδέσμων των Δήμων της Αττικής στα προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας (5μηνα). Για το συγκεκριμένο θέμα ελήφθη απόφαση να τεθεί το θέμα σε σχετική συνάντηση στον Υπουργό Εργασίας κ. Πάνο Σκουρλέτη και στην Διοικήτρια του ΟΑΕΔ κα Μαρία Καραμεσίνη.

Στη σύσκεψη ετέθη από τον κ. Ιατρού επίσης το θέμα της πρωτογενούς διαχείρισης των απορριμάτων στους Δήμους της Αττικής και διατυπώθηκε η πρόταση να προβούν οι Σύνδεσμοι σε ενέργειες συντονισμού με τον ΕΣΔΚΝΑ, ώστε να αποτελέσει η επίλυση του ζητήματος αντικείμενο υπερτοπικών δράσεων.

Στη συνεδρίαση της συντονιστικής επιτροπής των Συνδέσμων ΟΤΑ Αττικής συμμετείχαν οι: Βλάσης Σιώμος, Πρόεδρος Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού, Δημοτικός Σύμβουλος Πεντέλης και Γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, Θανάσης Κρητικός, Δημοτικός Σύμβουλος Διονύσου, Μέλος ΔΣ Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού, Δημήτρης Τσατσαμπάς, Αντιπρόεδρος Περιβαλλοντικού Συνδέσμου Δήμων Αθήνας-Πειραιά, Δημοτικός Σύμβουλος Χαϊδαρίου, Μιχάλης Ευθυμιάδης Αντιδήμαρχος Κορυδαλλού, μέλος ΔΣ Περιβαλλοντικού Συνδέσμου Δήμων Αθήνας-Πειραιά, Παναγιώτης Αγγελόπουλος, Αντιπρόεδρος Συνδέσμου για την Προστασία και την Ανάπλαση Υμηττού, Βασίλης Λαζάρου, Εντεταλμένος Διοικητικός Σύμβουλος Συνδέσμου Προστασίας Πάρνηθας, Γιάννης Μανιάτης Πρόεδρος Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπτυξης Τουρκοβουνίων, Δημοτικός Σύμβουλος Γαλατσίου, Γιώργος Κουράσης, Πρόεδρος Συνδέσμου Βόρειας και Ανατολικής Αττικής, Δημοτικός Σύμβουλος & πρ. Δήμαρχος Χαλανδρίου, Παύλος Καμάρας Γενικός Διευθυντής Συνδέσμου Βόρειας και Ανατολικής Αττικής, πρ. Δήμαρχος Πεύκης, Ανδρέας Μποζίκας, Μέλος ΔΣ Αναπτυξιακού Συνδέσμου Δυτικής Αττική, Δημοτικός Σύμβουλος Χαϊδαρίου, Σταύρος Ιατρού, Πρόεδρος Αναπτυξιακού Συνδέσμου Λαυρεωτικής.

IMG_9355_copy

Μετά τη συνεδρίαση ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ, Βλάσσης Σιώμος δήλωσε:

«To έργο των Συνδέσμων, αφορά σε ένα ευρύ φάσμα αρμοδιοτήτων τόσο σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος και αντιπυρικής προστασίας, όσο και Κοινωνικής Συνοχής. Η μακροχρόνια πορεία τους, αποδεικνύει ότι παρέχουν σημαντικό έργο και είναι ιδιαίτερα χρήσιμοι στους τομείς της Διαδημοτικής Συνεργασίας.

Με δεδομένη την έλλειψη ικανού αριθμού προσωπικού και την οικονομική στενότητα που αντιμετωπίζει το σύνολο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (συμπεριλαμβανομένων των Συνδέσμων), η αναγκαιότητα για συμμετοχή στα Προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας, όλων των Φορέων της Τ.Α., κρίνεται απόλυτα αναγκαία και επιβεβλημένη.

Ο ΣΠΑΠ συμμετέχει και θα συμμετέχει σε κάθε συλλογική διαδικασία, διότι με αυτό τον τρόπο συμβάλλουμε στη συνεχή προσπάθεια για τον συντονισμό και τον έλεγχο της διαδημοτικής συνεργασίας».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.