Συμβολική δεντροφύτευση στο Κτήμα Μιμικόπουλου με τη συμμετοχή μαθητών από Τουρκία, Πολωνία, Βουλγαρία αλλά και του Δημάρχου Αμαρουσίου και Προέδρου του Σ.Π.Α.Π Γ. Πατούλη

Συμβολική δεντροφύτευση στο Κτήμα Μιμικόπουλου στο Μαρούσι, ανήμερα της Πρωτομαγιάς, πραγματοποίησαν μαθητές σχολείων, μαζί με τους καθηγητές τους, από την Τουρκία, τη Βουλγαρία και την Πολωνία που φιλοξενούνται στο Δήμο Αμαρουσίου στο πλαίσιο της συμμετοχής τους στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Comenius με τίτλο: “Blue Sky, Green Leaf”. Στην περιβαλλοντική δράση που ετέθη υπό την ομπρέλα του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π), τους επισκέπτες συνόδευσαν συνομίληκοι τους και καθηγητές από το Πειραματικό Γυμνάσιο Αναβρύτων, αλλά και ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Συνδέσμου Γιώργος Πατούλης.

Στο πλαίσιο των δράσεων για την προστασία και αναβάθμιση του περιβάλλοντος που προβλέπονται στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, οι περίπου 40 μαθητές φύτεψαν 110 δενδρύλλια στο Κτήμα Μιμικόπουλου γεμίζοντας τις αποσκευές τους, κατά την επιστροφή τους στις πατρίδες τους, με εικόνες χαράς που προσφέρει η ενασχόληση με τη φύση και η αγάπη προς αυτή, αλλά και μηνύματα περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης.

01_05_12_Patoulis_Dendrofytefsi_Mimikopoulou_Ma8htes_Apo_Tourkia_Voulgaria_Polonia (124)

Τη δεντροφύτευση σφράγισαν συμβολικά ο Δήμαρχος Αμαρουσίου με τους επικεφαλής των αποστολών από κάθε χώρα όταν όλοι μαζί έδωσαν ζωή σε ένα δεντράκι σκεπάζοντάς το με χώμα που έφεραν από τις πατρίδες τους.

01_05_12_Patoulis_Dendrofytefsi_Mimikopoulou_Ma8htes_Apo_Tourkia_Voulgaria_Polonia (138)

Η δράση πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη της Υπηρεσίας Πρασίνου του Δήμου Αμαρουσίου που προσέφερε τα δενδρύλλια, τα σκαπτικά εργαλεία αλλά και φρόντισε για το πότισμα των φυτών. Παρών στη δεντροφύτευση ήταν, επίσης, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Δήμου Αμαρουσίου Βασίλης Κόκκαλης.

01_05_12_Patoulis_Dendrofytefsi_Mimikopoulou_Ma8htes_Apo_Tourkia_Voulgaria_Polonia

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.