Ο ΣΠΑΠ συνεχίζει την προσπάθεια για ακόμη καλύτερη εποπτεία του Πεντελικού, με ανακατασκευή ήδη υπάρχοντος Πυροφυλακίου στη Μικρή Καλλιθέα Πεντέλης

Το Πυροφυλάκιο που βρίσκεται στη Μικρή Καλλιθέα Πεντέλης ανακατασκεύασε και έθεσε και πάλι σε λειτουργία ο ΣΠΑΠ στο πλαίσιο της συνεχούς προσπάθειας που καταβάλει ο Σύνδεσμος, για όσο το δυνατόν καλύτερη εποπτεία και αδιάλειπτη 24ωρη παρουσία στο Πεντελικό βουνό, με στόχο την προληπτική προστασία του από το ενδεχόμενο πυρκαγιάς.

IMG_1774

Το Πυροφυλάκιο έχει τη δυνατότητα να επιτηρεί σχεδόν όλο το Λεκανοπέδιο Αττικής και ενισχύει σημαντικά την προληπτική ικανότητα του Συνδέσμου. Ειδικά στην περιοχή της Μικρής Καλλιθέας, οποία τα τελευταία χρόνια έχει αναδασωθεί με επιτυχία από τον ΣΠΑΠ.

IMG_1763

Ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ και Γενικός Γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ Βλάσσης Σιώμος δήλωσε σχετικά:

«Μετά τα δύο νέα Πυροφυλάκια που εγκαταστήσαμε στον Άγιο Πέτρο στο Διόνυσο και στο Δάσος Παπαδημητρίου, στη δυτική πλευρά της Πεντέλης προς τα Μελίσσια, ολοκληρώσαμε σήμερα την ανακατασκευή και επανατοποθέτηση του ήδη υπάρχοντος Πυροφυλακίου στη Μικρή Καλλιθέα Πεντέλης. Χαίρομαι ιδιαίτερα που και πάλι είναι ενεργό αυτό το φυλάκιο, δεδομένου ότι βρίσκεται σε μια περιοχή του Πεντελικού που πρόσφατα αναδασώθηκε με μεγάλη επιτυχία από τον ΣΠΑΠ και είναι πράσινο και πάλι. Πρόκειται για ένα κομβικό σημείο του Πεντελικού Όρους από το οποίο οι Πυροφύλακες παρατηρητές του ΣΠΑΠ μπορούν να επιτηρούν σχεδόν όλο το Λεκανοπέδιο. Θα συνεχίσουμε την εγκατάσταση νέων Πυροφυλακίων και την ανακατασκευή όσων έχουν υποστεί ζημιές και σε άλλα σημεία όταν αυτό είναι δυνατόν, ώστε να ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο την 24ωρη επαγρύπνιση μας στο Πεντελικό. Θεωρώ ότι η προετοιμασία μας για κάθε ενδεχόμενο είναι ιδιαίτερα σημαντική, προσπαθούμε μέρα με τη μέρα να γινόμαστε καλύτεροι, εκπαιδεύουμε συνεχώς το προσωπικό και τους εθελοντές μας, λαμβάνουμε μέτρα και ενισχύουμε τα μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας, ώστε να επιτύχουμε να εξαλείψουμε και το παραμικρό ενδεχόμενο πυρκαγιάς. Η προσπάθεια αυτή χάρη στην οργάνωση, τους εθελοντές και το προσωπικό του ΣΠΑΠ είναι και θα συνεχίσει να είναι επιτυχής και αποτελεσματική».

IMG_1764

IMG_1765

IMG_1766

IMG_1767

IMG_1768

 

Από το Γραφείο Τύπου του ΣΠΑΠ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.