Σε πολύ καλό κλίμα έγινε η συνάντηση του Συντονιστικού οργάνου των Συνδέσμων Δήμων της Αττικής με τον Υπουργό Εργασίας κ. Πάνο Σκουρλέτη

Σε πολύ καλό κλίμα διεξήχθη συνάντηση του Συντονιστικού Οργάνου των Συνδέσμων Δήμων Αττικής με τον Υπουργό Εργασίας κ. Πάνο Σκουρλέτη, στον οποίο εξέθεσαν το θέμα που προέκυψε με τις πρόσφατες ανακοινώσεις του Πίνακα Προγραμμάτων Κοινωφελούς Εργασίας και τη μη συμπερίληψη των Συνδέσμων των Δήμων στον πίνακα αυτό.

Στην αντιπροσωπεία του Συντονιστικού μετείχαν ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ και Γενικός Γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ Βλάσσης Σιώμος, το Μέλος του ΔΣ ΣΠΑΠ και Αντιδήμαρχος Κηφισιάς Δημήτρης Λιανός, ο Αντιπρόεδρος του ΣΠΑΥ και Δημοτικός Σύμβουλος Ζωγράφου Παναγιώτης Αγγελόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Κορυδαλλού και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΕΣΥΔΑΠ Μιχάλης Ευθυμιάδης, εκ μέρους του ΑΣΔΑ ο Δημοτικός Σύμβουλος Χαϊδαρίου Ανδρέας Μποζίκας, ο Σύμβουλος του ΣΥΝΠΑ Βασίλης Λαζάρου και ο Δημοτικός Σύμβουλος Κορυδαλλού Γιάννης Διάκος.

Η ανταπόκριση του κ. Υπουργού ήταν άμεση και αποτελεσματική, δεδομένου ότι δεσμεύθηκε να παρέχει βοήθεια και αρωγή για την ικανοποίηση του σχετικού θέματος, ενώ παρέπεμψε το Συντονιστικό και στην Αναπληρώτρια Υπουργό Απασχόλησης κα Ράνια Αντωνοπούλου.

IMG_1845

Το θέμα αφορά όλους τους Συνδέσμους των Δήμων της Αττικής και έχει την απόλυτη συμφωνία και συνδρομή της ΚΕΔΕ (επιδόθηκε και σχετική επιστολή του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γιώργου Πατούλη) και σχετίζεται με τη δυνατότητα να συμπεριληφθούν και οι Σύνδεσμοι στα Προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας (πεντάμηνα).

Αποδεδειγμένα, η μακροχρόνια πορεία των Συνδέσμων, έχει δικαιώσει την ύπαρξή τους, αφού και σημαντικό έργο παρέχουν και ιδιαίτερα χρήσιμοι είναι με το συγκριτικό πλεονέκτημα που διαθέτουν, σε σχέση με τους μεμονωμένους Δήμους αυτό της Διαδημοτικής Συνεργασίας.

Μετά το πέρας των σύσκεψης ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ Βλάσσης Σιώμος δήλωσε:

«Ευχαριστούμε τον κ. Υπουργό για την άμεση ανταπόκριση και ελπίζουμε ότι το ζήτημα που θέσαμε θα ικανοποιηθεί άμεσα, όπως και τα άλλα ζητήματα που μέχρι σήμερα έχουμε θέσει, ώστε να καταφέρουμε να συμμετέχουν οι Σύνδεσμοι στα πεντάμηνα, ώστε και τις ανάγκες τους σε προσωπικό να καλύψουν, αλλά και να συμβάλλουν αποτελεσματικά στο κοινωνικό έργο που εξυπηρετούν τα Προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.