Ο Πρόεδρος και στελέχη του ΣΠΑΠ στην Διημερίδα της ΚΕΔΕ με θέμα «Ελεγκτικό Συνέδριο και Δήμοι – Νομιμότητα, Διαφάνεια, Αποτελεσματικότητα»

Ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ και Γενικός Γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, καθώς και διοικητικά στελέχη του Συνδέσμου μετέχουν στην Διημερίδα που οργανώνει η ΚΕΔΕ με θέμα «Ελεγκτικό Συνέδριο και Δήμοι – Νομιμότητα, Διαφάνεια, Αποτελεσματικότητα».

Οι εργασίες της διημερίδας άνοιξαν με την ομιλία του Προέδρου της ΚΕΔΕ, Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη, της Προέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου Ανδρονίκης Θεοτοκάτου, του Υπουργού Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή, του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών Γιώργου Χουλιαράκη, του Δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη και του Προέδρου της ΠΕΔ Αττικής Ηρακλή Γκότση.

Στη διημερίδα μετέχουν εκτός των δημάρχων και αρμοδίων αντιδημάρχων επί των οικονομικών και οι προϊστάμενοι των Οικονομικών Υπηρεσιών των δήμων καθώς και μέλη του Δικαστηρίου και οι κατά τόπους επίτροποι.

Κατά τη διάρκεια της διημερίδας θα συζητηθούν ζητήματα που αφορούν στην καθημερινή λειτουργία των δήμων και των υπηρεσιών και σχετίζονται με τον προληπτικό έλεγχο, προσυμβατικό και κατασταλτικό έλεγχο απολογισμού των δήμων.

Με την ευκαιρία της Διημερίδας αυτής ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ δήλωσε:

«Συγχαρητήρια στην ΚΕΔΕ και τον Πρόεδρό της Γιώργο Πατούλη της για αυτήν την εξαιρετικά χρήσιμη πρωτοβουλία. Αποτελεί σημαντική αναγκαιότητα όλα τα στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να ενημερώνονται για τις βασικές παραμέτρους που πρέπει να ακολουθούν ώστε να εξασφαλίζεται σε μεγαλύτερο βαθμό η βασική αρχή της νομιμότητας και της διαφάνειας αλλά και η αρχή της χρηστής δημοσιονομικής διαχείρισης. Είναι επίσης σημαντικό να κατανοήσουμε, αλλά και να εφαρμόσουμε προς όφελος των πολιτών όλα τα εργαλεία που παρέχει η σύγχρονη τεχνολογία στην κατεύθυνση της σωστής διαχείρισης και της διαφάνειας στη δημόσια διοίκηση».

Από το Γραφείο Τύπου του ΣΠΑΠ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.