Την ενδυνάμωση της συνεργασίας μεταξύ του ΣΠΑΠ και της ΔΕΗ για την πυροπροστασία των δασικών εκτάσεων συζήτησαν ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος του ΣΠΑΠ Γ. Πατούλης και στελέχη της υπηρεσίας Διαχείρισης του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας

Την ανάπτυξη στενότερης συνεργασίας μεταξύ του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ) και της ΔΕΗ για τον εντοπισμό, την αποφυγή και την αντιμετώπιση της πιθανότητας εκδήλωσης πυρκαγιάς σε δασικές περιοχές διέλευσης του δικτύου, συζήτησαν ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος τους ΣΠΑΠ κος Γιώργος Πατούλης με στελέχη της υπηρεσίας Διαχείρισης του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε) περιοχής Φιλοθέης – Κηφισιάς.

Στη συνάντηση παρόντος του Αντιδημάρχου κου Βασίλη Κόκκαλη και της συντονίστριας του ΣΠΑΠ κας Μαρίας Σολωμού συμμετείχαν εκ μέρους της Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε ο Διευθυντής κος Παναγιώτης Στρατικόπουλος, ο Τομεάρχης Εκμετάλλευσης κoς Χρήστος Δημόπουλος και ο Τομεάρχης Κατασκευών κος Μιχαήλ Σαρκίρης.

Στη συζήτηση ετέθησαν κατ’αρχήν τα εν δυνάμει προβλήματα που πιθανόν να δημιουργηθούν από τη διέλευση του δικτύου της ΔΕΗ από δασικές περιοχές ευθύνης του ΣΠΑΠ, αλλά και γενικότερα στην ελληνική επικράτεια και πως αυτά αντιμετωπίζονται από την Υπηρεσία, ενώ συζητήθηκαν και οι διεθνείς πρακτικές για την αντιμετώπιση παρόμοιων προβλημάτων, όπως η αντικατάσταση γυμνού αγωγού με συνεσταμμένο στη μέση τάση (καλυμμένα καλώδια) ή υπογειοποίηση των καλωδίων, μέσω χρηματοδότησης από ευρωπαϊκά προγράμματα.

Όπως ανέφεραν τα στελέχη της Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε λαμβάνονται προληπτικά μέτρα για τον έλεγχο της καλής κατάστασης του δικτύου με συστήματα θερμικής ανίχνευσης για τον έγκαιρο εντοπισμό έκκλησης θερμότητας από φθαρμένα τμήματα του δικτύου, ενώ προχωρούν και στην αποψίλωση των περιοχών κατά μήκος και πέριξ του δίκτυο. Εκτός από τα προβλήματα που μπορεί να δημιουργηθούν εξαιτίας της παλαιότητας του δικτύου για το οποίο καταβάλλεται προσπάθεια να επιδιορθώνεται έγκαιρα, σημαντικό ρόλο στο ενδεχόμενο εκδήλωσης μιας πυρκαγιάς, σχετικής με το δίκτυο της ΔΕΗ έχουν και άλλοι παράγοντες, όπως η πρόσκρουση στο δίκτυο διερχομένων πουλιών ή η έκρηξη αλεξικέραυνου.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος του ΣΠΑΠ έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην ενδυνάμωση της συνεργασίας μεταξύ των φορέων στα πεδία της ενημέρωσης, της πρόληψης και τη έγκαιρης αντιμετώπισης μιας πυρκαγιάς.

Ειδικότερα συμφωνήθηκε να υπάρχει άμεση ενημέρωση από την πλευρά του ΣΠΑΠ στη ΔΕΗ, στην περίπτωση εκδήλωσης πυρκαγιάς, ώστε να πραγματοποιείται το συντομότερο η αναγκαία για τη μη εξάπλωση της πυρκαγιάς διακοπεί της παροχής του ηλεκτρικού ρεύματος, καθώς και να υπάρχει η δυνατότητα από τις πρώτες ώρες του συμβάντος να διενεργείται αυτοψία από την Υπηρεσία για τον εντοπισμό των αιτιών πρόκλησής της.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.