Με τους εισηγητές της τροπολογίας για το φωτοβολταϊκό πάρκο στο Πεντελικό συναντάται σήμερα η Διοίκηση του Σ.Π.Α.Π

Συνάντηση με τον Υπουργό Περιβάλλοντος Μ. Παπακωνσταντίνου, ζητά ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Γ. Πατούλης

Συναντήσεις θα έχει σήμερα ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π) Γιώργος Πατούλης, συνοδευόμενος από μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής του Συνδέσμου και της Συντονιστικής Επιτροπής κατά των Φωτοβολταϊκών στο Πεντελικό, με τους εισηγητές βουλευτές της προωθούμενης προς ψήφιση από τη Βουλή τροπολογίας με την οποία θα δίδεται στην Εκκλησία της Ελλάδος η δυνατότητα να εγκαταστήσει και να λειτουργήσει φωτοβολταϊκά σε έκταση 3.500 στρεμμάτων στο Πεντελικό όρος.

Η αντιπροσωπεία θα έχει διαδοχικές συναντήσεις σήμερα 20 Μαρτίου 2012 με τους εισηγητές βουλευτές του ΠΑ.ΣΟ.Κ Γιώργο Χαραλαμπόπουλο, και της Νέας Δημοκρατίας Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, προκειμένου να καταθέσουν τις ενστάσεις του Σ.Π.Α.Π επί της επιχειρούμενης αυτής ενέργειας. Η Διοίκηση του Σ.Π.Α.Π θα επιδιώξει να έχει συναντήσεις για το θέμα και με εκπροσώπους των υπόλοιπων κομμάτων αλλά και με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Την απόφαση αυτή έλαβε χθες το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου σε έκτακτη συνεδρίασή του κατόπιν της εσπευσμένης κατάθεσης προς ψήφιση της σχετικής τροπολογίας που δίνει το πράσινο φως στην Εκκλησία για την πραγματοποίηση της επένδυσης με την προϋπόθεση ότι προηγουμένως θα προχωρήσει σε ολοκληρωμένη παρέμβαση ταχείας τεχνητής αναδάσωσης 20.000 στρεμμάτων με ίδια έξοδα στο Πεντελικό Όρος.

Με την εν λόγω τροπολογία, η οποία κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του Υ.ΠΕ.Κ.Α για την αξιοποίηση του Ελληνικού και το Πρόγραμμα «Ήλιος» που θα ψηφιστεί την Τετάρτη 21 Μαρτίου, προτείνεται η Εκκλησία της Ελλάδος δια της Μονής Πεντέλης και της «Πρόνοια Αρχιεπισκοπής Α.Ε» να προχωρήσει σε μια ολοκληρωμένη παρέμβαση σε έκταση 23.500 στρεμμάτων του Πεντελικού και ειδικότερα: στην αναδάσωση 20.000 στρεμμάτων της παραπάνω έκτασης και στη συντήρηση και φύλαξή τους με αποκλειστικά ίδιες δαπάνες.

Στο έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο του Σ.Π.Α.Π παρόντες ήταν ο Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Κωνσταντίνος Ιωαννίδης, ο Αντιπρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής Νικόλαος Παναγιώτου, τα μέλη της Ε.Ε Βλάσης Σιώμος, Κυριάκος Κοντάκης, τα μέλη του Δ.Σ Στέφανος Τσιπουράκης, Γρηγόριος Ίσσαρης, Αθανάσιος Μαργέτης, Νικόλαος Τζιλιγκάκης, Σεβαστός Βορέας, Γιάννης Μαγκαφώσης, Χρήστος Ποτίδης, και Βασιλική Νικολαροπούλου. Επίσης, από μέρους της Συντονιστικής Επιτροπής κατά της εγκατάστασης φωτοβολταϊκού πάρκου στο Πεντελικό Όρος, παραβρέθηκαν στη συνεδρίαση ο Μανώλης Γραφάκος, ο Λεωνίδας Λάζος, ο Αντώνης Φειδοπιάστης κ.α.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.